Τα πουλιά που πέφτουν νεκρά από τον ουρανό στις ΗΠΑ, τη Σουηδία και την Ιταλία εντάσσονται στους οµαδικούς θανάτους ζώων, από τις φάλαινες που εκβράζονται σε παραλίες ώς τους κατακλυσµούς από βατράχια, οι οποίοι έχουν ασυνήθιστες αιτίες, αλλά δεν προµηνύουν κάποιου είδους Αποκάλυψη, υπογραµµίζουν εµπειρογνώµονες. 

Το τελευταίο κρούσµα σηµειώθηκε στη Φαέντσα της Ιταλίας,στους δρόµους της οποίας έπεσαν νεκρές δεκάδες δεκαοχτούρες.

Νωρίτερα, την περασµένη Τρίτη, δεκάδες καρακάξες είχαν βρεθεί νεκρές στο κέντρο της πόλης Φαλκόπινγκ της Σουηδίας και εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα πουλιά είχανυποστεί εξωτερικά τραύµατα που τους προκάλεσαν εσωτερική αιµορραγία. 

Οµως το Εθνικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Σουηδίας δεν εξήγησε γιατί τα πουλιά βρέθηκαν στον δρόµο. Η καθηγήτρια Μαριάνε Ελβαντερ, επικεφαλής της διεύθυνσης ελέγχου ασθενειών και επιδηµιολογίας στο Ινστιτούτο, είπε πως τα πουλιά µοιάζει να έχουν χτυπηθεί από αµβλύ όργανο. «Το καλύτερο που µπορώ να υποθέσω είναι πως µπορεί να έπεσαν µε µεγάλη ταχύτητα στο έδαφος αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο ή φορτηγό», εξήγησε. Το γεγονός προκάλεσε συγκρίσ ειςµεταγεγονότα στο Αρκανσο των ΗΠΑ, όπου 3.000 κοτσύφια βρέθηκαν νεκρά την παραµονή της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Μπίµπι. Σύµφωνα µε επιστήµονες, ο θάνατος των κοτσυφιών µπορεί να οφειλόταν σε πυροτεχνήµατα που εκτοξεύθηκαν, τα οποία µπορεί να τρόµαξαν τα πουλιά, που έπεσαν έτσι πάνω σε κτίρια. Ο Πέτερ Μπέκµαν, ζωολόγος στο Νορβηγικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε πως οι µαζικοί θάνατοι πουλιών δεν είναι κάτι πρωτοφανές, όµως συνήθως συµβαίνουν απαρατήρητοι στη θάλασσα ή σε αγροτικές περιοχές, µακριά από πόλεις. Επισήµανε πως οι απαντήσεις που δίνονται στο φαινόµενο φανερώνουν τις διαφορές ανάµεσα στους πιο θρησκευόµενους Αµερικανούς και στους πιο πραγµατιστές Σουηδούς. «Στις ΗΠΑ η αντίδραση είναι “ω, όχι, έρχεται η Ηµέρα της Κρίσης”. Στη Σουηδία λένε, “ας φωνάξουµε τις κτηνιατρικές αρχές”», εξήγησε ο Μπέκµαν.

 

Σημάδια “Αποκάλυψης” σε όλο τον κόσμο!