Tου Ανδρέα Μαρφίτη, Υποψήφιου Βουλευτή Λάρνακας, του Ευρωπαϊκού Κόμματος

Στις 24 Απριλίου του 2004 ο Κυπριακός Ελληνισμός στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του ελεύθερου βίου του, συνέταξε τις δυνάμεις του και αντέταξε εκείνο το βροντερό ΟΧΙ του 76%.

Ήταν μια πράξη αληθινά ηρωική και ρηξικέλευθη, αφού ο λαός μας περιφρόνησε τις απειλές των διεθνών κέντρων που μας απειλούσαν ότι αν αρνηθούμε θα πέσουν τόνοι από κεραμίδια στα κεφάλια μας και αγνόησε τις παραινέσεις των “ημετέρων” ότι η άρνησή μας στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν θα επιφέρει στον τόπο μας μια άλλη… Μικρασιατική Καταστροφή.

Με την απόφασή του εκείνη ο Κυπριακός Ελληνισμός απέδειξε επίσης ωριμότητα πολιτικής κρίσης, αφού διαισθάνθηκε, ψηλάφησε και αξιολόγησε σωστά ότι η αποδοχή του σχεδίου Ανάν θα οδηγούσε σε νέες περιπέτειες το λαό μας με προφανείς συνέπειες για το μέλλον.

Επτά χρόνια μετά η πολιτική μας ηγεσία απέτυχε παταγωδώς να αξιοποιήσει σωστά την ιστορική απόφαση του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.

Επτά χρόνια μετά, η πολιτική μας ηγεσία “κατόρθωσε” να διχάσει επικίνδυνα τον Κυπριακό Ελληνισμό, να τον αποπροσανατολίσει από το στόχο του και να αποδυναμώσει τις προοπτικές μιας σωστής, εθνικά αποδεχτής και βιώσιμης λύσης που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την εθνική του υπερηφάνεια.

Επτά χρόνια μετά ο λαός μας αισθάνεται βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία του εθνικού μας θέματος και βαρύτατα τραυματισμένος από την σύγχυση, τη διαίρεση και την οπισθοδρόμηση.

Διαισθάνεται και διαπιστώνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου, που μπορούν λόγω της εκλογικής τους δύναμης να διαμορφώνουν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, με μια απροσδιόριστη συμπαιγνία κατόρθωσαν να εκφυλίσουν και να εξουδετερώσουν την ιστορική εκείνη λαϊκή ετυμηγορία του 76%.

Η διαγραφόμενη, ολοένα και ευκρινέστερα, κατάρρευση της πορείας των συνομιλιών και τα τραγικά αποτελέσματα των απαράδεκτων υποχωρήσεών μας που καταθέσαμε -που παραχωρήσαμε ως δώρα/προσφορές στον κατακτητή χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα- θα πρέπει επιτέλους να τραντάξουν το λαό και να τον αφυπνίσουν από το λήθαργο της εγκατάλειψης στον οποίο έχει οδηγηθεί.

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 22ης Μαΐου 2011 αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για να δώσει ο λαός μας τα μηνύματά του προς τις ηγεσίες της υποχώρησης, της ηττοπάθειας και των επιζήμιων συμβιβασμών.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αποτελεί την τιμητική εξαίρεση της πορείας διολίσθησης στην οποία μας έχουν σύρει κόμματα, ηγεσίες και κέντρα αποφάσεων.

πηγή