Της Μαρίκας Λυσιάνθη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Είναι συγκινητική η σπουδή που δείχνουν τις τελευταίες ημέρες επώνυμα και μη στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να πείσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους, που είδαμε πάντοτε το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως «εθνική απειλή», ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ανήκει στην ιστορία τους.

Δεν… πέρασε ούτε έξω από την τότε Χαριλάου Τρικούπη. Δεν διεκδίκησε ποτέ την ηγεσία του Κινήματος. Δεν έχασε… παρά κάτι, το αξίωμα του πρωθυπουργού, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.  

Δεν έγινε, από κοινού με τον Κώστα Λαλιώτη, ο μακροβιότερος υπουργός σε θέσεις-αιχμής. Δεν υπήρξε πανίσχυρος Γραμματέας, υπεύθυνος για τον κομματικό μηχανισμό. Δεν ήταν ο εκλεκτός του Ανδρέα Παπανδρέου για τη θέση αυτή, σε πείσμα… όλου του ΠΑΣΟΚ, και με κίνδυνο ακόμη και τη διάσπασή του. Δεν στάθηκε στο πλευρό του μεγάλου ηγέτη, όταν σχεδόν όλοι, τον είχαν εγκαταλείψει. Δεν ήταν εκείνος που λοιδωρήθηκε, ακριβώς επειδή δέχτηκε να μετονομαστεί από «Άκης», σε «Άκης-ΠΑΣΟΚ».

 

Για να μην έχουν λοιπόν αυταπάτες οι καλοί σύντροφοι της Ιπποκράτους, πλέον, και να μην κουράζεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης να μας πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «διαγράψει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, επειδή έχει αναστείλει εδώ και αρκετό καιρό την κομματική του ιδιότητα.

Κύριοι, δεν μπορείτε να διαγράψετε τον Άκη. Γιατί ο Άκης, είναι το ΠΑΣΟΚ. Το πραγματικό ενδιαφέρον της υπόθεσης, θα είναι… να διαγράψει ο Άκης το ΠΑΣΟΚ. Από μέσα του και από την καρδιά του…