Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιώργο Πεταλωτή στη θέση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, φαίνεται ότι έχει βρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το «καλό χαρτί» που θα τραβήξει ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Στρασβούργο, ανήκει στις προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού, έχει δείξει ικανότητες διαχείρισης κρίσης στα ευρωπαϊκά φόρα, και έχει αποκτήσει την αναγκαία αναγνωρισιμότητα, ειδικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συλλογιστική του Μεγάρου Μαξίμου είναι απλή: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και με τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις Βρυξέλλες, θα απαιτηθεί φρεσκάρισμα του προσώπου της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε επίπεδο εκπροσώπησης. Δηλαδή, της καθημερινής εικόνας που θα εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε προεκλογική περίοδο.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, για τον οποίο όλοι αναγνωρίζουν ότι αφιέρωσε εργατοώρες στο briefing, θα χρειαστεί να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, και στο πρόσωπο του Σταύρου Λαμπρινίδη βλέπουν όλοι μια άφθαρτη εικόνα, που δεν έχει «κουράσει» την ελληνική κοινή γνώμη, από τη στιγμή που οι παρουσίες του στα εγχώρια ΜΜΕ είναι λιγοστές.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι μπορεί να μεταφέρει με πιστότητα την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου, και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις της θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον οι εξελίξεις «τρέξουν» και οι εκλογές προκηρυχθούν σύντομα, χωρίς να έχει προηγηθεί κυβερνητικός ανασχηματισμός, στους ώμους του Σταύρου Λαμπρινίδη θα πέσει το βάρος της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.