Γράφει η Kat Vonda

Στις 8 Μαρτίου του 1957 έγινε μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από εργάτριες της Νέας Υόρκης, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η συγκέντρωση αυτή πνίγηκε στο αίμα, αλλά ο δρόμος για την απόκτηση ίσων δικαιωμάτων με τους άντρες, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο, άνοιξε! Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Σήμερα θα έπρεπε να είναι αργία ως ένδειξη σεβασμού σε αυτές τις γυναίκες που διεκδίκησαν τα ανθρώπινα δικαιώματά των γυναικών, όμως η σημερινή μέρα γιορτάζεται με έκφραση συμπάθειας των αντρών προς τις γυναίκες, προσφέροντας σε αυτές λουλούδια και δώρα.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται από το 1952. Βάση νόμου, οι γυναίκες απέκτησαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες μόλις το 1975, ενώ ο νόμος για να παίρνουν και οι γυναίκες αγροτική σύνταξη ψηφίστηκε το 1982. Επίσης οι γυναίκες οι οποίες έπεφταν θύματα βιασμού, μπορούσαν να ασκήσουν αυτεπάγγελτη δίωξη και οι εκτρώσεις νομιμοποιήθηκαν το 1986.

Πέρα από τις σχετικές νομοθεσίες, οι γυναίκες δίνουν κάθε μέρα αγώνες για να αποδείξουν ότι είναι ίσες με τους άντρες και όχι ίδιες.

Διαβάστε ακόμη: Μια γυναίκα εξομολογείται: “Κορίτσι πράμα στην κοινωνία ανδρών να επιβιώνω από θαύμα”

 Μια γυναίκα εξομολογείται: “Κορίτσι πράμα στην κοινωνία ανδρών να επιβιώνω από θαύμα” ΜΕΡΟΣ 2o-… ή αλλιώς Ισότητα; Ποια ισότητα; Υπήρξε ποτέ;

πηγή