Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Συχνά-πυκνά ακούγετε πως η Ελλάδα είναι ευνομούμενη Χώρα. Έτσι υποστηρίζεται, προβάλλεται και καταγράφεται από «ιστορικούς» και «ειδήμονες» της καθεστηκυίας τάξης «μεγαλώνοντας» το ανάστημά της. Ιστορικοί δεν είμαστε αλλά γνωρίζουμε την καταγραφή της ιστορίας μας μέσα από γεγονότα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Κι ούτε είναι της στιγμής να φωτογραφίσουμε τα γεγονότα, όπως αυτά προβάλλονται στις μέρες μας. Θα πούμε μόνο πως:

«Αναγκαστικά πρέπει να γυρίζουμε πίσω, προκειμένου να συναντήσουμε τη μήτρα που γέννησε τη σημερινή ιστορία, η οποία ως σήμερα δεν καταγράφηκε σωστά παρά κουτσουρεμένα και κάτω απ’ το μακιγιάζ που κατά καιρούς επέβαλαν διάφοροι λόγιοι και συμφέροντα. Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε, απ’ τις ρίζες, που δεν φαίνονται αν δεν τις σκαλίσεις».

Από κει και μετά πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους «ευνομούμενους» Πολίτες απ’ τους απλούς Πολίτες, οι οποίοι μέσα από προσφερόμενα ποικίλα προδοτικά και ποταπά βολέματα και παιχνίδια, δημιούργησαν το «ευνομούμενο» κράτος των «ειδημόνων», των «ιστορικών» και προπάντων των «πολιτικών», που μετέτρεψαν την ωραία Ελλάδα σε χάνι ξένων επιβητόρων, σε τρισάθλια ζητιάνα που παζαρεύεται το μέλλον της μέσω εμπόρων και σύγχρονων βαρβάρων ή αλλιώς ψευτοηγετών, απατεώνων και αλαζόνων, που εργάστηκαν σθεναρά γι’ αυτό της το κατάντημα.

Μάλιστα «ηγέτες» όπως και ο κ. Πρωθυπουργός της ταλαίπωρης Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου, βραβεύτηκε από τη ευρωπαϊκή χάβρα με το βερολινέζικο βραβείο (θα δει κι άλλα βραβεία, ασιατικά, εμιρατικά, πού να ξέρεις, μπορεί και αμερικάνικα, αν δε τον προλάβουνε οι μάζες) για το κατόρθωμά του να σύρει την Ελλάδα στην τρόικα-ΔΝΤ. Μπράβο στους Γερμανούς για την «άξια» επιλογή τους και το κατάντημά τους. Μπράβο τους που μας ξύπνησαν πολλές θύμισες μέσα μας. Μπράβο και στον κ. Γ. Παπανδρέου που μας δώρισε… δόξα. Μπράβο και στους πασόκους που αποδέχτηκαν (τάχα, τολμούσαν να κάνουν και αλλιώς) τη βράβευσή του σε αντίθεση με εμάς που ντραπήκαμε. Βέβαια, λίγο πριν πραγματοποιηθεί το «πήδημα» των επιβητόρων της  τρόικας στη Χώρα μας, όταν ρωτήθηκε για τα γερμανικά δάνεια κατοχής είχε πει πως δεν ήταν η συγκυρία κατάλληλη!! «Κάτι έχει ο βλάχος στον τορβά», λέει μια παροιμία. Ε, κάτι θα ήξερε κι αυτός.

Λοιπόν στην… ευνομούμενη Ελλάδα γράφεται μια νέα ιστορία. Μια «πράσινη» ιστορία που δεν έχει προηγούμενο. Αυτή η ιστορία με πρωταγωνιστές τους ευρωσύχρονους βαρβάρους της τρόικας, τους στεγνούς ανεγκέφαλους του ΔΝΤ και τους «σοσιαλιστές» του Πασόκ αποτελούν την κεφαλή μιας γκρουπούσκουλα, ικανή να γράψει-γράφει την πιο ατιμωτική ιστορία της πατρίδας μας.

Η κομματική Ελλάδα γιόμισε με γκρουπούσκουλα. Και στην επαρχία ακόμα χειρότερα. Πρόκειται αμή τι άλλο για έναν πρωτόγνωρο ανταγωνισμό. Η σκανδαλώδεις μεταβατική περίοδος, 1974-2010, που στο διάστημά της μετέτρεψε τη μεταχουντική Ελλάδα σε χώρα «ευνομούμενη» έγινε το κάτι άλλο. Όλη η πολιτεία έχει διαφθαρεί. Κλέφτες που έγιναν πλούσιοι. Μιλιούνια οι φοροδιαφυγόντες. Νέοι πεταγμένοι στους δρόμους. Συνταξιούχοι που δεν τους φτάνει το ψωμί. Άνεργοι, ας μη το  πιάσουμε στα χέρια μας, όπως η Παιδεία που την ξεσκίζουν τα θηρία. Το ΕΣΥ που επιτρέπει και το… τίναγμα. Μήνες παίρνεις ένα ραντεβού. Πολιτισμός, θα αναφερθούμε προσεχώς. Και άλλα, άλλα πολλά, γνωστά και χιλιοειπωμένα. Αυτή δεν είναι Χώρα δημοκρατική παρά μόνο στα χαρτιά. Ντρέπονται  να πούνε έτι εδώ έχουμε μια σύγχρονη χούντα; Ή τουλάχιστον οι ανίδεοι, ψεύτες και αλαζόνες, να μη βάζουν στα στόματά τους τη λέξη Ευνομούμενη! Ευνομούμενη ήταν η Ελλάδα τώρα την κάνανε ορφανή, ζητιάνα και πόρνη.

Και έρχονται «δημοτικές» εκλογές!! Και να δείτε, οι άθλιοι, δε ντρέπονται και βγαίνουν στα κανάλια. Το θράσος τους έχει αποκτήσει διαστάσεις πανελλαδικής επιδημίας. Εκεί φτάσαμε. Μια δικομματική κατάρα πλανιέται στα κεφάλια μας. Και η Αριστερά «σύγχρονη και μη» αποτελεί ένα άλλο δυσοίωνο αίσχος. Και θα βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Κατατεμαχισμένη, διχασμένη, ανίκανη, γυψωμένη και περιθωριοποιημένη, έτσι που «οι λύκοι χαίρονται στην αντάρα».

Κλείνοντας ένα σύντομο αφιέρωμα το οποίο αφιερώνω στους  ελεύθερους, προοδευτικούς και ενεργούς Πολίτες, σε εκείνους που αμφισβήτησαν και αμφισβητούν τα κομματικά μαντριά, τους κλέφτες, τους δημαγωγούς και υπερόπτες, σ’ αυτούς που θα δώσουν τις μάχες τους στο μικρόκοσμο του «Καλλικράτη» και πέρα απ’ αυτόν για την ανατροπή της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και στους δόλιους επιβήτορες της τρόικας και του ΔΝΤ.

«Δεν θέλω να παραδεχτώ πως τα άγρια κύματα γύρω μας μπορούν να μας καταπιούν όλους. Κοιτάξτε, η παρουσία όλων μας εδώ, δείχνει ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τα καράβια στα λιμάνια. Ένας, όποιος, από μας, μπορεί να γίνει κεραυνός χτυπώντας την ελπίδα. Κι ένας, όποιος, από μας, μπορεί να γίνει σανίδα σωτηρίας αφήνοντας στα κύματα την ανθρώπινη ματαιότητα και την αμαρτία. Ας γυρίσουμε τις πυξίδες μας προς τους ορίζοντες της ελπίδας. Είναι το μόνο που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε…»