Ευτυχώς, η άκρατη κοροϊδία του κατοχικού καθεστώτος έναντι των Ελληνοκυπρίων, που προσφεύγουν στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» προκάλεσε τη μαζική απόσυρση προσφυγών από την «επιτροπή» του Αττίλα!

Οι Ελληνοκύπριοι που για τον ένα ή τον άλλο λόγο προσφεύγουν στην κατοχική «επιτροπή» ζουν τον απόλυτο εξευτελισμό, αφού οι αρχές του ψευδοκράτους εκτιμούν την αποζημίωση της περιουσίας τους ακόμα και 25 ή 30 φορές κάτω από την πραγματική αξία.

Ελληνοκύπριος πρόσφυγας, του οποίου η αξία της περιουσίας του ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα ελάμβανε από τις κατοχικές αρχές το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ μόνο. Ο Ελληνοκύπριος δεν δέχτηκε και απέσυρε την προσφυγή του.

Σε μια άλλη περίπτωση, Ελληνοκύπρια πρόσφυγας, αφού άκουσε το εξευτελιστικό ποσό της αποζημίωσης που θα ελάμβανε, απέσυρε επεισοδιακά την προσφυγή της, με αποτέλεσμα να παρέμβει η ψευδοαστυνομία. Μάλιστα, η εν λόγω κυρία απηύθυνε έντονες επικρίσεις κατά των δικηγόρων της, ενός Ε/κ και ενός T/κ, τους οποίους κατηγόρησε ότι την παραπλάνησαν, Οι δικηγόροι την πίεζαν να μην αποσύρει την προσφυγή της. Στην περίπτωση της κυρίας, τα δικηγορικά έξοδα ανήλθαν στις 8 χιλιάδες ευρώ!

Στην περίπτωση, ο αιτητής ήταν τυχερός! Πλήρωσε δικηγορικά έξοδα μόνο(!) 4 χιλιάδες ευρώ!

Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένονται να έρθουν και άλλες.

Οι Ελληνοκύπριοι που προσφεύγουν στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων», κατανοούν ότι το κατοχικό καθεστώς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να τους αποζημιώσει για την περιουσία τους, αλλά να επιδείξει μεγάλο αριθμό προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή όπου αλλού, όπως π.χ. στις απευθείας συνομιλίες.

Γι’ αυτό και εξευτελίζουν στην κυριολεξία τους Ελληνοκύπριους, εκτός της εξευτελιστικής αποζημίωσης και με διάφορες άλλες ενέργειες, όπως:
• Αν η περιουσία ήταν μέχρι το 1974 ενυπόθηκη σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαιτούν απόδειξη εξόφλησης του ενυπόθηκου ποσού.

• Απαιτούν δηλώσεις από συνιδιοκτήτες, ότι δεν φέρουν ένσταση για την προσφυγή και τη «διευθέτηση».

 

 

Στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε καταγράφονται:

• Η εξευτελιστική αποζημίωση
• Η αξίωση να υπογραφεί παραίτηση από οποιοδήποτε δικαίωμα στην περιουσία και η απόρριψη του δικαιώματος της χρήσης της περιουσίας. Επικαλείται δήθεν το Δίκαιο της Ανάγκης, ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν έκαναν χρήση της περιουσίας τους λόγω «πολιτικών συνθηκών» που δημιουργήθηκαν στην Κύπρο!

 

«Πολιτικές συνθήκες» ονομάζουν οι κατοχικές αρχές την εισβολή και την κατοχή!

 


ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Ε/κ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Τ/κ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ!

 

 

Χοντρά χρήματα οικονομάνε Ε/κ δικηγόροι, οι οποίοι σε συνεργασία με T/κ δικηγόρους αναλαμβάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις, αφού είτε οι ίδιοι, είτε άλλοι σπεύδουν προς άγραν «πελατών». Τα υποψήφια «θύματα» πείθονται με διάφορα επιχειρήματα, όπως η στασιμότητα στις συνομιλίες ή το διαφαινόμενο κλείσιμο του περιουσιακού, την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλος, ακόμα και την πρόσφατη τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του ΕΔΑΔ, Χρήστου Ροζάκη σε ελληνοκυπριακή εφημερίδα, ότι περίπου είναι εντάξει να προσφεύγει κάποιος στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων», εφόσον, αν δεν ικανοποιηθεί ο αιτητής, θα μπορεί να προσφύγει στο ΕΔΑΔ!
Οι δικηγόροι, Ε/κ και T/κ έχουν στήσει ολάκερο δίκτυο προσέλκυσης προσφυγών στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» και φυσικά τσεπώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Οι τελευταίες εξελίξεις τους χαλάνε τη μανέστρα και αυτό δεν τους αρέσει καθόλου.