Από το Statesmen.gr

Κερδισμένοι και οι δυο (Κυβέρνηση – εφοπλιστές) βγήκαν από τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης. Ο Πρωθυπουργός, που συζήτησε επί μακρόν με το προεδρείο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, ήταν κατηγορηματικός. «Δεν είμαστε δογματικοί, τα συζητάμε όλα!» Και εννοούσε, φυσικά, τα θέματα  της διατηρήσεως του υπουργείου ως «Ναυτιλίας» και του Λιμενικού Σώματος υπό τη σκέπη του!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωρίζει καλά ότι οι εφοπλιστές δεν ζητούν τίποτε, αφού τα κεφάλαια τους προέρχονται από ξένες τράπεζες η δε οικονομική τους ευμάρεια δεν οφείλεται σε κρατικές «δουλειές» ή ενισχύσεις!

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι εφοπλιστές δεν ζήτησαν κάτι περισσότερο από το αυτονόητο. «Άστε μας να δουλέψουμε»! Ούτε «προνόμια» ούτε ελαφρύνσεις ούτε «κρατικές συνεργασίες» όπως οι περισσότεροι εκ των επιχειρηματιών της στεριάς! Ζήτησαν να μείνει το υπουργείο όπως ήταν, ώστε να αποτελεί πραγματικό θεσμικό διοικητικό φορέα και όχι  μόρφωμα χωρίς συγκεκριμένο στόχο!

Ζήτησαν ακόμη να υπάρξει «fast track» στις τυχόν επενδύσεις τους, γνωρίζοντας τι έχουν τραβήξει οι συνάδελφοί τους που τόλμησαν να επενδύσουν! Γνωρίζουν τι τράβηξε ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη Μεσσηνία και τί τραβάει ακόμη! Γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να επενδύσεις και ξαφνικά να πέφτεις στην «παρακυβέρνηση» του ΣτΕ που στην ουσία διοικεί τη χώρα!

Είπαν, λοιπόν, στον Πρωθυπουργό. «Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Αλλά μη μας εμποδίζετε! Μη μας βάζετε εμπόδια, μη μας αντιμετωπίζετε ως εχθρούς. Αντιμετωπίστε μας, τουλάχιστον, όπως αντιμετωπίζετε τους ξένους επενδυτές!» Πράγματα, δηλαδή, «νορμάλ και σταράτα”. Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός, που γνωρίζει με ποιούς έχει να κάνει και τι μπορούν να κάνουν; «Εδώ είμαστε, θα τα δούμε όλα και θα βρούμε λύσεις»!

Μακάρι να προχωρήσει η συζήτηση. Θα κερδίσει η χώρα και μαζί μ’ αυτήν, όλοι μας!