Το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, μετά από τη γνωστοποίηση που έγινε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ανακοινώνει ότι οι Εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας για το έτος 2011 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Μαΐου (για το Α1, το Α2 και το Β1 επίπεδα), την Τετάρτη 11 Μαΐου (για το Β2 και το Γ1 επίπεδα) και την Πέμπτη 12 Μαΐου (για το Γ2 επίπεδο) στο Εξεταστικό Κέντρο Ουάσιγκτον, του οποίου Υπεύθυνος είναι ο Αναπλ. Συντονιστής Εκπαίδευσης Δρ. Αντώνιος Μαρμαρινός, στο Σχολείο Αγίας Αικατερίνης, Falls Church, Virginia.

Φέτος για πρώτη φορά θα διενεργηθούν εξετάσεις σε έξι επίπεδα που προβλέπονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Ειδικά για το Α1 επίπεδο προβλέπεται η διενέργεια εξετάσεων για παιδιά 8 έως 12 ετών και για εφήβους και ενηλίκους.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για το διάστημα από 1η Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2011.

Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις καθορίστηκε σε 80 USD για το επίπεδο Α1, 100 USD για τα επίπεδα Α2 και Β1 και 110 USD για τα επίπεδα Β2, Γ1 και Γ2.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προμηθευτούν από το ανωτέρω εξεταστικό κέντρο το σχετικό έντυπο υλικό και να το στείλουν ταχυδρομικά στο οικείο εξεταστικό κέντρο.

1.     Συμπληρωμένη έντυπη αίτηση

2.     Συμπληρωμένο έντυπο ερωτηματολόγιο

3.     Επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, κλπ.)

4.     Επιταγή με το αντίστοιχο ποσό εξετάσεων για κάθε επίπεδο (σε δολλάρια ΗΠΑ, όνομα δικαιούχου “Ellinomathia Exams”)

For more information please contact:

Ms. Themis Sotiropoulou

Embassy of Greece

Education Office