Γνωστή εδώ και καιρό βέβαια η ιστορία με τις (κερδισμένες) αγωγές της Χαράς Νικοπούλου εναντίον των προξενοτουρκοφυλλάδων «Γκιουντέμ» της Κομοτηνής και «Μιλλέτ» της Ξάνθης, για τα όσα κακοήθη συκοφαντικά είχαν εξεμέσει εναντίον της (υπενθυμίζουμε, για τη δήθεν προτροπή της προς τα παιδιά του μειονοτικού σχολείου του Μ.Δερείου να…ζωγραφίσουν τον Αλλάχ)! Πριν από λίγες μέρες όμως είχαμε και άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα εξελιξη με το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών των εν λόγω φυλλάδων. Δείτε παρακάτω πώς ανακοινώνει το γεγονός η μία εξ αυτών (η «Γκιουντέμ») σε δημοσίευμα της 15ης Απριλίου (και μετάφραση από το αδελφό ιστολόγιο  http://tourkikanea.gr). Προφανώς βέβαια το σοκ ήταν μεγάλο για τους τουρκόψυχους «δημοσιογράφους» (λέμε τώρα), που έχοντας συνηθίσει εδώ και χρόνια να υβρίζουν και να απειλούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, δεν περίμεναν ασφαλώς τέτοιες εξελίξεις. Και εδικά δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα υφίσταντο τέτοια πανωλεθρία όχι από κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο (τα δημαρχοπεριφερειαρχίδια άλλωστε και όλες τις υπόλοιπες παρατρεχάμενες φοβικές κότες της περιοχής, αυτοί τα έχουνε για…σφαλιάρες), αλλά από μια απλή Ελληνίδα δασκάλα. Ευτυχώς όμως ζούμε σε μια χώρα, όπου ακόμη (στοιχειωδώς τουλάχιστον) λειτουργούν και κάποιοι νόμοι. Και το ψεύδος και η λάσπη έχουν κι αυτά καμμιά φορά το τίμημά τους…

“Κατασχέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ

Άρχισαν οι διαδικασίες κατάσχεσης σε βάρος των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ. Οι διαδικασίες κατάσχεσης άρχισαν λόγω των αστρονομικών προστίμων που καταδικάστηκαν να πληρώσουν οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ, λόγω των αγωγών που είχε υποβάλει η Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο τουρκικό (σ.σ. τον χαβά τους αυτοί!) δημοτικό του Μεγάλου Δερείου. Ως αποτέλεσμα των εγγράφων κατάσχεσης που έστειλε ο δικηγόρος της Χαράς Νικοπούλου, μπλοκαρίστηκαν και πάγωσαν οι λογαριασμού της Γκιουντέμ και της Μιλλέτ στις τράπεζες Ζιραάτ και Εθνική.Το δικαστήριο κρίνοντας τις αγωγές που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ζητώντας από κάθε μια εφημερίδα 1 εκατομμύριο ευρώ, καταδίκασε τις εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ σε πρόστιμα 150 και 120 χιλιάδων ευρώ. Το Πρωτοδικείο αποφάσισε μάλιστα πως από αυτά τα πρόστιμα θα έπρεπε να πληρωθούνε αμέσως στην Χαρά Νικοπούλου από την μεν Γκιουντέμ 20.000 ευρώ και από την δε Μιλλέτ 30.000 ευρώ. Η Χαρά Νικοπούλου τις προηγούμενες μέρες είχε κοινοποιήσει και στις δύο εφημερίδες πως ζητά την πληρωμή αυτών των χρημάτων, αναφέροντας πως σε περίπτωση μη πληρωμής θα προέβαινε σε πράξεις κατάσχεσης.

Η Χαρά Νικοπούλου τις προηγούμενες μέρες με κοινοποίηση δικαστικής απόφασης προς 

τις τράπεζες Ζιραάτ και Εθνική μπλοκάρισε τους λογαριασμούς των εφημερίδων τις οποίες είχε μηνύσει. Έτσι κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί των Χουλιά Εμίν και Τζεμίλ Καμπζά από τη Γκιουντέμ και οι λογαριασμοί των Τζενγκίζ Ομέρ  και Μπιλάλ Μπουντούρ από τη Μιλλέτ. Η πράξη κατάσχεσης που έστειλε στις τράπεζες η Χαρά Νικοπούλου, έφτασε στη μεν Γκιουντέμ στις 11-4, στη δε Μιλλέτ στις 12-4.


Στο επόμενο στάδιο αναμένεται να αρχίσουν από τη Χαρά Νικοπούλου οι διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των δημοσιογράφων των Γκιουντέμ και Μιλλέτ”.


Σχόλιο: Όταν η Χαρά τούς είπε να ζητήσουν συγγνώμη στη βάση ενός συγκεκριμένου κειμένου που είχε ετοιμάσει (πράγμα που αποδέχθηκε η τρίτη τουρκοφυλλάδα, η «Μπιρλίκ», κι έτσι τη…γλίτωσε), αυτοί δεν ήθελαν. Ε, καλή λοιπόν η μαγκιά, αλλά μπορεί τελικά να έχει και τα επίχειρά της! Πάντως αν ζορίζονται να πληρώσουν, εμείς τους έχουμε ήδη έτοιμη τη λύση. Ορίστε: