Η  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με τον οποίο έχουμε  παρακολουθήσει  από το 2005 και συστηματικά έχουμε ασχοληθεί με ρεπορτάζ, αναλύσεις, αποκαλύψεις, έρευνες αλλά και σκάνδαλα διοικητικά, οικονομικά τελευταίως και ηθικές εκτροπές στελεχών της  τις οποίες δημοσιοποιήσαμε μετά από επώνυμες και ενυπόγραφες  καταγγελίες. Όπως έχουμε  ξανά γράψει ανήκει στους ιστορικούς οργανισμούς εκτός Ελλάδος μετά την οργάνωση των ΑΧΕΠΑ, με ιστορία μεγαλύτερη των 75 ετών από ιδρύσεως της. Ο οργανισμός γνώρισε στιγμές μεγάλης  δόξας από ιδρύσεως του  το 1939. Ωστόσο  οι διαδικασίες ίδρυσης είχαν ξεκινήσει από το 1934 σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες που έχουμε καταγράψει στην έρευνα μας για τον Ελληνισμό της Αμερικής από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι και τα τέλη της πρώτης 10ετιας του 21ου αιώνα. Έρευνα  η οποία θα δημοσιοποιηθεί με την έκδοση του τρίτομου έργου που συνυπογράφουν και 10αδες άλλες προσωπικότητες.  Λαμπρές σελίδες που ξεκίνησαν από τα χρόνια της κατοχής και κορυφώθηκαν την 10ετια του 1990 με το κύκνειο άσμα του οργανισμού όταν με προσωπικότητες όπως οι αείμνηστοι  Αχιλλέας Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Κασσάπης, ο Νικόλαος Βέλιος, και προσωπικότητες όπως    ο Χρύσανθος Λαζαρίδης(νυν σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά), ο Σπύρος Γαρυφάλης(μέλος του Ε.Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Δημήτριος Δημητρίου(νυν μέλος του ΔΣ), ο Παναγιώτης Μιχαλέας(νυν μέλος ΔΣ),  ο Βασίλειος Σταθάκος(επίτιμος πρόεδρος και μέγας ευεργέτης της Ομοσπονδίας) ο Γεώργιος Γεωργόπουλος(πρώην πρόεδρος) και ο Απόστολος Τομόπουλος(πρώην πρόεδρος), και 100αδες άλλοι απλοί επώνυμοι  πολίτες ομογενείς το 1992 έκαναν το περίφημο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Ουάσιγκτον αναγκάζοντας τον πανίσχυρο κυρό Ιάκωβο να τεθεί επικεφαλής της πορείας καθώς εκείνος αρνούνταν…  Αυτά όλα μέχρι και την 10ετια του 1990 μέχρι και την προεδρεία του Βασίλειου Σταθάκου με την μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

 Εκ τότε ο οργανισμός με την εκλογή Διαμαντίδη το 2006  βυθίστηκε στα σκάνδαλα.  Στην ανυποληψία. Στην κακοδιοίκηση. Στις ίντριγκες. Τις μηχανορραφίες. Τα δικαστήρια και τις αγωγές, ένθεν κακείθεν. Τις εσωτερικές διαμάχες  με μια κομματική  φατρία  φράξια των γνωστών ολίγων  δεξιών ανυπόληπτων που ενώ έχουν καταγγελθεί επώνυμα και δημόσια όπως ο Πέτρος Γαλάτουλας για σωρεία σκανδάλων,   εξακολουθούν και κινούν τα νήματα καταβαραθρώνοντας τον οργανισμό.  Έναν θεσμό που  ουσιαστικά  εδώ και μια 10ετια  αλληλοσπαράσσεται  και να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ανυποληψία.  Μια μικρή αναλαμπή υπήρξε  το 2007 με την διοργάνωση του ιστορικού από κάθε άποψη εγχειρήματος  για την  διοργάνωση του πρώτου σε παναμερικανικό επίπεδο συνεδρίου με θέματα ουσίας  που ξεκίνησε να διοργανώσει η ομοσπονδία με θέμα το μέλλον του Ελληνισμού στον 21ο αιώνα θέματα που καίνε τον ελληνισμό όπως η παιδεία, το ανύπαρκτο Lobby, η εσωτερική (αυτό) οργάνωση  της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ και 10αδες άλλες υποενότητες . μια διοργάνωση που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υποστήριξαν σύσσωμα όλα τα ελληνικά κόμματα, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής  και δυο αρχηγοί κρατών ο Κάρολος Παπούλιας και αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου. Σήμερα τα πράγματα μετά τις εκλογές τον Ιούνιο  του 2010, έχουν φτάσει στο απροχώρητο όπως επίσημα και επώνυμα καταγγέλλεται επίσημα από τον Παναγιώτη Μιχαλέα. Ένα ιστορικό στέλεχος, και συμμετοχή στην Ομοσπονδία από το 1969, από τα πλέον παλαιά στελέχη,  το οποίο η νέα διοίκηση  λειτουργώντας ρεβανσιστικά και εκδικητικά με σχέδιο εξόντωσης από τον Πέτρο Γαλάτουλα διά σύρει ως το πειθαρχικό όπως μας καταγγέλλει στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε αποκαλύπτοντας μια σειρά γεγονότων άγνωστα στο ευρύ κοινό της Ελληνικής Κοινότητας στην Νέα Υόρκη.

 

DSC09443Ο κύριος Μιχαλέας, στον οποίο στο παρελθόν έχουμε ασκήσει έντονη κριτική για την εμμονή στο ισχύον καταστατικό και την μη αλλαγή του ως προς τον τρόπο εκλογής του ΔΣ. Θέση από την οποία πλέον έχει αλλάξει σήμερα  όπως δηλώνει τασσόμενος “ανοιχτά υπέρ της προτάσεως για αλλαγή του τρόπου εκλογής από την βάση των Ομογενών όπως έχει προτείνει και ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος τελευταία. Είναι ο μόνος τρόπος να μπουν άξια παιδιά μέσα και καθαροί πατριώτες”. Πρόταση που έχουμε δημόσια κάνει από  το 1999 σε επανηλειμένα άρθρα μας για ανοιχτό εκλογικό σύστημα. Σύστημα τέτοιο που θα αναβαθμίζει την Ομοσπονδία  σε διασυλλογικό κοινοτικό όργανο ικανό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και επιταγές των καιρών αναγάγοντας την κεάστοτε ηγεσία της ομοσπονδίας σε ηγεσία της Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ.   Ο κύρ Παναγιώτης, που υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό και δηλώνει υπερήφανος για την προσφορά του στην πατρίδα ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού υπήρξε μέχρι σήμερα θεματοφύλακας και εκ των ανθρώπων  ο οποίος έχει προσφέρει στον οργανισμό τα μέγιστα με προσωπική δουλειά και προσωπικό κόστος. Σήμερα δηλώνει πικραμένος αλλά όχι απογοητευμένος γιατί «χωρίς να έχω καταλάβει  το γιατί με πάνε πειθαρχικό;».

Ο κ. Μιχαλέας  στην συνέντευξη, στην πρώτη ουσιαστικά συνέντευξη του μετά από πολλά χρόνια σιωπής,  που μας παραχώρησε αφού μας εξηγεί το πλήρες ιστορικό των γεγονότων από αναλήψεως της νέας διοίκησης υπό τον Ηλία Τσεκερίδη και την ομάδα Πέτρου Γαλάτουλα-τον Ιούνιο του 2010- μέχρι σήμερα που ακόμα και για εκείνον παραμένει  ακατανόητο, το πως και το γιατί  τον παραπέμπουν στο πειθαρχικό. Πράξη που γίνεται  σε μια περίοδο όπου υποτίθεται πρέπει να υπερισχύει η νηφαλιότητα και η ενότητα εν όψει της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο στις 27 Μαρτίου. Και όμως παρά ταύτα κάποιοι επιλέγουν την σύγκρουση και την οδό της εκδίκησης. Ποιοι και γαιτί το εξηγεί και το αποκαλύπτει στην όντως αποκαλυπτική συνέντευξη του ο 70+ χρόνος Παναγιώτης Μιχαλέας. Στην συνέντευξη όμως αυτή ο κυρ Παναγιώτης προχωρά όχι μόνο σε αποκαλύψεις και προκαλεί δημοσίως τον νυν πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη να απαντήσει, αλλά και σε καταγγελίες για παραπτώματα και παρανομίες της νέας διοίκησης. Μιλά για το περιβόητο “προσωπικό του ημερολόγιο” κίνησης των εσόδων και εξόδων,  το οποίο κρατούσε όσο διάστημα ήταν ταμίας(την διετία 2008-2010) και υπεύθυνος της επιτροπής κτηρίου. Εξηγεί πως πραξικοπηματικά  εκπαραθυρώθηκε από πρόεδρος της επιτροπής κτηρίου και αποκαλύπτει μια σειρά άγνωστων γεγονότων.   «Δείχνει» ω ς κύριο υπαίτιο και πέτρα ενός ακόμα διοικητικού σκανδάλου τον γνωστό κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας  Πέτρο Γαλάτουλα τον οποίο και καταγγέλλει  για μια σειρά ενεργειών στον οποίο χρεώνει και πιστώνει όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μια ακόμα κρίση.

Μιλά για όλους και για όλα και αποκαλύπτει πολλά. Ακούστε Live  την αποκλειστική συνέντευξη.

ο Παναγιώτης Μιχαλέας όμως δε σταματά εκεί, απευθυνόμενος προς την νεολαία την καλεί δημόσια να μπει ενεργά και δυναμικά στα κοινά, παρά τα όσα διαδραματίζονται και ζητά από τους νέους όχι απλώς να διεκδικήσουν την είσοδο τους στον οργανισμό αλλά να την επιβάλλουν! Ακόμα  και αν χρειαστεί να κάνουν και υπομονή όταν θα βλέπουν τέτοιες ή χειρότερες καταστάσεις από αυτές που έχουν προηγηθεί ή άλλες που δυστυχώς με λύπη του διαπιστώνει ότι έρχονται… 

{youtube width=”640″ height=”510″}hegnBDbi1OQ[/youtube]