Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Την “άλλη πλευρά” των διαπιστευμένων εκπροσώπων Τύπου, είδε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καθώς το καθιερωμένο briefing έγινε μπροστά σε άδειες θέσεις! Αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι ο Γιώργος Πεταλωτής έχει μετατρέψει σε… αγαπημένη συνήθεια το τελευταίο διάστημα, το να ξεκινά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας, οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν χθες να μην συμμετάσχουν στο briefing.

Όταν λοιπόν ο Γιώργος Πεταλωτής προσήλθε στην αίθουσα, τη βρήκε… άδεια, με την εξαίρεση του εκπροσώπου του ΑΠΕ και της ανταποκρίτριας του Reuters, τους οποίους και είχαν εξουσιοδοτήσει οι υπόλοιποι συντάκτες να καταγράψουν την εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, και να του απευθύνουν ερωτήσεις για τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο Γιώργος Πεταλωτής παρουσιάστηκε αμήχανος, το θέμα ωστόσο δεν περιορίστηκε στους… τέσσερις τοίχους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, αλλά έφτασε μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πολιτικοί συντάκτες διαμαρτυρήθηκαν στους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, για την τακτική του Γιώργου Πεταλωτή.

Κάτι που φυσικά σημαίνει ότι… έπεται συνέχεια, μιας και τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί οι φωνές κριτικής για τα αποτελέσματα του έργου του Γιώργου Πεταλωτή.