{youtube width=”640″ height=”510″}RSwmFe_CXwU[/youtube] 

Με βίαιο και ύπουλο τρόπο δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης από αλλοδαπούς βορειοαφρικανούς εγκληματίες για μιά κάμερα τα ξημερώματα πηγαίνοντας να ετοιμάσει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο…

Ο τρόπος με τον οποίο χτυπήθηκε ο Μανώλης σόκαρε ακόμα και τους πιό έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας. Οι έρευνες και τα μέχρι στιγμής στοιχεία μιλούν για τρείς δράστες πιθανότατα από χώρα της Β.Αφρικής οι οποίοι χρησιμοποιούν μαχαίρια για να χτυπήσουν τα θύματά τους.

Tόπος προσκυνήματος το σημείο που μαχαιρώθηκε από αλλοδαπούς εγκληματίες ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, στο σημείο που είδε την ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του και τελικά έπεσε νεκρός πριν δει να έρχεται στον κόσμο το τέταρτο παιδί του.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ακόμα και έμπειρος σε θέματα ανθρωποκτονιών αστυνομικός που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις τα μάτια του, λύγισε…

 

Τον έσφαξαν σαν να ήταν ***** (αφαιρούμε την περιγραφή για τη μνήμη του παλικαριού). Ήταν ήδη πεσμένος όταν τον αποτελείωσαν. Ήθελαν να τον σκοτώσουν”

 

Γίνεται τιτάνια προσπαθεια από τους άνδρες της ασφάλειας να μην διαρρεύσει το βίντεο της δολοφονίας στην δημοσιότητα γιατί θα προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις.

“Ναι, πάλεψε. Εάν το δει ο κόσμος θα έχουμε εξέγερση”.

“Εδώ είναι και το δύσκολο του εγχειρήματος διότι δεν είναι μόνο μία κάμερα που έχει καταγράψει το συμβάν. Παρότι η αστυνομία έχει όλο το υλικό στα χέρια της, γίνονται συστάσεις ώστε να αφαιρεθεί το υλικό από τους σκληρούς δίσκους διαφόρων επιχειρήσεων που πιθανόν να υπάρχει.

Η επίθεση δεν κράτησε πολύ. Λίγα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν για να ξεψυχήσει αβοήθητος ο 44χρονος Μανώλης.

Οι εικόνες που έχουν και επεξεργάζονται οι αστυνομικοί δείχνουν τον Μανώλη να προχωράει αμέριμνος κρατώντας την τσάντα που περιείχε την κάμερα με την οποία θα κατέγραφε τις χαρούμενες στιγμές της γέννησης της κόρης του. Του τέταρτου παιδιού του.

Ξαφνικά στο “κάδρο” εμφανίζονται τρεις ακόμη άνδρες. Πέφτουν πάνω του και ενώ οι δύο προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν ο τρίτος αρχίζει να τραβάει την τσάντα.

Ο Καντάρης προσπαθεί να τη συγκρατήσει. Και τότε δέχεται το πρώτο χτύπημα με μαχαίρι από πίσω. Δυστυχώς όμως αντιστέκεται κι άλλο και οι δράστες χωρίς κανέναν δισταγμό τον χτυπούν άλλες δυο φορές με το μαχαίρι στο σώμα και το λαιμό. Αιμόφυρτος στηρίζεται σε ένα αυτοκίνητο με κουκούλα που είναι πλάι, και οι δράστες σαν να μην έχει συμβεί τίποτε αρπάζουν την τσάντα και φεύγουν.”

Tόπος προσκυνήματος το σημείο που έπεσε νεκρός ο 44χρονος Μανώλης, στο σημείο που είδε την ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του και τελικά έπεσε νεκρός πριν δει να έρχεται στον κόσμο το τέταρτο παιδί του.

“Κλαίει όλη η Ελλάδα” δηλώνει ο μαιευτήρας Νίκος Λινάρδος που ξεγέννησε την άτυχη σύζυγο του Μανώλη Καντάρη. Το υγιές βρέφος έμεινε ορφανό πριν καλά καλά δει το φως της ζωής.

Η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Προσπαθούμε να την κρατάμε ήρεμη. Όλη η Ελλάδα κλαίει. Εγώ δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο εκτός από το γεγονός πως γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, 2.750 κιλά τέλειο και υγιέστατο παιδάκι”

Σύμφωνα με  άλλες εκδοχές

Όσες ελπίδες που δημιουργήθηκαν με το βίντεο της συγκλονιστικής τραγωδίας που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα της περιοχής εξανεμίστηκαν, καθώς δεν προσφέρεται για αξιοποίηση. Οπως είπε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η κάμερα δεν ήταν υψηλής ευκρίνειας και, σε συνδυασμό με το σκοτάδι που επικρατούσε την ώρα της δολοφονίας, είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν μόνο σκιές.

Πισώπλατα δέχτηκε την επίθεση ο 44χρονος, λίγα λεπτά μετά τις 5 χθες τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Ο Μανώλης Καντάρης, κατευθυνόταν σε πάρκινγκ της οδού Ιουλιανού για να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο.

Οι δράστες, πιθανότατα τρεις, του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στην πλάτη. Για να είναι σίγουροι ότι θα αποσπάσουν το τσαντάκι που κρατούσε, μόλις το θύμα τους έπεσε στο δρόμο τού κατάφεραν άλλες δύο μαχαιριές. Το τσαντάκι που πήραν τελικά είχε μέσα μια βιντεοκάμερα, με την οποία ο άτυχος πατέρας σκόπευε να απαθανατίσει τις πρώτες στιγμές του νεογέννητου παιδιού του. Τα

Την ίδια ώρα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Ηπείρου 31, η 37χρονη σύζυγός του μαζί με τη μητέρα της τον περίμεναν για να πάνε στο μαιευτήριο. Είδαν πως αργούσε και για να είναι έτοιμες κατέβηκαν στο δρόμο, όπου αντίκρισαν τον Μανώλη μέσα σε λίμνη αίματος.

«Η σύζυγος του δολοφονημένου 44χρονου Μανώλη Καντάρη υπήρξε ιατρός στο αγροτικό ιατρείο της Ύδρας», θυμάται ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος όταν ο ίδιος ήταν καθηγητής στη Σχολή Πλοιάρχων της Ύδρας. «Μια εξαιρετική πνευμονολόγος με την οποία είχαμε τη χαρά να γίνουμε οικογενειακοί φίλοι και να εκτιμήσουμε το επιστημονικό της επίπεδο και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, όπως άλλωστε και όλοι οι κάτοικοι της Ύδρας», ανέφερε ο Διευθυντής της «Αθηνάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Μανώλη θα γίνει στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Καντάρης

Ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης καταγόταν από την Κύθνο και εργαζόταν σε πολυεθνική, φαρμακευτική εταιρεία στην Αθήνα και μάλιστα σε διευθυντική θέση. Είχε προϋπηρεσία 19 χρόνων και του άρεσε πολύ να ταξιδεύει, κάτι που του πρόσφερε και η θέση την οποία κατείχε.

Η ζωή του κόπηκε βίαια λίγη ώρα πριν η γυναίκα του φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η 40χρονη Σιμόνα είναι γιατρός στο Ερρίκος Ντυνάν και είχε ένα ακόμη παιδάκι δύο ετών.

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACE BOOK  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΗΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!

{youtube width=”640″ height=”510″}6fufB3jUUbA[/youtube]

{youtube width=”640″ height=”510″}qTN9cij-TX8[/youtube]

{youtube width=”640″ height=”510″}yAaZRBtJVIk[/youtube]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εγκληματικότητα στο “κόκκινο” – “Μειώνεται στο κέντρο της Αθήνας” λέει ο Παπουτσής, που μένει όμως αλλού!