του Δημήτρη Χαλιβελάκη, Δημοσιογράφου & λογοτέχνη 

«Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι καμία δύναμη δεν είναι ικανή να τους νικήσει» (Ηρόδοτος).

Το διαχρονικό ΟΧΙ των Ελλήνων Ποιητών –από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα- στις  δολιότητες κι αθλιότητες των κατά καιρούς εξωτερικών και των εσωτερικών –δυστυχώς- εχθρών της Πατρίδας και της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ειρήνης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Κυριαρχίας είναι ανάγκη –τώρα, όχι αύριο!- να συνεγείρει τους Έλληνες πολίτες σε μία νέα Εθνική Αντίσταση! Να πουν με στεντόρεια κι οργισμένη φωνή ΟΧΙ σ’ όσους επιβουλεύονται τα αναφαίρετα δικαιώματά τους  στ’ άγια χώματα της Ελλάδας, που τα ποτίζουν με το άλυκο αίμα τους, εδώ και τέσσερις – πέντε χιλιετίες…Ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης γράφει στις «Τρωαδίτισσες» για τους Έλληνες πατριώτες:

«Μα οι δικοί μας πεθαίνουν πρώτα πρώτα/ για ό,τ’ υπάρχει τιμιότερο στον κόσμο:/ για την πατρίδα!».

Όλοι σ’ αυτό τον τόπο ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ελευθερία και η Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία όχι μόνο δεν μας τη “χαρίζουν” οι ξένοι -“Σύμμαχοι”, “Φίλοι” και μη-, αλλά με διαφόρους τρόπους επιδιώκουν να βρίσκεται, εδώ και δύο χιλιετίες υπό “σκληρή” ή “μαλακή” Κατοχή! Και σίγουρα τους εξωτερικούς εχθρούς ενωμένοι οι Έλληνες τους αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και με μοναδική αυτοθυσία χιλιάδες χρόνια τώρα. Ώστε, σήμερα οι ξένοι  να ομολογούν πως «Οι Ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες» (Ουίνστον Τσόρτσιλ). Ολόσωστα ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός μας προτρέπει:

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, για να νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο».

Οι παντοειδείς κι άθλιες“επιρροές”, “επεμβάσεις” και “επιδιώξεις” στην Ελλάδα, μόνο εδώ και εκατό χρόνια, «έχει αποδώσει, δυστυχώς, καρπούς» προς όφελός τους και σε βάρος του τόπου και των Ελλήνων πολιτών του. Κι αυτό, διότι υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικοί που υπέκυπταν ή υποκύπτουν στις θελήσεις των ξένων “Προστατών” ή “Συμμάχων” ή “Φίλων” για λόγους που ίδιοι ήξεραν και ξέρουν κι εμείς υποψιαζόμαστε με συνέπεια να θρηνούμε διαχρονικά εθνικές τραγωδίες και ευτελισμούς.  Ολόσωστα, λοιπόν, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης αποφαινόταν για ανάλογες συμπεριφορές:

«Το μεγαλύτερο κακό για μία Πολιτεία, για μία κοινότητα, είναι να τη διευθύνουν οι κατώτεροι, οι άσχετοι, οι απαίδευτοι».

Με τις άθλιες αυτές “επεμβάσεις” και «ασφυκτικές επιρροές» των ξένων Έλληνες πρωθυπουργοί, ηγέτες πολιτικών κυβερνητικών οργανισμών, βασιλείς και δικτάτορες, εδώ  και έναν αιώνα σχεδόν περιφρονούν συστηματικά, προκλητικά κι ανερυθρίαστα την αληθινή και πάγια θέληση του λαού μας για Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική Κυριαρχία του Ελληνικού Κράτους, για ακηδεμόνευτη Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, για Ελευθερία και Ειρήνη, καθώς και τα κατά καιρούς Συντάγματα που προβλέπουν τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για όλα αυτά. Για να πουν με την ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες αν θέλουν ή ΟΧΙ τ’ άγια χώματα της Πατρίδας τους, της Γης τους, να τα μολύνουν ξένοι στρατιώτες, ξένες βάσεις ή να υποχρεώνονται τα παιδιά της Ελλάδας να πολεμούν ξένους λαούς για ξένα συμφέροντα.  Έτσι, λοιπόν, απαγορεύτηκε στους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν σε Δημοψήφισμα αν συμφωνούν ή ΟΧΙ:

* Να γίνει ή ΟΧΙ η Ελληνική Στρατιωτική Εκστρατεία στη Μικρά Ασία, στο όνομα της «Μεγάλης Ιδέας» με τα γνωστά τραγικά καταστροφικά αποτελέσματα με τις εκατόμβες των νεκρών και τραυματιών, των ξεσπιτωμένων και κατεστραμένων Ελλήνων  αδελφών μας. Βέβαια, κάποιοι εκτελέστηκαν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και “κάποιοι” άλλοι –κυρίως οι  “εγκέφαλοι”- της “γλίτωσαν”!..

* Να γίνουν ή ΟΧΙ οι εκστρατείες ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία για το τσάκισμα της Οκτωβριανής Επανάστασης των Μπολσεβίκων του Λένιν, στην Κορέα, στη Βοζνία και Ερζεγοβίνη, στο Ιράκ στο Αφγανιστάν κι αλλού, στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών στρατών, με πολλούς Έλληνες φαντάρους νεκρούς και σακάτηδες.

* Να δεχτεί ή ΟΧΙ ο λαός μας να μπει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη Συνθήκη του Μάαστριχ, στη «Ζώνη του €», να υπογραφεί το “Μνημόνιο” της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και των πολιτών της και να καταδιολιευθούν η Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας.

* Να δεχτούν  ή ΟΧΙ οι Έλληνες πολίτες να γίνουν στ’ άγια χώματα της Ελλάδας ξένες στρατιωτικές βάσεις, όπως για παράδειγμα: στη Σούδα στην Κρήτη (για ανεφοδιασμό πολεμικών πλοίων), στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (βάση πολεμικών αεροσκαφών), στον Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη (Βάση Πυραύλων «Τίμιος Τζων»), στη Νέα Μάκρη Αττικής (Ηλεκτρονική Κατασκοπευτική Βάση), στο Άκτιο (Βάση των κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου “Άβαξ”) κλπ.

* Να δέχεται ή ΟΧΙ ο λαός μας τους επιθετικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς που μας υπαγορεύουν οι “Σύμμαχοί” μας, αφού είναι γνωστό ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν μόνον αμυντικά όπλα κι όχι επιθετικά.

Πατριωτικό λοιπόν, χρέος των Ελλήνων πολιτών, αδιακρίτως πολιτικής προτίμησης είναι διπλό: Πρώτον, να διεκδικούν χωρίς ταλαντεύσεις το αναφαίρετο δικαίωμά τους ν’ αποφασίζουν οι ίδιοι για το τι πρέπει να γίνεται στο σπίτι τους, στην Ελλάδα. Δεύτερον, να τιμωρούν αυστηρά με την  ψήφο τους όλους εκείνους που τους αρνούνται αυτό το δικαίωμα.