Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Χρόνια και χρόνια ο γράφων επισημαίνει και καταγγέλλει ότι η παραγωγή και αναπαραγωγή του διεφθαρμένου πολιτικού συστή­ματος έχει ως εφαλτήριο τις αμαρτωλές ΔΕΚΟ που αποτελούν κράτος εν κράτει και τους προνομιούχους του συστήματος.

Κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας προκλητικές αμοιβές των “εργαζομένων” με μπλε και πράσινες κομματικές ταυτότητες. Είναι ο εκλεκτός κόσμος των κοπριτών, όπως λίαν ευστόχως, τους αποκάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραλείποντας όμως να ονομάσει και τους αρχικοπρίτες που τους διορίζουν.

Έρχομαι στο θέμα, αντιγράφοντας την εξής ανατριχιαστική είδηση: “Η ΕΘΕΛ (λεωφορεία) στενάζει υπό το βάρος των χρεών της, που αγγίζουν το 1,3 δις (ευρώ) και ο πρόεδρος των εργαζομένων κάνει λόγο για κακοδιαχείριση ακόμα και στην ασφάλιση των οχημάτων”.

Πριν από χρόνια, ερμηνεύοντας την κομψή έκφραση “κακοδια­χείριση”, την αποκάλεσα κλοπή και πλιάτσικο.
Οι στυλοβάτες και οι ταγοί του βοθροποιημένου συστήματος κάνουν αυτό το οποίο καυτηρίαζε ο Θουκυδίδης, που έγραφε για τους συμπατριώτες του: “Για να δικαιολογούν τις εγκληματικές τους πράξεις άλλαζαν τη σημασία των λέξεων”.

Οι αμοιβές του μαχαραγιά, όπως μας τις παραθέτει το σχετικό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” (της 12ης Ιανουαρίου, σελ. 1): “Πρώην οδηγός των ΗΛΠΑΠ που έχει αποσπαστεί στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Μεταφορών αμείβεται με 62.700 ευρώ ετησίως)” (όπως είναι γνωστό, υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες αμοιβές στις ΔΕΚΟ. Πρόκειται για τα γνωστά ρετιρέ που δεν είναι ο κανόνας).

Ούτε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ούτε οι Πρυτάνεις, ούτε ο Α/ΓΕΣ αμείβονται όπως οι “κλαδούχοι” των ΔΕΚΟ, που, κατά την έκφραση υπουργού, “είναι τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ”. Αυτή τη “δημοκρατία” των “εργαζομένων” πρέπει να την ανασκολοπίσουμε. Μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι.

Αυτή η “δημοκρατία” και μάλιστα “σοσιαλιστική” δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ούτε με το Σύνταγμα, ούτε με το δίκαιο, ούτε με την ηθική. Βαράτε την, γκρεμίστε την, τσακίστε την, μαζί με τους κολαούζους.