Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ο επικοινωνιολόγος Περικλής Πηλείδης είναι ο άνθρωπος «πίσω από τον νέο πυρσό», δηλαδή εκείνος που σχεδίασε το δημιουργικό του νέου λογότυπου της Νέας Δημοκρατίας, με απευθείας μάλιστα «μπριφάρισμα» από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως σημειώνουν τα σχετικά ρεπορτάζ του Τύπου.

Ο κ. Πηλείδης δεν συνιστά «ξένο πρόσωπο» για τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ευρύτερα της Κεντροδεξιάς, καθώς το 2000 ήταν η «ψυχή» της επικοινωνιακής καμπάνιας που σχεδίασε μαζί με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, και έφερε τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή μισή ανάσα από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και την εξουσία, στις βουλευτικές εκλογές που κρίθηκαν στο νήμα.

Ο Περικλής Πηλείδης ανήκε στην ομάδα των στενών φίλων του Κώστα Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ιδέες του περί της πολιτικής επικοινωνίας και της δημιουργικής διαφήμισης βρήκαν σύμφωνο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Και πήραν δημοσιότητα μέσω της «forward» καμπάνιας του 2000, που είχε ως κεντρικό θέμα το σύνθημα «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα, και τη θέλουμε», ενώ νωρίτερα είχε συμβολή και στο πολιτικό μήνυμα «Νέο Ξεκίνημα», το οποίο συνόδευσε τα πρώτα βήματα του Κώστα Καραμανλή στη Ρηγίλλης, μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 1997.

Η απομάκρυνση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από τον τομέα της επικοινωνίας, και η έλευση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα το να απομακρυνθεί και ο Περικλής Πηλείδης, παρόλο που οι προσωπικές σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή παρέμειναν αναλλοίωτες και θερμές.