“Η πΓΔΜ αναμένει πιέσεις από τις ΗΠΑ, για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στα τέλη Νοεμβρίου, στη Λισαβόνα”. Τα παραπάνω αναφέρει το νέο σκοπιανό πρακτορείο ‘Ρεπόρτερ’. Ο σκοπιανός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι εξέφρασε την προσδοκία για μεγαλύτερη στήριξη των θέσεων του, την άμεση προσεχή περίοδο, από μέλη των εκπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μέσα στη Συμμαχία, ώστε να το συντομότερο δυνατό να λάβει πρόσκληση για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο του προσεχούς Νοέμβρη στη Λισσαβόνα.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ΥΠΕΞ Σκοπίων, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιηθεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στα Σκόπια. Η ‘εργασία’ αυτή οργανώθηκε από την τουρκο-αμερικανική συμμαχία και την «Ένωση της Σλαβο-Μακεδονικής Διασποράς της Ουάσιγκτον. Την αντιπροσωπεία αυτήν δέχθηκε σήμερα ο υπουργός άμυνας των Σκοπίων Ζόραν Κονιανόσκι.

(σ.σ. Οι δηλώσεις του Μιλοσόσκι βεβαιώνουν το σκεπτικό ότι τα Σκόπια δεν βλέπουν σοβαρά την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας και σκόπιμα καθυστερούν τη διαδικασία της επίλυσης)