Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η δύσκολη για την Κυβέρνηση επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, έχει καλύψει έναν υπόγειο «ψυχρό πόλεμο» που, σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr» βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Παπουτσή.

Αιτία της «πολιτικής παρεξήγησης» των δυο κορυφαίων υπουργών, που ανήκουν στη νεώτερη γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, και έχουν φιλοδοξίες για το μέλλον, είναι η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να καρατομήσει τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής, Αναστάσιο Χατζή, και να τον αντικαταστήσει με τον Άρη Μουσιώνη.

Ο κ. Χατζής, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα, υπήρξε μέλος της δημοτικής ομάδας του Χρήστου Παπουτσή, στον Δήμο Αθηναίων, και ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιθυμούσε την παραμονή του στη νευραλγική θέση του διοικητή των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αττικής.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα συζητούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος, δεν έβλεπε με καλό μάτι μια τέτοια ισορροπία δυνάμεων, και επιθυμούσε στη θέση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής, ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, αλλά και αποδοχή στο ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ο Άρης Μουσιώνης.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο κ. Αναστάσιος Χατζής υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».