Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον άφησε σε ηλικία 69 ετών ο αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,  ύστερα από ρήξη κεντρικής αορτής.

Ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Ομπάμα σε Αφγανιστάν και το Πακιστάν, την περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια συνάντησής του στο State Department με την Υπουργό των εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση που διήρκησε 20 ώρες, ενώ την Κυριακή κρίθηκε αναγκαία και δεύτερη πρόσθετη χειρουργική επέμβαση.

 

Αληθινό Γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες ασφαλέστερες, ισχυρότερες και αξιότερες σεβασμού,  χαρακτήρισε τον ρίσταρντ Χόμπρουχ, ενώ Η υπουργός των εξωτερικών Χ. Κ. δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν έναν από τους πιο δεινούς υποστηρικτές της και έναν από τους πιο αφοσιωμένους δημοσίους λειτουργούς.
Για περίπου 50 χρόνια διπλωμάτης ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουχ, υπηρέτησε τις κυβερνήσεις του Λίντον Τζόνσον, ως ειδικός στα θέματα του Βιετνάμ, του Τζίμυ Κάρτερ, ως βοηθός υπουργός εξωτερικών αρμόδιος σε θέματα ανατολικής ασίας, επίσης βοηθός υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον, αρμόδιος σε θέματα Ευρώπης και Καναδά της διετία 1994-96, κατά την διάρκεια της οποίας ο Χίτσαρντ Χόλμπρουχ υπήρξε ο πρωτεργάτης των συμφωνιών του Ντέιτον το 1995, που σηματοδότησαν το τέλος του πολέμου στην Βοσνία. Είχε διατελέσει ειδικός απεσταλμένος για την Κύπρο το 1997, καθώς επίσης πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Γερμανία και στα Ηνωμένη Έθνη, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 ο πρόεδρος Ομπάμα τον είχε διορίσει ως ειδικό απεσταλμένο στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.