Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ένας «φίλος» από τα παλιά, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου και του Μεγάρου Μαξίμου, για την κάλυψη της νευραλγικής θέσης του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης, που συνέστησε πρόσφατα ο Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», η κομματική γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ προωθεί τον Γιάννη Μίχα, πρώην Νομάρχη Πειραιά, και αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

 

Ο Γιάννης Μίχας είχε αποδώσει την ήττα του σε εσωτερικό «πόλεμο» που εκτιμά ότι δέχτηκε από τον πρώην δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, ενώ είναι στέλεχος που χαίρει εκτίμησης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και διαθέτει διείσδυση στην κομματική βάση.

Τη σχετική πρόταση έχει κάνει προς το Μέγαρο Μαξίμου η Ιπποκράτους, και ο Γιάννης Μίχας φέρεται να έχει ισχυρούς συμμάχους τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον διευθυντή του γραφείου Πρωθυπουργού, Νίκο Αθανασάκη, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.