Ένα νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Ηγουμενίτσα. Την Παρασκευή το πρωί, στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμένα στην Ηγουμενίτσα ο 35χρονος εργάτης Κώστας Μπουρίμης, στην προσπάθειά του να διορθώσει βλάβη που υπέστη γερανοφόρο όχημα, το χέρι του πιάστηκε στα γρανάζια της μηχανής με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το χέρι του μέχρι τον αγκώνα. Ο άτυχος εργάτης που πρόσφατα έγινε πατέρας δυο παιδιών μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Φιλιατών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται. Το epirusgate,έλαβε και δημοσιεύει από εργαζόμενο στην εταιρεία ΕΛΤΕΡ,το παρακάτω μήνυμα:”Ακόμα ένας συνάδελφος σακατεύτηκε στο σύγχρονο ΝΤΑΧΑΟΥ της ΕΛΤΕΡ.

Είναι το δεύτερο στη σειρά δυστύχημα στο διάστημα ενός μηνός που σημειώνεται στο εργοτάξιο του λιμανιού λόγω παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που εκτός των άλλων είναι και απλήρωτοι για διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 μηνών.Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αναγκάζονται μέσα από ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας και εκβιαστικών διλημμάτων του τύπου η σκύβεις το κεφάλι η χάνεις την δουλειά σου, να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέχρι αργά το βράδυ, εκτελώντας με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας ακόμη και της ίδιας τους της ζωής, επικίνδυνες εργασίες.
Δύο συνάδελφοι μας έμειναν ανάπηροι μέσα σε έναν μήνα, ο πρώτος πέφτοντας από ύψος τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα να τσακιστεί η σπονδυλική του στήλη και ο δεύτερος χάνοντας το ένα του χέρι που του το μάγκωσε ανυψωτικό μηχάνημα, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, στο όνομα της απρόσκοπτης κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.Στην Άρτα στο εργοτάξιο της ΕΛΤΕΡ, έχουν τραυματιστεί 2 εργάτες και όλοι είναι απλήρωτοι 3 μήνες.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΤΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΑ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΤΕΡ