ΕΡΕΥΝΑ: Ο ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ…

Από τον  Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

Η τελευταία εξέλιξη με την μοναχή Χριστονύμφη (κατά κόσμον Σάρα  Φιτζπάτρικ) και όχι Κατερίνα, η οποία πήγε και κατέθεσε στην Αστυνομία στο τοπικό τμήμα 114 στην Αστόρια της ΝΥ, κάτω από απόλυτη μυστικότητα το δράμα που ζούσε από τα 13 χρόνια της, παραδίδοντας μαζί με την πολύωρη κατάθεση της (κατέθετε επί 7 ώρες)  και μια βαλίτσα με κρυφά μετρητά και άλλα πολύτιμα που φύλαγε του Παϊσίου, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν και εξεβίαζαν την νεαρή κοπέλα να συμμετέχει παρά την θέληση της σε ομαδικά όργια και άλλα πολλά που τα προσεχή 24ωρα θα δούμε. Μέριμνά μας, όπως γράφαμε ήταν να δέσουμε την υπόθεση νομικά και μετά η κάλυψη και δημοσιοποίηση των γεγονότων. Η Αιφνιδιαστική, για πολλούς άλλους εξέλιξη, για εμάς εδώ που εδώ και οκτώ χρόνια που ανοίξαμε αυτήν την μεγάλη έρευνα, όταν νεαρή ακόμα ανήλικη η Χριστονύμφη μάς ζήτησε να την φυγαδεύσουμε από τον Μοναστήρι, ήταν φυσική εξέλιξη… Και έρχονται και άλλα πολλά…Έρχονται συλλήψεις ατόμων που εξανάγκαζαν σε ομαδικό SEX την νεαρή  μοναχή μαζί με τον Παΐσιο. Η Μοναχή κυριολεκτικά χτες ξέφυγε από τον στενό κλοιό των ανθρώπων που την είχε θέσει ο Παΐσιος με άτομα που την περιφρουρούσαν 24ωρες το 24ωρο.  Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους…Η εξέλιξη αυτή απλά επιβεβαιώνει την μεγάλη επιτυχία της δημοσιογραφικής έρευνάς μας και την αποκάλυψη του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου που καλείται να διαλευκάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η νεαρή Σάρα Φιτζπάτρικ πλέον αλλάζει σελίδα και ξεκινά μια νέα ζωή, ωστόσο θα πάει να καταθέσει τα πάντα, όπως της έχει υποδειχθεί εδώ και πολλές μέρες με μήνυμα που της αποστείλαμε μέσω του πατέρα της πατέρα Ιάκωβου, όταν του αποκαλύψαμε τα πάντα την περασμένη Κυριακή, τότε που βρεθήκαμε τετ α τετ, και του είπαμε φρικτές λεπτομέρειες…  Ήταν την ημέρα που ο Παΐσιος με τους μπράβους και τις ματρώνες του, φώναζε την αστυνομία να μας συλλάβει… Όλα τα άλλα στην ώρα τους. Διαβάστε καλά και πολύ προσεκτικά τα κείμενα, τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις μας των προηγούμενων και θα καταλάβετε πάααααρα πολλά… Για την υπόθεση αυτή θα δώσουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες τα προσεχή 24ωρα. Προς Επίρρωση των όσων γράφουμε διαβάστε με προσοχή τι γράφαμε χτες  τα οποία έπαιξαν και καθοριστικό ρόλο σε αυτή την  εξέλιξη.

Από αύριο, 8 Νοεμβρίου και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, θα προσέλθουν στις αμερικανικές αρχές της Νέας Υόρκης και άλλων πολιτειών να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες και θύματα του Παϊσίου. Προς το παρόν, μόνο αυτό μπορεί να γραφεί και να δοθεί στη δημοσιότητα. Απευθυνόμενοι προς όλους τους μάρτυρες, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε, ότι ισχύουν στο έπακρο οι ρητές δεσμεύσεις μας για απόλυτη μυστικότητα και καμία δημοσιοποίηση των στοιχείων τους πριν από τις συμφωνημένες μεταξύ μας διαδικασίες, τις οποίες έχουμε αναφέρει.  

Από σήμερα 7 Νοεμβρίου 2010  που ανοίγουμε τον σκοτεινό φάκελο «Πεπτωκώς Άγγελος»  ο οποίος περιλαμβάνει ως ντοκουμέντα αδιάσειστα και αδιάψευστα, συγκλονιστικές  μαρτυρίες ανθρώπων και των δυο φύλων που έζησαν και βίωσαν  με τον  ένα ή τον άλλο τρόπο –είτε ως θύματα είτε ως μάρτυρες- καταστάσεις που σε θυμώνουν και σε εξοργίζουν. Επαναστατείς. Τα βάζεις με όλους και με  όλα! Ζητάς δικαιοσύνη! Και αλίμονο αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραγνωρίσει «τις Θεός Βούλεται» δια των ανθρώπων, τον πόνο και τις «εξομολογήσεις» και τις καταθέσεις ψυχής που καθημερινά  έρχονται στο φως της δημοσιότητας…

Εξ αρχής να πούμε και δεν είναι κρυφό πια ότι, πριν αρχίσουμε να δημοσιοποιούμε κάποιες από τις παρακάτω τραγικές περιπτώσεις, ενημερώσαμε για το ατράνταχτο, αδιάσειστο και αδιάψευστο υλικό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δικαιοδοσία του οποίου αποτελεί η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Αποσπάσματα ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα που φροντίσαμε εγκαίρως να πάνε πρώτα στο Πατριαρχείο. Στο μόνο αρμόδιο όργανο να επιληφθεί αυτής της θλιβερής υπόθεσης. Υποδείξαμε προς όλους (θύματα και καταγγέλλοντες) να στείλουν ενυπόγραφα τις καταγγελίες τους, έχοντας πάντα όλοι τους τον φόβο ότι «οι παπάδες θα τα καλύψουν»… Η αποστολή της Πατριαρχικής Εξαρχίας για την έρευνα της υπόθεσης και φυσικά για να ακούσει  όλες αυτές τις μαρτυρίες λέει πολλά. Ασχέτως με το τι θα γραφεί από άλλα, έτσι και αλλιώς μειωμένου κύρους έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ ή οποιασδήποτε δημοσιογραφικής υπόστασης και δεοντολογίας. Δεοντολογία, η οποία είναι ανύπαρκτη έτσι και αλλιώς για την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και φυσικά στην Ελλάδα, όπου παρακολουθούν τα δρώμενα και στην καλύτερη περίπτωση μειδιούν με νόημα για το κατάντημα των λίγων και γνωστών πια για το ρόλο τους ομογενειακών, έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ήδη στην Ελλάδα, γνωστοί και διακεκριμένοι συνάδελφοι μιλούν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί με στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις που επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, με την πολύωρη κατάθεση της νεαρή “μοναχής” Χρυστονύμφης (λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση σε επόμενο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας τα προσεχή 24ωρα). Αλίμονο, εάν κάποιο από τα συγκεκριμένα προαναφερόμενα γνωστά για το ρόλο τους ομογενειακά ΜΜΕ έβγαινε να αναγνωρίσει την επιτυχία, ως θα όφειλε, δείχνοντας πολιτισμό και ανωτερότητα, και φυσικά δεοντολογία. Ο μόνος συνάδελφος που το έκανε (αναγνώρισε) εγκαίρως και πολύ πριν το σκάνδαλο με την σημερινή εξέλιξη της αποσκίρτησης της νεαρής Χρυστονύμφης, είναι ο εκλεκτός και διακεκριμένος συνάδελφος Δημήτρης Ρομποτής, μέσα από την καθημερινή εκπομπή του “Εκπομπή Καυσαερίων” στο ράδιο ΝΕΟ. Και δημοσίως του απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες, όχι για το αυτονόητο της αναγνώρισης, αλλά διότι με μεστό λόγο και καυστικό χιούμορ, χρόνια τώρα, από τον καιρό της Πρωινής, πάντα ξέφευγε από την νοοτροπία του γκέτου και  της μικροπρέπειας που δυστυχώς χαρακτηρίζει αρκετά από τα άτομα που περιφέρονται και αυτοαναγορεύονται δημοσιογράφοι της ομογένειας. Τον ευχαριστούμε, γιατί και με την δική του στάση και συμπεριφορά, δίνει ένα τολμηρό χτύπημα στο σάπιο κατεστημένο. και για να ξαναγυρίσουμε στα γνωστά για το ρόλο τους ομογενειακά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, “υπόσταση” και “αναγνώριση” έχουν μόνο σε μια μια μικρή δομημένη ομάδα ανθρώπων το πολύ 100 με 200 στην καλύτερη περίπτωση 300, που εμφανίζεται ως ηγεσία στην Ελληνικής κοινότητας με την γνωστή και πλέον στιγματισμένη από τον ίδιο τον ΕλληνοΑμερικανό -δεύτερης και τρίτης γενιάς- φράση κλισέ «οργανωμένη ομογένεια».

Από σήμερα ανοίγουμε τον σκοτεινό φάκελο της σειράς των αποκαλύψεων. Πρόκειται για μαρτυρίες που δόθηκαν με την ενυπόγραφη συναίνεση και  θέλησή τους, και υπό την βασική προϋπόθεση -όπως έχουμε αναφέρει – ότι το Οικουμενικό  Πατριαρχείο «θα στείλει ανθρώπους να τους ακούσουν» όπερ και εγένετο με την  αποστολή της Πατριαρχικής εξαρχίας, η οποία ως βασική της αποστολή και Σεπτή Εντολή της Πατριαρχικής Συνόδου αυτή ακριβώς την διαδικασία έχει αναλάβει. Να τους ακούσει. Να πάρει τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες τους και να πράξει τα δέοντα.  Όλα όσα εν συνεχεία θα αποκαλύπτονται από σήμερα είναι καρπός και προϊόν οκτάχρονης δημοσιογραφικής έρευνας, όπως έχουμε ξανά γράψει. Έρευνα που κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα από τα τέλη του 2002 μέχρι και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου που αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε τις γκρίζες και σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης. Όλες οι μαρτυρίες και συνεντεύξεις δόθηκαν, ύστερα από μακρά διεργασία και προεργασία, όπως και οι ίδιοι θα ακούσετε στην συνέχεια να λένε δημόσια στις συνεντεύξεις τους και υπό τον βασικό όρο ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα λάβει γνώση και θα πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Και αποφάσεις έλαβε με την αποστολή της Πατριαρχικής Εξαρχίας και πρωτοβουλίες που δείχνουν την βούληση του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της Συνόδου να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το να κρατήσει ειδικά τον κ. Παΐσιο «μακράν της Μονής, Εν Ελλάδι». Απόφαση που, αν μη τι άλλο, δείχνει την αποφασιστικότητα και το κατά δύναμη ανεπηρέαστον της όλης διαδικασίας, κρατώντας μακριά τον κ. Παΐσιο, ο οποίος αποτελεί ακόμα και σήμερα το φόβητρο για πολλά άτομα.

Τα όσα από σήμερα θα ακούσετε –και άλλα πολλά που δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα εξασφαλίσει τη γραπτή συγκατάθεσή τους για δημοσιοποίηση- αποτελούν καταθέσεις ψυχής ανθρώπων που έζησαν και βίωσαν τραυματικές εμπειρίες δίπλα και υπό τον Παΐσιο.

Πριν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι με τις μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών, θα θέλαμε να σας δώσουμε τα πρώτα στοιχεία από το προφίλ που έχουμε σχηματίσει των θυμάτων από όσα στοιχεία και μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και οκτώ  χρόνια που  καταγράφουμε.

Θα τονίσουμε πάλι, μαρτυρίες που περισυνελέγησαν, κάτω από απόλυτη μυστικότητα και διακριτικότητα με μόνον υποψιασμένο τον ίδιο τον Παΐσιο που μάθαινε εδώ και χρόνια ότι κάποιος πλησιάζει ανθρώπους από το ζοφερό παρελθόν και ρωτά… Θα ακούσετε και θα διαβάσετε  μαρτυρίες συγκλονιστικές.  Ομολογίες ανθρώπων που έζησαν μέχρι πρότινος  υπό το καθεστώς  και  το  «κράτος του Παϊσίου».  Καθεστώς φόβου και τρόμου με το φόβητρο «της υπακοής» προς τον γέροντα (που ήταν ο ίδιος)…εξουσίαζε τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και όντας ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όποιος διαφωνούσε μαζί του, ήταν εχθρός. Έφτιαχνε σκευωρίες εις βάρος του. Όποιος του ζητούσε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά, ήταν δαιμονισμένος!  Ο Παΐσιος έφυγε από το μοναστήρι και άφησε μόνον 90.000$ μετά από 40 χρόνια! Είχε μυστικούς λογαριασμούς! Με τουλάχιστον 350.000$. Έφευγαν ποσά που έκαναν φτερά, όχι μόνο από τα παγκάρια της Φιλοπτώχου, όπως θα ακούσετε, αλλά και από τους λογαριασμούς. Και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν τα προσεχή 24ωρα. Πολλά… και απίστευτα… Αρκετά από τα χρήματα κατέληγαν σε εταιρία της οποίας είχε μετοχές ο ίδιος στην Φλόριδα! Χάνονταν πολλές χιλιάδες δολάρια. Στα χέρια του ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει έγγραφη καταγγελία φωτιά, δίκην εξομολογήσεως με την ένδειξη αυστηρά απόρρητο στο πάνω μέρος της επιστολής του, το περιεχόμενο της οποίας γνωρίζουμε, αφού πολλά από αυτά που καταγγέλλονται, τα ερευνούσαμε ήδη χρόνια τώρα. Ο άνθρωπος που τα καταγγέλλει με αδιάσειστα στοιχεία ήταν εκείνος που σήμανε συναγερμό, ακριβώς γιατί πιστοποιούσε και πολλά από τα στοιχεία για τα λοιπά σεξουαλικά σκάνδαλα που ήδη έχουμε αρχίσει και αποκαλύπτουμε από τις 28 Οκτωβρίου, όταν ανοίξαμε αυτόν τον δυσώδη μαύρο φάκελο με τα όσα ζοφερά γίνονταν, εντός και εκτός της Μονής στον 3ο όροφο και αλλού…  Δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε τα αρχικά του να αναφέρουμε, γιατί αμέσως θα γίνει αντιληπτός και ίσως κινδυνέψει και η ζωή του. Ήδη δέχθηκε σοβαρές απειλές από στενά πρόσωπα του κ. Παϊσίου…  SEXουαλικά σκάνδαλα, όργια ομαδικά, βιασμοί και ασέλγειες σε ανήλικα,  αναμεμειγμένα με διοικητικές, οικονομικές χονδρές και εξώφθαλμες παραβάσεις παράλληλα με εκκλησιολογικές υπερβάσεις και παρανομίες, όπως αυτές που πιστοποίησε στην κατάθεση και «απολογία» του ο Θεοφ. Επίσκοπος Απαμείας κ.  Βικέντιος ενώπιον της πατριαρχικής επιτροπής επί των ιδρυμάτων κατά την διάρκεια της πολύωρης «απολογίας» και κατάθεσης του. Τα προσεχή 24ωρα θα δείτε, θα ακούσετε και διαβάσετε πάρα πολλά… Όπως εξ αρχής λέμε, όταν φέραμε στο φως της δημοσιότητας όλη αυτή την τραγική υπόθεση, όταν άλλοι σκόπιμα παραπληροφορούσαν και έριχναν νερό στο μύλο του Παϊσίου στο θέατρο και την κάκιστη παράσταση του παραλόγου… επί δυο και πλέον μήνες. Αν είναι δυνατόν να προήλθε  τέτοια και τέτοιας έκτασης σύγκρουση επειδή απλά έδωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντος μια συνέντευξη στις 9 Σεπτεμβρίου, δημοσιοποιώντας απλά τις διαφωνίες του για θέματα διοικητικής φύσεως και τάξεως… Ουδείς το έχαψε το παραμύθι αυτό… Ο ΕΚ βρήκε πάλι την αγαπημένη του (παλιά μου τέχνη κόσκινο) να βάζει φωτιές στα εκκλησιαστικά πολλές φορές με ανύπαρκτα θέματα, όπως με την καραμπινάτη εξαπάτηση των πάντων με το δήθεν ροζ σκάνδαλο στην θεολογική σχολή της Βοστώνης το 1997 που ο ίδιος επινόησε για να ρίξουν μαζί με την λοιπή γνωστή ομάδα συμφερόντων,  ο κατά τα άλλα φίλτατος και βαθύς γνώστης της Θεολογίας κ. Καλμούκος… Όλα για να πουλά φύλλα η ημερησία ΕΚ που ακόμα δεν έμαθε από όσα έπαθε… Να κουνά την μια ή την άλλη πλευρά-κάθε κρίσης που δημιουργεί αληθινής η τεχνητής- και να στηρίζει όποιον χρηματοδοτεί τα ταμεία της εφημερίδας. Αν και οφείλουμε να τονίσουμε για το ακριβοδίκαιο της ιστορίας ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Παϊσίου-Θ. Καλμούκου βρίσκονταν σε κρίση και για αυτό είχε κοπεί η συνηθισμένη αιμοδοσία και οικονομική στήριξη με καταχωρήσεις πότε για την προβολή του σχολείου και πότε για την προβολή άλλων εκδηλώσεων. Αυτά για όσα κυκλοφορούν για να μειώσουν την υπόθεση και τις αποκαλύψεις περί δήθεν συνεργασίας με τον κύριο Θ. Κ.  Πάμε τώρα πίσω πάλι στο σκάνδαλο Παϊσίου.

Το προφίλ των θυμάτων και του θύτη

Ο  Παϊσιος επέλεγε πάντα τα υποψήφια θύματα του με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.  Ήταν πάντα φτωχές οικογένειες μεταναστών που έχρηζαν ανάγκης και στρέφονταν στην Εκκλησίας για βοήθεια και στήριξη. Οι περισσότεροι εκ των θυμάτων ήσαν τον καιρό της παντοδυναμίας του ως Μητροπολίτου Αμερικής των παλαιοημερολογητών την 10ετια του 1970 μετά το 1971 που ήρθε στην Αμερική στην  Αστόρια  της Αστόριας,  ως  Αρχιμανδρίτης του τότε μακαριστού Επίσκοπο Αστορίας Κυρού Πέτρου Αστυφίδη. Παρακάτω θα πούμε περισσότερα.

Ο Παϊσιος επέλεγε, όπως θα δούμε στην συνέχεια, άτομα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά. Με ελάχιστη μόρφωση και βαθιά ζέουσα πίστη πολύ αργότερα άρχισε να μυεί στα «κόλπα» και άλλα άτομα της λεγόμενης αστικής τάξης…  Σημειωτέον ότι στην πλειοψηφία τους τα θύματα όλα ανήκαν στο παλιό ημερολόγιο και όλοι γνωρίζουμε, όχι μόνον την πίστη αλλά και τον ιδιαίτερο ζήλο-κατά άλλους φανατισμό- πόσο μάλλον αν κάποιος τολμούσε να μιλήσει ενάντια στο προσωποποιημένο είδωλό του που είναι ο εκάστοτε επίσκοπος ή αρχιμανδρίτης.  Αυτή η αντίληψη εντός του παλαιού ημερολογίου ειδικά σε μια εκ των περιπτώσεων ήταν που κράτησε το μυστικό επτασφράγιστο η οικογένεια «ινά μη προκληθεί σκάνδαλο στην εκκλησία γιατί ο θεός βλέπει και αποδίδει δικαιοσύνη» όπως χαρακτηριστικά έλεγε η γιαγιά ενός εκ των θυμάτων στην μητριαρχική  οικογένεια, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο είχε η ίδια μέχρι του θανάτου της.

Η περίπτωση  της «αποσκίρτησης»  μοναχής,  στην οποία επειδή τον ήλεγχε αυστηρά, της είπε “να φύγεις από εδώ μέσα. Είσαι τρελή! Είσαι δαιμονισμένη! Θα σε αφορίσω αν ξανά μιλήσεις”!

Η πλέον χαρακτηριστική και συγκλονιστική υπόθεση που θα έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι η περίπτωση της γερόντισσας μοναχής Χρυσοβαλάντου, η οποία καταθέτει φρικτά και ανήκουστα πράγματα  για τα όσα έζησε αυτή και το ανήλικο τότε κοριτσάκι της…  «Εξομολογείται» ένα μαρτύριο αληθινό που έζησε για πολλά χρόνια από το 1987 μέχρι την ημέρα που την εξεδίωξε από την Μονή,  επειδή τον ήλεγχε γιατί έπαιρνε ώρες ατέλειωτες το ανήλικο κοριτσάκι της στον  3ο όροφο της Μονής των Οργίων… Ένα δράμα που κράτησε για περισσότερο από 12 χρόνια και είχε ως τραγική κατάληξη να την μισήσει η κόρη της Φρ. Ένα κορίτσι που πέρασε πολλά μέχρι να αποστασιοποιηθεί πλήρως χάρη σε ένα νέο δεσμό που δημιούργησε με τον Χρήστο. Την νεαρή κοπέλα είχε  καταφέρει να την χωρίσει και από τον πρώτο της αρραβωνιαστικό τον Γιάννη, όταν την ημέρα του αρραβώνα του υποχρέωσε και τα δυο νέα  παιδιά να παρατήσουν την μάνα μετά το τραπέζι της γιορτής να πάνε στο μοναστήρι… στον 3ο όροφο…

Η περίπτωση αυτή της καλογριάς είναι μια από τις πλέον τραγικές. Οι σκηνές και οι εικόνες που μας διηγείται είναι όντως σοκαριστικές! Έστελνε τη  μοναχή Χριστοδούλη και περίμενε το κοριτσάκι σε ηλικία μόλις 14 ετών, αφού πρώτα το είχε αποξενώσει εντελώς από την καλογριά μητέρα του, η μοναχή «εντολοδόχος» και πιστή υποτακτική του Παϊσιου μοναχή Χριστοδούλη-σήμερα βαριά ασθενούσα στο νοσοκομείο- στον σταθμό του τρένου και του το πήγαινε στο μοναστήρι κρυφά από την μάνα της! Το ανέβαζε στον 3ο όροφο και του το παρέδιδε… έβαζε το κοριτσάκι να κάνει μπάνιο πρώτα και μετά… Μετά άρχιζαν τα δύσκολα, όπως η ίδια η κοπέλα έχει διηγηθεί…  Τη μάνα την καλογριά που χρόνια τώρα την έζωναν τα μαύρα φίδια για το γίνονταν στον 3ο όροφο των οργίων… την έβριζε. Την τρομοκρατούσε. Την απειλούσε.  Στην γερόντισσα, όπως η ίδια μας αποκάλυψε, έκανε πολλά… για πολλά χρόνια, ώσπου επαναστάτησε κάποτε και την εξεδίωξε κακήν κακώς.  Αυτός ήταν ο μοναδικός και πραγματικός λόγος που η καλόγρια αποσκίρτησε λίγο μετά την υπαγωγή στο Πατριαρχείο και αφού πια αποφάσισε ο Παΐσιος να γυρίσει με το με το νέο ημερολόγιο.  «Γέροντα, γιατί γυρίσαμε με το νέο;  Εσύ να μη μιλάς! Ήταν η απάντηση όταν τον ρώτησε η καλόγρια και ενώ ακόμα την έτρωγαν μέσα της οι λογισμοί για όσα γίνονταν χρόνια τώρα στο 3ο όροφο… Χρόνια έβλεπε να ανεβαίνουν πάνω ανήλικα κορίτσια… η Μαρία…η Φρόσω…η Ντίνα… η Χρυστονύμφη, αλλά και άνδρες, όπως ο Κώστας και ο “κύριος” Αργύρης… και άλλα άτομα ουκ έστι αριθμός, στα οποία θα αναφερθούμε πολύ σύντομα.

«μα εγώ γέροντα χώρισα τον άνδρα μου για το παλιό… κατέστρεψα την ζωή μου; Δηλαδή ήταν όλα ψέματα όσα μου λέγατε… μου καταστρέψατε την οικογένεια…το παιδί μου… το κάνατε να με μισήσει… έχασα το κοριτσάκι μου…»

«Να σηκωθείς να φύγεις από εδώ! Είσαι δαιμονισμένη. Και εσύ και η κόρη σου είστε βουτημένες στην αμαρτία»  της είπε και έφυγε…

Η καλόγρια ένιωθε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της…

«τι ήταν αυτό που μου είπε για το κοριτσάκι μου…;» μαζεύει τα πράγματα της για ακόμα μια φορά και φεύγει..Παίρνει τους δρόμους και αναζητεί νέο δρόμο…

Ολόκληρη την ιστορία θα δούμε και θα ακούσουμε τα προσεχή 24ωρα σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Χρειάστηκε  χρόνια επιμονής  εκ μέρους για να μας μιλήσει και να πεισθεί να καταθέσει στην Εξαρχία αλλά και στις αμερικανικές αρχές τα όσα βίωσε με θύμα το ίδιο της το παιδί και την ίδια που πάντα ζούσε υπό το κράτος  φόβου και τρόμου με την απειλή του αφορισμού να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω της…

Αφού πρώτα την χώρισε από τον σύζυγο της το 1986, εν συνεχεία και μετά από μια περιπετειώδη διαδικασία την πήρε στο μοναστήρι. Την ιστορία της ολόκληρη θα ακούσουμε να μας διηγείται τα προσεχή 24ωρα…  Ένα δράμα ανείπωτο και ανομολόγητο. Το δράμα μιας μάνας που έβλεπε να χάνει το παιδί της καθημερινά. Να χάνεται πάνω τα δώματα του 3ου ορόφου… Στην  τραγική αυτή υπόθεση θα επανέλθουμε χωρίς να δώσουμε στην δημοσιότητα ονόματα και πρόσωπα τα οποία όλα -τα άτομα- θα κληθούν από την Εξαρχία να καταθέσουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους από τον κ. Παΐσιο όλα αυτά τα χρόνια της δυστυχίας τους… Το πώς εκβίαζε  την μάνα καλόγρια και πώς αντίστοιχα πίεζε και εκβίαζε το ανήλικο τότε κοριτσάκι, θα τα δούμε όταν θα ανοίξουμε την υπόθεση αυτή τα προσεχή 24ωρα.

Ακόμα πιο σοβαρή η υπόθεση πολύτεκνης οικογένειας η οποία χρόνια πριν, την 10ετια του 1980,  αφιέρωσε εκτός από τον σύζυγο και πατέρα που χειροτονήθηκε  κληρικός για να αντιμετωπίσει την φτώχεια, μια νεαρή  κοπέλα σα τα κρύα τα νερά. Κοριτσάκι ακόμα  το πήρε ο Παΐσιος και παρά την ρητή απαγόρευση των κανόνων ως προς τον σχηματισμό και την κουρά μοναχών και μοναζουσών, το πήρε  και το έντυσε στα μαύρα ως δόκιμη μοναχή… Δεν έμεινε όμως εκεί… η ίδια οικογένεια προσέφεραν πολλά στον Παΐσιο, νομίζοντας ότι προσφέρει στην Εκκλησία.  Δυο αδέρφια δίδυμα που μόλις η μάνα( η πρεσβυτέρα) κατάλαβε κάτι από αυτά που τις έλεγαν τότε τα ανήλικα δίδυμα, πήγε τρέχοντας ένα βράδυ και τα πήρε από το μοναστήρι… Το ίδιο  έκανε  και  με τον μεγαλύτερο νεαρό  γιό της Ν.  που επίσης τον είχε ντύσει και τον προόριζε για μοναχό. Μια συγκλονιστική υπόθεση που θα σας καθηλώσει, αν γνωρίζατε το δράμα και την ιστορία αυτής της οικογένειας. Μια οικογένεια που ακόμα ζει υπό το κράτος φόβου και τρόμου. Εδώ και χρόνια η νεαρή μοναχή προσπαθεί να ξεφύγει αλλά δεν βρίσκει το θάρρος το γιατί μόνον η ίδια και η ψυχή της το γνωρίζει… Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές τελευταία ο Θεοφιλέστατος Βικέντιος που είχε πληροφορηθεί τα καταγγελλόμενα και τον έζωναν τα μαύρα φίδια για το τεράστιο σκάνδαλο που ερχόταν από τον Κ.Β., πέρσι την έπιασε και της μίλησε. Ξέσπασε η νεαρή καλόγρια σε κλάματα. Δάκρυα κυλούσαν συνέχεια με σκυφτό το κεφάλι της. «Να προσέχεις την τιμή σου»  της έλεγε διαρκώς και εκείνη έσκυβε το κεφάλι με δάκρυα στα μάτια… Ο ενάρετος κληρικός πατέρας της νεαρής ακόμα “αφιερωμένης μοναχής”, μόλις προ ημερών πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα και τις εξελίξεις που αφορούν την οικογένεια του… Λογισμοί τρομακτικοί του έρχονται στο φως… Συνδύασε γεγονότα και καταστάσεις…  «τώρα καταλαβαίνω γιατί η πρεσβυτέρα ήρθε και πήρε τα παιδιά… τώρα νιώθω τον μεγάλο μου γιό γιατί δεν θέλει να ακούει και θέλει να τα σπάσει, όταν ακούει για τον Μητροπολίτη…»

Οι υποθέσεις καταγγελιών, ούτε μια, ούτε δυο! Η μια μετά την άλλη μας έρχονται. Και το βασανιστικό ερώτημα.  Γιατί σε έμας έρχονται όλοι οι καταγγέλλοντες; Το έχουμε απαντήσει αναλυτικά και με εκτενές άρθρο μας στην αρχή αυτής της έρευνας.

Τα όσα έχετε ακούσει είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν εν συνεχεία. Είναι απλά οι τίτλοι τέλους της εποχής Παϊσίου… Μια εποχή, όπως γράψαμε, γεμάτη απειλές. Σκοτάδι. Γκρίζες εικόνες. Σήψη. Ανηθικότητα. Βρομιά. Μια εποχή τρόμου, όπου και όπως μπορούσε.

Τις μεθόδους του Παϊσίου κατατρομοκράτησης ανθρώπων και θυμάτων επιβεβαιώνουν, όσοι μας άνοιξαν την καρδιά τους. Τα περιστατικά ακόμα και ξυλοδαρμών είναι 10αδες. Πρώτος ο Επίσκοπος Βικέντιος ήταν αυτός που είχε γευθεί την βία και την τρομοκρατία, όπως μάρτυρες μας έχουν διηγηθεί ακόμα και όταν ήταν επίσκοπος του παλιού ημερολογίου! Και να γράφουμε υπερβολές, ας βγει να το διαψεύσει ο ίδιος ο Επίσκοπος. Τον προκαλούμε. Οι διηγήσεις πολλές. Αμέτρητες. Για τέτοια περιστατικά χειροδικίας και βίας, οι καταγγελίες πολλές, μερικές από αυτές θα τις ακούσετε κιόλας.

Ανάλογη φρικτή σε εικόνες και διήγηση η περίπτωση του ενήλικου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου που μετά από επίσης πολύχρονη επιμονή μας, δέχθηκε με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις να μιλήσει και δημόσια. Είναι το 11χρονο αγοράκι που από το 1973 και για τέσσερα συνεχή χρόνια κάθε φορά που τον συναντούσε το κακοποιούσε SEXουαλικά… Η μαρτυρία του συγκλονιστική. Σε καθηλώνει. Γροθιά στο στομάχι τα όσα λέει και διηγείται… Με δάκρυα στα μάτια μάς μιλά. Ξύνει μνήμες, ανείπωτες και ανομολόγητες. Πληγές που χρόνια προσπαθεί να επουλώσει μόνος και απομονωμένος, χωμένος στην δίνη των παραισθήσεων που καταφεύγει για να ξεχάσει… Να ξεχάσει όσα έζησε στα χέρια του Παϊσίου. Χέρια βέβηλα και μιαρά. Χέρια βρόμικα και ανήθικα! Χέρια που βούτηξαν στη  λάσπη. Ζύμωσαν τον πόνο με την βία. Τον τρόμο και τις απειλές με τους εκβιασμούς. Την συγκλονιστική συνέντευξη του, μια αληθινή κατάθεση ψυχής θα δούμε στην συνέχεια. Το δύσκολο ήταν να βγει δημόσια και επώνυμα να μιλήσει. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε με την απόφαση της Πατριαρχικής Συνόδου να στείλει την Πατριαρχική Εξαρχία για να ακούσει την φωνή και την κραυγή του Ανδρέα. Ο Πατριάρχης, διαβάζοντας την επιστολή που του συστήσαμε να γράψει προς τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο, έμεινε άναυδος. Άφωνος. Σε επόμενο ρεπορτάζ ίσως και εφόσον λυθούν κάποια εμπόδια, ενδεχομένως να αποκαλύψουμε την συγκλονιστική ενυπόγραφη εξομολόγηση καταγγελία και κραυγή του  48χρονου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου. Ενός ανθρώπου που σήκωσε για πολλά χρόνια τον σταυρό του… Μονάχος. Μέσα στην δίνη των βασανιστικών σκέψεων που τον τυραννούσαν, αποζητώντας πολλές φορές να δώσει τέλος στο μαρτύριο που έζησε και τον σφράγισε από τα 11 χρόνια του, βάζοντας τέλος στην ίδια του την ζωή! Ναι, όπως το διαβάζετε. Πόνος ακατανόητος για όποιον δεν έχει περάσει ένα τέτοιο μαρτύριο… από χέρια βέβηλα. Χέρια μιαρά και βρόμικα. Χέρια γεμάτα λάσπη. Βουτηγμένα στο βούρκο. Στην ακολασία και τις αρρωστημένες ορέξεις του… ασέλγεια κατά σύστημα και παιδεραστία λέγεται αυτό το διαρκές έγκλημα! Ασέλγεια και παιδεραστία. Έγκλημα διαρκές που δεν παραγράφεται! Αυτό κρατήστε το!

Αυτόν τον άνθρωπο που σήμερα δειλά- δειλά και ύστερα από πολύ κόπο και επιμονή για να τον πείσουμε να μιλήσει, όπως επίσης και άλλα θύματα τραγικά που βρήκαν το θάρρος να  μιλήσουν για καταγγείλουν ανοιχτά και δημόσια, έρχονται να υπερασπίσουν οι γνωστοί λεχρίτες, ανήθικοι και βρομεροί κατάδικοι και καταδότες της γκετοποιημένης λογικής! Οι μόνοι στους οποίους ένας τέτοιος άνθρωπος όπως ο Παΐσιος, βρίσκει καταφύγιο και υποστήριξη δεν μπορεί να είναι άλλοι από βαριά καταδικασμένοι για επίσης βαρύτατα ποινικά αδικήματα όπως πλαστή διαθήκη. Ληστεία. Συνωμοσία. Ξυλοδαρμούς και κακοποίηση αδύναμων υπάρξεων, όπως γυναίκα και παιδιά.

Τον Παΐσιο, και κάθε τέτοιο άνθρωπο μπορούν να στηρίζουν μόνο άτομα μειωμένης και ανύπαρκτης ηθικής. Άτομα που επίσης έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις αμερικανικές αρχές σε υποθέσεις όπως στο μέγα εθνικό σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ που συγκλόνισε το 1989 τον Ελληνισμό, βρέθηκαν τότε (ναι αυτά τα)  άτομα, που σήμερα στηρίζουν τον Παΐσιο, εμφανίζοντας ως θύμα σκευωρίας με δάκτυλους Θεόληπτου,  προκειμένου να  γλιτώσουν το τομάρι τους (ονόματα δεν χρειάζονται, τους ξέρει η οργανωμένη και μη ομογένεια για αυτό και έρχεται και τους καταγγέλλει για άλλα ήσσονος σημασία μικροσκάνδαλα και κομπίνες που έχουν κάνει προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη),  αυτά τα άτομα μόνο θα μπορούσαν να στηρίξουν τον κ. Παΐσιο.

Ούτε καν αναφορά πλέον στο όνομα τους, γιατί και αυτή διαφήμιση είναι μέσα από ένα τέτοιο βήμα που εμπιστεύονται χιλιάδες έλληνες για την ενημέρωση τους. Φεύ και μακριά από τέτοια άτομα. Τα ξέρετε όλοι σας. Στιγματίστε τα με την αδιαφορία και την αποστασιοποίηση σας από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Απομακρυνθείτε, απλά αγνοείστε τους. Τους ξέρετε. Απομακρυνθείτε από κοντά τους. Ας είναι αυτή η σιωπηρή καταδίκη σας ένα μήνυμα που μόνον οι ίδιοι θα λαμβάνουν κάθε φορά που θα τους συναντάτε και θα αποστρέφεται το πρόσωπο σας. Θα αλλάζετε ευγενικά δρόμο και πεζοδρόμιο.

Αρκετή είναι η αναφορά και όλοι γνωρίζετε σε ποιους αναφερόμαστε. Ο ένας απομακρυσμένος, περιορισμένος και απομονωμένος κοινωνικά και επαγγελματικά στην Φλόριδα και ο άλλος στην Αστόρια εκεί δίπλα στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου… Έχουν όνομα και ζοφερό παρελθόν. Και ο ένας και ο άλλος. Το ίδιο και οι συν αυτώ ομοϊδεάτες τους στη κουτάλα και το φαγοπότι εις βάρος της ομογένειας. Θα τους δείτε τις προσεχείς ημέρες να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους που αναλόγως του κλίματος στα πηγαδάκια θα μιλάνε. Αν βλέπουν καταδίκη του Παϊσίου θα στέκονται βουβοί και αμίλητοι… Αν βλέπουν στήριξη από τους σκόρπιους φανατικούς «πιστούς και εθελοντές», θα ξεσπαθώνουν με υπονοούμενα…   Έχουν ήδη εκδηλωθεί με τα  όσα αναφέρουν στα κατάπτυστα  κείμενα τους. Πληρωμένα «κείμενα»  και «ρεπορτάζ» δημοσίων σχέσεων και προβολής ανικάνων συγγενών και φίλων χρηματοδοτών τους, που έτσι και αλλιώς ουδείς τους δίδει σημασία εδώ και χρόνια… δυστυχώς αυτοί όλοι είναι που είναι έτοιμοι να ορμήσουν και να κατασπαράξουν τα θύματα και τους καταγγέλλοντες.

Όχι μόνον γιατί ήρθαν σε εμάς, αλίμονο! Τις προσεχείς ημέρες θα σας αποκαλύψουμε σε ποιον δημοσιογράφο πήγε προ ετών κάποιος να καταγγείλει τα όσα έκανε ο Παΐσιος και, αν έχετε το Θεό σας, τι έκανε ο άθλιος; Τον πήρε τηλέφωνο (τον Παΐσιο) και τον ρώτησε αν αληθεύει όσα τους κατήγγειλε ο τάδε;! «Τρελός είναι δαιμονισμένος είναι» η απάντηση του Παϊσιου.  Ναι! Και για να μη πάει το μυαλό σας στον γνωστό καταδότη του FBI για να γλιτώσει το τομάρι την υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, όχι δεν είναι αυτός!  Άλλος είναι ο γνωστός και «διαπρεπής» δημοσιογράφος…  όλα με ονόματα και στοιχεία. Όπως σας έχουμε συνηθίσει εδώ σε αυτό το ελεύθερο ανεξάρτητο και αδέσμευτο  βήμα. Βήμα δικό σας. Εσείς το καταξιώσατε. Εσείς το αναγνωρίσατε με την επισκεψημότητα που του δίνεται κάθε μέρα.

Επανέρχομαι στο σκάνδαλο Παϊσίου.

Στο παλαιό ημερολόγιο ήσαν πολλοί εκείνοι που είχαν ακούσει τις φήμες και τις διαδόσεις από στόμα σε στόμα και από εξομολογήσεις πιστών τι κάνει ο Παϊσιος σε αγόρια και κορίτσια. Θα ακούσετε να τα λένε και να τα διηγούνται δημόσια όλα αυτά στην συνέχεια και εξέλιξη της έρευνας μας. Ο Φάκελος με την κωδική ονομασία «Πεπτωκώς Άγγελος» που σήμερα ανοίγουμε είναι ίσως το πρώτο μεγάλο επίτευγμα σε αυτές τις υποθέσεις και ειδικά στις ΗΠΑ που αφορούν Ορθόδοξους κληρικούς, που τα θύματα δέχονται να μιλήσουν δημόσια. Κάτι τέτοιο(να μιλήσουν δημόσιας τα θύματα και να καταγγείλουν) έχει γίνει μόνο με το μεγάλο SEXουαλικό σκάνδαλο στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις αιρέσεις -παραφυάδες της (Ευαγγελική και Προτεσταντική) όπου όλοι θα θυμάστε τις εξελίξεις.

Ως γνωστόν τέτοιου είδους σκάνδαλα και υποθέσεις δεν είναι καινούργιες στην Ελληνορθόδοξη Αρχ. Αμερικής ειδικά επί Αρχιερατείας Δημητρίου (Τρακατέλη). Δεν είναι τυχαίο ότι όλες τις υποθέσεις που έφτασαν στην δικαιοσύνη, τις έφαγε το μαύρο σκότος. Η απόλυτη σιωπή με συμβόλαια και συμφωνητικά 100αδων χιλιάδων δολαρίων ως αποζημιώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σιωπή των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. Ομερτά κανονική! Πάνω από 20.000.000$ έχουν στοιχίσει στην Ιερά Αρχ. Αμερικής επί Αρχ. Δημητρίου στα 10 χρόνια Ποιμαντορίας του, οι αποζημιώσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις παιδιών από Ορθόδοξους κληρικούς της επικράτειας της Ιεράς αρχ. Αμερικής. Αυτό μη το ξεχνάμε και έχει την σημασία του, για αυτό και το Πατριαρχείο επέλεξε να στείλει εξαρχία που θα ερευνήσει την σκοτεινή υπόθεση αυτή παρά να διορίσει ως έξαρχο επικεφαλής τον Αμερικής Δημήτριο. Όχι μόνο γιατί θα υπήρχαν σκιές και υπόνοιες συγκάλυψης με την γνωστή τακτική της λογικής της Ιεράς Αρχ. Αμερικής χρόνια «να μη προκληθεί σκάνδαλο και έτσι όλα σκεπάζονται» αλλά και διότι γνωρίζοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο την  θέση και την άποψη του Αρχ. Δημητρίου, ως προς τον γράφοντα και υπογράφοντα αυτή την έρευνα που αποκάλυψε  αυτό  το τεράστιο σκάνδαλο, όπως και άλλες υποθέσεις που έχουμε καταπιαστεί στο παρελθόν και βρέθηκε αντιμέτωπη δημοσιογραφικά «απέναντι» μας ο κ. Δημήτριος, θα ήταν κάτι περισσότερο από προφανές ποια θα ήταν η εξέλιξη… Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι εκκλησιολογικοί λόγοι που επελέγη η συγκρότηση εξαρχίας αποτελούμενης από τα συγκεκριμένα άτομα, τους οποίους αναλύουμε ακροθιγώς παρακάτω, και δεν είναι μόνο τα παραπάνω προαναφερόμενα ως προς την μη επιλογή του κ. Δημητρίου ως έξαρχου που θα διερευνούσε αυτή την υπόθεση. Το Πατριαρχείο δεν ξεχνά ότι η επιμονή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου στην υπόθεση των αφορισμών των 18 της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, η τελική έκβαση της οποίας, όχι μόνο ταπείνωσε την Εκκλησία που έχασε τις δίκες που μόνη της είχε προκαλέσει με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια εκατομμύρια σε δικηγόρους  και όχι μόνον…

Είναι όμως η πρώτη φορά σε τέτοια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από ορθόδοξο κληρικό και μάλιστα στην Αμερική,  που θύμα έστω και μετά από τόσες 10ετιες δέχεται να μιλήσει δημόσια  και να αποκαλύψει τα όσα βίωσε σε χέρια μιαρά και βέβηλα. Χέρια που τραυμάτισαν παιδικές ψυχές, αφήνοντας ανεξίτηλα τραύματα σε σώματα και συνειδήσεις. Είναι η πρώτη φορά και ήδη σχολιάζεται σε όλα τα δημοσιογραφικά στέκια και γραφεία που θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από «Ορθόδοξο ανώτερο κληρικό», ξεπερνώντας τα όποια δικαιολογημένα διλήμματα και αναστολές, δέχονται να μιλήσουν και να αποκαλύψουν δημόσια, σκαλίζοντας και ξύνοντας μνήμες φρικτές από τα όσα πέρασαν. Πριν προχωρήσουμε στην δημοσιοποίηση περαιτέρω στοιχείων,  και εισαγωγικά πάντα  σε αυτή την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, είναι αναγκαίο να τονίσουμε για να σταθούμε στα εξής απαραίτητα αλλά βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσεχθούν όλως ιδιαιτέρως.

Κρατήστε τα και σημειώστε τα. Θα σας χρειασθούν διαβάζοντας και ακούγοντας όλα όσα θα κυκλοφορήσουν από σήμερα και ειδικά από αύριο.

Περί παραγραφής  του βαρύτατου  αδικήματος(κακούργημα)  της παιδεραστίας

Θα θέλαμε, επειδή, όπως σας προείπαμε θα ακούσετε πολλά που  θα διαδίδονται  περί παραγραφής και άλλων φαιδρών.  Περί στιγματισμού από ανεύθυνους και επιστρατευμένους τραμπούκους προστάτες και νταβατζήδες  της λογικής του γκέτου. Για αυτό και  σας καλούμε να   επισκεφθείτε,  αυτή την συγκεκριμένη ιστοσελίδα  για  να διαβάστε και ακούστε,  μετά από πόσα χρόνια,  10αδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε αυτή την ιστοσελίδα  τι εξομολογούνται αλλά και ποια νομοθεσία ισχύει.

Αυτά για να μη σας παραπλανούν και σας παραμυθιάζουν οι γνωστοί γκρίζοι και σκοτεινοί  κύκλοι… Διαβάστε λοιπόν και ενημερωθείτε για να μη σας δουλεύουν τα διάφορα υποκείμενα που νιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, έχοντας μεταβληθεί (αυτό το πρώην έδαφος) το μπετόν αρμέ της σήψης και της ανηθικότητας σε βάλτο και λάσπη που βουλιάζουν ολοένα και περισσότεροι που έχουν εμπλακεί  σε αυτή την βρόμικη και σκοτεινή υπόθεση.

Και κάτι ακόμα: Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι θύματα SEXουαλικής κακοποίησης  που μίλησαν και αποκάλυψαν μετά από 10ετιες τα όσα υπέστησαν από χέρια μιαρά. Βέβηλα. Ανίερα. Θεομπαίχτες και υβριστές του Θεού. Και τα θύματα του Παϊσίου και του κάθε Παϊσίου δεν πρέπει να μιλήσουν! Γιατί διασύρονται  δήθεν! Γιατί στιγματίζονται! Επειδή μίλησαν!  Αν είναι δυνατόν! Απόψεις σκοταδιστικές! Ελεεινότητες που διαδίδονται μόνον  από άτομα που νιώθουν «αλληλέγγυα» προς όποιον και για όποιον αποκαλύπτονται τέτοιες βρομιές, ίσως γιατί νιώθουν και αυτοί τον κλοιό να στενεύει γύρω τους και για  τις δικές τους ανομίες και έκνομες πράξεις…

Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευθεί μια τέτοια συμπεριφορά να σπεύδουν κάποιοι να προκαταλάβουν και επηρεάσουν, αφενός την κοινή γνώμη, ασχέτως αν ουδείς τους δίδει πια σημασία, και αφετέρου να δημιουργούν κλίμα υπέρ του Παϊσίου για τους λόγους που έχουμε αναλύσει και ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται. Διότι την δόξα πολλοί απέφυγαν, το χρήμα ουδείς…

Ανευθυνότητες και ανηθικότητες που διαδίδονται μόνον από υποκείμενα και ανθρώπους της νύχτας που πάντα φοβούνται το φως και την αλήθεια.

Τα λένε και τα γράφουν όλα αυτά, τα γνωστά  υποκείμενα που κυκλοφορούν και περιφέρονται εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο,  αντί αυτοί οι ίδιοι να σιωπούν ακριβώς γιατί οι ίδιοι αυτοί που τα λένε και τα διαδίδουν, έχουν ανοιχτές υποθέσεις με την Αμερικάνική δικαιοσύνη με βαρύτατες ποινικές  καταδίκες για κακουργήματα –τα οποία τους τα έχουμε βγάλει στην φόρα για αυτό και πετάνε λάσπη με ψεύδη και συκοφαντίες εις βάρος μας, ασχέτως αν ουδείς τους έδιδε ποτέ σημασία ή τους  λαμβάνει σοβαρά υπόψη εδώ και δυο 10ετιες.

ΟΥΕ! και αλίμονο αν κάποιος νουνεχής, τίμιος και ηθικός άνθρωπος πατέρας ή μάνα θα άκουγε κάποιον άνθρωπο σήμερα να μιλά και να εξομολογείται  όσα βίωσε από χέρια ανίερα. Χέρια μιαρά. Χέρια βουτηγμένα στον βούρκο και την λάσπη. ΟΥΕ! και αλίμονο αν θα βρισκόταν κάποιος που θα επέκρινε την απόφαση  κάποιου εκ των θυμάτων να μιλήσει και να αποκαλύψει όσα έζησε. ΟΥΕ!  και αλίμονο ποιος δεν θα στεκόταν αλληλέγγυος σε ένα τέτοιο πόνο. Σε ένα τέτοιο βαρύ σταυρό. ΟΥΕ! και αλίμονο! Μόνον ανθρωπόμορφα τέρατα και παλιάνθρωποι, ηθικά αρρωστημένοι και παθιασμένοι θα μπορούσαν να ελέγξουν ή να στιγματίσουν την απόφαση κάποιων θυμάτων να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τα όσα βίωσαν και τραγικά έζησαν!

Μόνο γνωστοί απατεώνες, περιθωριοποιημένοι κοινωνικά  και περιφερόμενα λαμόγια θα μπορούσαν να γράφουν, να διαδίδουν και να λένε τέτοιες ελεεινότητες!

Και στο σημείο αυτό για να δώσουμε και μια απάντηση σε όσα κακοηθέστατα εγράφησαν από τον κ. Θ.Καλμούκο  στο τελευταίο άρθρο ανάλυση του της 5ης Νοεμβρίου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από το τεράστιο μεγέθους σκάνδαλο και να στρέψει αλλού την υπόθεση, βάζοντας στα μαχαίρια Δημήτριο και Βαρθολομαίο. Πρώτον ουδέποτε το Πατριάρχης ανέφερα την φράση ότι «θα μας κατηγορήσουμε ότι τους τα πήραμε όλα και τώρα τους διώχνουμε» δεν προκύπτει από καμία πηγή, αντιθέτως απλά επιβεβαιώνει την γνωστή εμπάθεια του κ. Καλμούκου προς το Πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου. Δεν προκύπτει από πουθενά. Πουθενά! «Ψεύδος και συνηθισμένη κακοήθεια του Καλμούκου…λες και δεν τον ξέρουμε τον Θόδωρο…» η μοναδική αναφορά που έγινε στον κ. Καλμούκο ήταν από τον  Μητροπολίτη Ντιτρόϊτ κ. Νικόλαο επιβεβαιώνοντας απλά ότι υπήρξαν συμμαθητές. Και τίποτα  άλλο.  Αυτή ήταν η μοναδική αναφορά στον κ. Καλμούκο.  Περισσότερα δεν χρειάζονται, ούτε «εδώ ευλογούμε τα γένια μας», οι γνωρίζοντες ξέρουν τι ακριβώς διεμείφθη εντός της Πατριαρχικής Συνόδου και ποια δημοσιεύματα ή απόρρητα έγγραφα  περιέφεραν από χέρι σε χέρι των Αρχιερέων.  Όλες αυτές οι αναφορές περί ΕΚ εντός της Συνόδου, προκειμένου να προσδώσουμε απωλεσθέν κύρος στα γραφόμενα,  είναι δυστυχώς,  απλά φτηνοί εντυπωσιασμοί που ρίχνουν το –όποιο- επίπεδο είτε για να μειώσουμε την υπόθεση και να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη. Μειώνουν και υποτιμούν την Ελληνική κοινότητα και το αναγνωστικό σας κοινό, κύριοι, στον ΕΚ.

Και κάτι ακόμα.  Αν ο  Πατριάρχης Βαρθολομαίος έβαζε σε δική του άμεση εκκλησιαστική δικαιοδοσία τον Αμερικής, ο οποίος ήδη του έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την μη χορήγηση άδειών σε Μητροπολίτες του Πατριαρχείου να τελούν μυστήρια εντός της Ιεράς Αρχ. Αμερικής, τακτική που προηγούμενα  έχει ακολουθηθεί εκ μέρους της Αρχ. Αμεριρκής και προσωπικά από τον κ. Δημήτριο –και ανεξαρτήτως σκανδάλων και αποκαλύψεων -της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου να μη τελούν μυστήρια και ακόμα χειρότερα να μην έρχονται στις ΗΠΑ. Πρώτον και τέτοια επιλογή του κ. Δημητρίου ως έξαρχου σε αυτή την υπόθεση, θα ήταν σαν να αυτοαναιρούσε την άμεση δική του εκκλησιαστική δικαιοδοσία και έδαφος του οποίου είναι πλέον η Αγία Ειρήνη και τα μετόχια της στις ΗΠΑ, δημιουργώντας κακό προηγούμενο. Μια τέτοια επιλογή του κ. Δημητρίου ως έξαρχου σε αυτή την υπόθεση και τέτοιου μεγέθους σκανδάλου, θα άνοιγε τον δρόμο για την απευθείας  υπαγωγή και αυτής της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας στην Ιερά Αρχ. Αμερικής.

«Ξεχνά» πολλά και έχει επιλεκτική μνήμη ο φίλτατος κατά τα άλλα και εγνωσμένου κύρους κ. Καλμούκος, του οποίου ουδείς αμφισβητεί επί της εκκλησιαστικής και θεολογικής του επιμόρφωσης. Αιτία πολλών δεινών στην  Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, με γνωστή την γραφίδα και την εμπάθεια του προς το Πατριαρχείο και ειδικά προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο… Ο οποίος (κύριος Θ.Κ) εκμεταλλεύεται την αμάθεια και ασχετοσύνη του κόσμου περί των εκκλησιαστικών κανόνων και θεσμίων της Εκκλησίας.

Ξεχνά ο κύριος Καλμούκος ότι αυτή ειδικά η υπαγωγή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου έγινε σε μια έντονα ταραγμένη  περίοδο όπου όσοι εμπλακήκαμε και εισηγηθήκαμε στο  Πατριαρχείο  το 1997 και γραπτώς  –και αυτό  αποκαλύπτεται για πρώτη φορά – την υπαγωγή της εκκλησιαστικής κοινότητας των Παϊσίου και Βικεντίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν για να προληφθούν τα χειρότερα.  Ποια θα ήσαν τα χειρότερα; και υπαρκτός κίνδυνος ακόμα και μέχρι σήμερα; Η απόσχιση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο –σενάριο που κάθε τόσο αναμοχλεύεται  σε κάθε τεχνητή ή όχι  κρίση – επιστρατεύεται και από τον ίδιο (τον Θ.Κ) και πάντα  επικρεμάται ως δαμόκλειος σπάθη επί του Πατριαρχείου, του οποίου η δικαιοδοσία εν πολλοίς αμφισβητείται σε κάθε εκκλησιαστική κρίση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

Έτσι επελέγη ως λύση, και προκειμένου να έχει έδαφος και κανονική εκκλησιλογικώς επαρχία στις ΗΠΑ,  εκείνη την  ταραγμένη περίοδο 1997, με το δήθεν ροζ σκάνδαλο στη θεολογική σχολή της Βοστώνης  που ο ίδιος  επινόησε εξ αιτίας της διαμάχης του ιδίου με τον Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα, ο οποίος αρνήθηκε να υποκύψει στις  θελήσεις του ιδίου  και των συμφερόντων  του εκδότη του Αντώνη Διαματάρη.

Μπορεί ο κόσμος να ξέχασε, αλλά το Πατριαρχείο δεν ξέχασε τον ρόλο της εφημερίδας του και του ιδίου προσωπικά, όπου μαζί με τον Σίμο Δήμα και άλλους είχαν οργανώσει το γνωστό  κίνημα  GOAL κατά του Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα και απειλούσαν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο «αν δεν διώξει τον Σπυρίδωνα θα πάμε σε αυτοκεφαλία!» αυτά ουδέποτε ξεχάστηκαν στο Πατριαρχείο. Πέρασαν στην ιστορία και η ιστορία δεν παραγράφεται και ουδέποτε λησμονείται… Τουλάχιστον στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο ο χώρος και χρόνος έχουν τελείως διαφορετικούς ρυθμούς. Οι δείκτες του ρολογιού στο Φανάρι δουλεύουν όχι με την εκκοσμικευμένη αντίληψη περί χρόνου και χώρου, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι διατρίψαντες στην Εκκλησιαστική ζώσα Ορθόδοξη Παράδοση σε ολόκληρο τον κόσμο της Ορθόδοξης Ανατολής.

Παϊσιος –  Βικέντιος

Και επειδή πολλά ήδη ακούγονται και λέγονται για τις σχέσεις Παϊσίου Βικεντίου με όντως δικαιολογημένα ερωτηματικά «αν είναι δυνατόν ο Βικέντιος να μη γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται» ερώτημα που πρώτοι εμείς εδώ διατυπώσαμε, όχι ρητορικά αλλά ουσιαστικά. Υπάρχει απάντηση. Και θα την δούμε αναλυτικά τα προσεχή 24ωρα με στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκουμέντα. Χρειάζεται όμως για να δούμε αυτή την σχέση  των δυο ανδρών να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο. Πίσω πολύ…πίσω…

Ο Μακαριστός Κυρός Πέτρος Αστυφίδης  έδιωξε τον Παΐσιο το 1973  ακριβώς γιατί είχαν υποπέσει στην αντίληψη του τέτοιες υποθέσεις από εξομολογήσεις πιστών. Και αυτό είναι κάτι που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά. Στα απομνημονεύματα του Μακαριστού που μου δόθηκε πρόσβαση προ ετών διάβασα, για τις ανάγκες αυτής της έρευνας και δυστυχώς έχω δέσμευση να μην αποκαλύψω, σκέψεις που με τρόμαξαν. Λογισμούς  και γεγονότα που κατέγραφε Μακαριστός Επίσκοπος Αστορίας Κυρός Πέτρος Αστυφίδης που πλέον δεν άφηναν καμία αμφιβολία για το γνώριζε και πήρε μαζί του ως επτασφράγιστο μυστικό ο σεβάσμιος γέροντας σε όλο τον Ελληνισμό της Αμερικής Πέτρος Αστυφίδης…

Σε επόμενο ρεπορτάζ θα αναφέρουμε  ποιο συγκλονιστικό περιστατικό ήταν αυτό το 2002, όντας φιλοξενούμενος της Μονής με πρόσκληση τους,  που με έκανε να ξεκινήσω αυτή την τιτάνια προσπάθεια και την δημοσιογραφική έρευνα μερικά από τα πολλά κεφάλαια της βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και επανέρχομαι στο θέμα περί Παϊσίου

Έκτοτε, μετά την διάσπαση Παϊσίου(Λουλουγουρά) -Πέτρου(Αστυφίδη) επήλθε μεγάλη ρήξη που κράτησε χρόνια και οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα. Επομένως για τους επαΐοντες και βαθείς γνώστες και διατρίψαντες στην  υπόθεση, ήταν γνωστόν ότι ο Παϊσιος έφυγε κακήν κακώς από τον Επίσκοπο Αστορίας Πέτρο (κατά κόσμον Αστυφίδη). Τα γεγονότα γνωστά στην Ομογένεια στους παλιούς, από τους οποίους έχουμε 10αδες καταθέσεις και μαρτυρίες για εκείνη την περίοδο, άρχισε η γνωστή διαμάχη της Αγίας Ειρήνης με την Αγία Μαρκέλλα που κράτησε για χρόνια πολλά. Ο Παΐσιος με την βοήθεια, την συνδρομή και υποστήριξη του Βικέντιου αλλά κυρίως του κόσμου και του πιστού Λαού, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε σφόδρα και άγρια με κάθε τρόπο και κάθε μέσο,  δημιούργησε την δική του ομάδα στην Αμερική. Λίγο αργότερα μετά από ένα ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα, την ομάδα αυτή πιστών και υποστηριχτών (έχει αυτό το χάρισμα να σαγηνεύει τα πλήθη και τους αγράμματους)  ενίσχυσε και με την παρουσία του νεαρού, έφηβου τότε 17χρονου Βικέντιου. Μετέπειτα γνωστού από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις  Αρχιμανδρίτη και όντως φλογερού κληρικού Βικεντίου(Μαλαματένιου), τον οποίο αλίευσε από τα Ιεροσόλυμα στα 17 του έτη…

Βικέντιος – Παϊσιος: 40 χρόνια καυγάδες. Εσωτερικές ρήξεις και διαφωνίες. Υποψίες και λογισμοί που κατέτρωγαν τον Βικέντιο για πολλά χρόνια για αυτό και επέλεγε να μένει μακράν της Μονής…

Από τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων προκύπτει ότι πολλές φορές τον Βικέντιο χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα, αλλά και επειδή ήταν όντως εργάτης της πίστεως και του Ευαγγελίου. Να του γεμίζει  τους ναούς.  Για αυτό και σε πολλά από τα θύματα του ο Παΐσιος, ή τα άτομα που είχε σεξουαλικές συνευρέσεις, τόνιζε να μην έχουν καμία απολύτως επαφή με τον Βικέντιο!  Για τον ίδιο λόγο ήλεγχε αυστηρά  και τις μοναχές-που ο ίδιος εξομολογούσε-,  όταν έπεφτε στην αντίληψη του να μην έχουν επαφές και  καμία απολύτως  επικοινωνία με τον Βικέντιο!

Πολλές φορές οι λόγοι που οι δυο τους καυγάδιζαν ήταν, όταν πια ο Βικέντιος απέκτησε υπόσταση εκκλησιολογική(κατάρτιση πάντα είχε και θεολογική και εκκλησιολογική) μετά την υπαγωγή του και χρήσθηκε Βοηθός επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Από τότε άρχισαν ομηρικοί καυγάδες. Καυγάδες που έβγαιναν και προς  τα έξω. Όσο και αν έκλειναν ερμητικά τα παράθυρα από τους υπάλληλους και εργαζόμενους, οι καυγάδες όλο και πύκνωναν μέσα στην παρελθούσα 12ετια…

Οι καυγάδες μεταξύ Βικεντίου και Παϊσίου πάντα προϋπήρχαν και την περίοδο της παντοδυναμίας του τελευταίου ως «Μητροπολίτου» του Παλαιού ημερολογίου -για πολύ λίγο διάστημα- γιατί και ο μακαριστός Αρχ. Των  Παλαιοημερολογητών  Κυρός Χρυσόστομος (Κιούσης) για τους ίδιους λόγους και τις ίδιες υπόνοιες με καταγγελίες αλλά και από εξομολογήσεις πιστών, όπως αυτές του Μακαριστού Πέτρου Αστυφίδη, τον εξεδίωξαν…  Στο τέλος όμως  πάντα  ο Βικέντιος υπέκυπτε και υποχωρούσε «στο θέλημα του γέροντα…»

Χωρίς όμως ο Βικέντιος ποτέ να έχει πάρει είδηση την διπλή ζωή του Παϊσίου…όσο απίστευτο και αν ακούγεται… Μοιάζει αληθινό και μπορεί να το διαπιστώσει μόνον κάποιος που ξέρει εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα…

Γεγονότα και διαδραματιζόμενα για πολλά έτη –και μη πάει το μυαλό σας στον γράφοντα, γιατί τους γνώρισα το 1996 όταν φιλοξενούσα τον Βικέντιο ως Μητροπολίτη Πειραιώς των ΓΟΧ που προσκαλούσα στις εκπομπές(Ράδιο και Τηλεόραση) που εργαζόμουν ως διευθυντής παραγωγής, είτε ως αρχισυντάκτης. είτε ως απλός δημοσιογράφος-  Ο Παΐσιος κρατούσε πάντα μακριά τον Βικέντιο. Σε απόσταση. Αυτό προκύπτει από όλες τις μαρτυρίες όσων έχουμε συγκεντρώσει επώνυμα και ενυπόγραφα. Καυγάδες που συνεχίστηκαν και μετά την υπαγωγή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Με μια διαφορά τώρα πια. Ο Βικέντιος είχε λόγο και ύπαρξη. Είχε σημείο αναφοράς τον ίδιο τον Πατριάρχη ως βοηθός επίσκοπος του και τον Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο. Αυτή η διαφοροποίηση του Βικεντίου, τον κρατούσε και σε πλήρη και χαώδη απόσταση από τον Παϊσιο. Το χάσμα μεγάλωσε και έγινε αγεφύρωτο πια το 2008. Το γιατί θα το δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ που ήδη ετοιμάζεται με απίστευτες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες.