Του Νικολάου-Κυριάκου Ζωντανού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Υπάρχουν λοιπόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που… ακούνε φωνές, όπως η ηρωίδα του γαλλικού έθνους Ζαν ντ’ Αρκ; Αυτό αφήνει να εννοηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο σημερινό «Πρώτο Θέμα».

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι η συζήτηση για τις εκλογές είναι επιζήμια για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αποκηρύσσει τα σενάρια διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, επί της ουσίας όμως επιβεβαιώνει, τόσο τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και τις φιλοδοξίες στελεχών του Κινήματος.

«Όσα λέγονται για κινητικότητα περί διαδοχής, αποτελούν τρικυμία στη μπανιέρα. Κάποιοι ακούνε φωνές όπως η Ζαν ντ’ Αρκ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα σενάρια διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω της υψηλής δημοφιλίας του, καθώς και του γεγονότος ότι είναι ο πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθηνών.

Από την άλλη ωστόσο, χρίζει επισήμανσης ακόμη μια παράμετρος που θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με όσα δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» για τα στελέχη που επιθυμούν να διαδραματίσουν ρόλο στο μέλλον. «Όποιος ζει ζωντανός από αυτή τη μάχη, θα δικαιούται και να φιλοδοξεί», είναι η επωδός του Ανδρέα Λοβέρδου. Από την οποία προφανώς… δεν εξαιρεί τον εαυτό του.