Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Κάποιοι είχαν τολμήσει από παλιά να καταγγείλουν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις του ΟΤΕ για τα ψηφιακά που του προμήθευε  τότε η SIEMENS με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Με θανατερή σιωπή είχαν υποδεχθεί  κόμματα και τα λαλίστατα – και διαμαρτυρόμενα – σήμερα ΜΜΕ τις σχετικές τότε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ο δικαστής Ζορμπάς, που είχε την εποχή εκείνη τολμήσει να ασκήσει ποινικές διώξεις, είχε βρεθεί στα Γιάννενα. Γνωστά μέσα επικοινωνίας είχαν υποστηρίξει με φανατισμό και με πολλούς τρόπους τις σχετικές συμφωνίες, ενώ όσοι είχαμε τότε τολμήσει να υψώσουμε την φωνή μας καταλήξαμε στο σπίτι μας. Μιας και οι «καρχαρίες» είχαν πλέον κυριαρχήσει στις  θάλασσες.

Τώρα όλοι κραυγάζουν γιατί δεν αποκαλύπτονται οι ένοχοι. Μα ένοχοι είναι σχεδόν όλοι. Δεν έχετε παρά να δείτε ποιοί σιωπούσαν τότε, για να τους ανακαλύψετε. Ο τρόπος για να αποκαλυφθούν όλα δεν είναι δύσκολος.

Αρκεί να αποκλεισθεί η SIEMENS από κάθε προμήθεια με το ελληνικό δημόσιο αν δεν αποκαλύψει τους ενόχους, για να λυθεί το θέμα. Ακόμα και η Νιγηρία πήρε το μέτρο αυτό, και οι υπεύθυνοι αμέσως εντοπίσθηκαν και τιμωρήθηκαν.

Την απλή όμως αυτή λύση την παρακάμπτουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα ενώ την αποσιωπούν όλα τα ΜΜΕ.  Δεν είναι δύσκολη η λύση του γρίφου…