Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Μια εβδομάδα πριν από την επίσημη πρεμιέρα της Έλλης Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ολόκληρο το Ραδιομέγαρο «χορεύει» στους ρυθμούς της κορυφαίας «άνκοργουμαν», καθώς η διοίκηση Παπαγεωργίου-Ταγματάρχη έχει ποντάρει πολλά σε αυτή τη μεγάλη επιστροφή.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του «Statesmen», την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για την επιστροφή της Έλλης Στάη, μέλος της διοίκησης της ΕΡΤ είχε προτείνει μια ακόμη πιο προχωρημένη κίνηση: Τη συνεργασία και με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ώστε να συγκροτηθεί ένα δίδυμο ενημέρωσης που θα επέτρεπε στην κρατική τηλεόραση να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις μερίδιο στον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια.

Το επιχείρημα της συγκατοίκησης Στάη-Ευαγγελάτου, είχε ως βάση και μια αυταπόδεικτη πραγματικότητα: Έχοντας παραμείνει για αρκετό καιρό μακριά από την τηλεόραση, αμφότεροι είχαν γεμίσει τις «μπαταρίες» τους, και θα αποτελούσαν «καινούρια σελίδα» για το τηλεοπτικό κοινό, πέρα από την αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα και αξιοπιστία που θα προσέδιδαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού.

Συν τοις άλλοις, θα επρόκειτο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν «περπάτησε» στην ιδιωτική τηλεόραση και τον ΑΝΤ1, σε άλλες ωστόσο εποχές και κάτω από διαφορετικούς όρους.

Τελικά, οι σκέψεις περί Ευαγγελάτου παρέμειναν «καλά φυλαγμένο μυστικό», μιας και δεν προχώρησαν ούτε καν σε συζητήσεις με τον δημοσιογράφο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο διαδίκτυο, με την πετυχημένη πλατφόρμα του «Newsit». Αντί της «συγκατοίκησης», επελέγη το «one woman show». Η συνέχεια επί της οθόνης…