Τακτική αναδίπλωσης ακολουθεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά το «φρένο» του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Παναγία Σουμελά, γεγονός που τον οδήγησε να ματαιώσει την τελευταία στιγμή και εντελώς ξαφνικά το ταξίδι του στον Πόντο.

Ο Π. Ψωμιάδης δεν έδωσε μέχρι τώρα εξηγήσεις για τη ματαίωση της παρουσίας του στην Τραπεζούντα, αλλά χθες έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην οποία τον ευχαριστεί για «την τέλεση της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά».

«Χάρη στις φιλότιμες και συντονισμένες προσπάθειές σας πετύχαμε ένα μικρό θαύμα: να ζωντανέψουμε την Παναγία μας, την Παναγία των Ποντίων και όλων των Ελλήνων, την Παναγία τη Σουμελιώτισσα», επισημαίνει.

Σε τόνους πολύ διαφορετικούς από εκείνους του 2009, ο Π. Ψωμιάδης ανέφερε ότι «αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Σουμελά ρίξαμε γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στο χθες και το αύριο», προσθέτοντας ότι τα λόγια του Πατριάρχη, λόγια αγάπης και ειρήνης, θα σφραγίσουν το μέλλον των σχέσεων των δύο λαών, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Πηγή: Έθνος