Πως θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι το πολύτιμο και ακριβό antivirus που αγοράσατε από την τάδε γνωστή εταιρεία για τον υπολογιστή σας ουσιαστικά καταπολεμά τους ιούς που η ίδια δημιουργεί;

Εξωφρενικό σίγουρα. Και απίστευτο… Κι όμως -όπως αποκαλύπτει κινέζικη εταιρεία- είναι αληθινό!

Ο Γιού Μπινγκ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου από το Γραφείο Δημόσιας Ασφαλείας του Πεκίνου, καταδικάστηκε από το δικαστήριο με θανατική ποινή με αναστολή, για την αποδοχή δωροδοκίας σε αντάλλαγμα της παροχής υπηρεσιών σε οργανωμένη απάτη σχετικά με λογισμικό anti-virus.

Ο κ. Μπινγκ απέστειλε μέσω της υπηρεσίας του δημόσια προειδοποίηση για ιό ο οποίος είχε σχεδιαστεί από την ίδια την εταιρεία (ονόματι Rising Antivirus) την οποία πρότεινε στο email να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να εξαλείψουν τον κίνδυνο!

Μπορεί οι περισσότεροι στο χώρο της πληροφορικής ακούγοντας κάτι τέτοιο να κάνουν λόγο για «κοινό μυστικό» προκειμένου συγκεκριμένες εταιρείες να αποκτήσουν εμπορικό πλεονέκτημα αλλά κάθε άλλο παρά συχνό φαινόμενο είναι η αποκάλυψη τέτοιων σχεδίων στο χώρο της πληροφορικής.

totefteri.blogspot