Tου Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Το «Statesmen» σας έχει εγκαίρως ενημερώσει για το «πλάνο δράσης» του Γιώργου Παπανδρέου, με φόντο τα σενάρια διενέργειας πρόωρων εκλογών, να έρθουν στην Ελλάδα διεθνείς προσωπικότητες, που ουσιαστικά θα στηρίξουν τον Πρωθυπουργό, στη μάχη της Κυβέρνησής του να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, μέσω της εμβόλιμης κάλπης.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με τον «ψυχρό πόλεμο» που έλαβε χώρα με την τρόικα, το Σαββατοκύριακο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει από δυο σημαίνουσες προσωπικότητες να επισκεφτούν την Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, στηρίζοντας ουσιαστικά και ενισχύοντας το δικό του προφίλ.

Πρώτος είναι ο Ντομινίκ Στρος-Καν, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει να… επαναφέρει στην τάξη τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, και να στείλει το μήνυμα της εμπιστοσύνης του Ταμείου προς την ελληνική κυβέρνηση, πιθανότατα και με επίσκεψη στην Ελλάδα εντός του Μαρτίου.

Το μεγάλο στοίχημα του Μεγάρου Μαξίμου όμως, έχει να κάνει με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο του Μπιλ Κλίντον, και άκουσε ότι ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Κυβέρνησής του, για την  ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Ένα ταξίδι της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα ωστόσο, την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, θα «σφραγίσει» τις εντυπώσεις, όπως εκτιμούν συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Θα μπορούσε μάλιστα να δρομολογηθεί σχετικά εύκολα, από τη στιγμή που η Χίλαρι Κλίντον προγραμμάτιζε να επισκεφτεί την Ελλάδα και τη γύρω περιοχή τον Φεβρουάριο, ανέβαλε ωστόσο το ταξίδι της λόγω των  δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο.