Του Ιωάννη Λάμπρου
Η κατάσταση, δυστυχώς, στην πρωτεύουσα εκτραχύνεται μετά από την δολοφονία του 44χρονου συμπατριώτη μας από ομάδα λαθρομεταναστών την περασμένη Τρίτη. Υπάρχουν περιστατικά απρόκλητης βίας Ελλήνων κατά αλλοδαπών και το αντίθετο. Η πιθανή εμπλοκή αναρχικών-πραγματικών ή μη- κινδυνεύει να προσδώσει στην πρωτεύουσας εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.

 

Απρόκλητη βία κατά περαστικών αλλοδαπών εκ μέρους αυτόκλητων προασπιστών της δημόσια τάξεως δίνει λαβή στους επαγγελματίες προστάτες των λαθρομεταναστών να κατηγορήσουν συλλήβδην τον ελληνικό λαό ως ρατσιστές και το σπουδαιότερο να χρησιμοποιηθούν αυτές οι επιθέσεις προς δημιουργία ενοχής και τύψεων στους μαλθακούς και εύπιστους συμπατριώτες μας αναφορικά με την παρουσία των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Τέτοιες απρόκλητες επιθέσεις αποτελούν την καλύτερη δυνατή βοήθεια την οποία θα μπορούσε να έχει η χρεωκοπημένη διεθνιστική αριστοκρατία του Κολωνακίου. Αυτές, όμως, είναι λεπτές έννοιες για τους επίδοξους ‘πραξικοπηματίες της μπυραρίας’ οι οποίοι αρπάζουν την ευκαιρία να έρθουν στο προσκήνιο απαιτώντας ρόλους και ευθύνες στην δική τους Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δεν χρειάζονται μαζικές επιθέσεις κατά των λαθρομεταναστών.
Αυτού του είδους οι εικόνες δεν ταιριάζουν στην πατρίδα μας, στην νοοτροπία και στην ιστορία μας. Είμαστε έθνος το οποίο πολλές φορές τα έχει βάλει με τους πολλούς και δυνατούς. Δεν είμαστε έθνος θρασύδειλων. Δεν μας ταιριάζει να ορμάμε κατά δεκάδες σε μεμονωμένα άτομα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει τίποτα το ελληνικό. Αντίθετα, ανέκαθεν ήταν χαρακτηριστικό πρωτόγονων κοινωνιών (Τούρκοι) και κοινωνίων σε παράκρουση (Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία). Συντεταγμένα οι κάτοικοι του κέντρου θα πρέπει να κατέλθουν στους δρόμους – χωρίς βία- και να ζητήσουν ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. Να απαιτήσουν αυξημένη αστυνόμευση και απελάσεις. Δίχως καπέλωμα από κανέναν. Δεν χρειάζονται κανέναν. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα δίκαια αιτήματα τους εν μέρει απονομιμοποιούνται στα μάτια τρίτων όταν επιτρέπουν σε νοσταλγούς των Ες Ες να συμπορεύονται μαζί τους; Οι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας πρέπει να χαράξουν την δική τους πορεία. Πορεία δύσκολη. Να καταδικάσουν τις φαντασιώσεις των προοδευτικών Ταλιμπάν της πολυπολιτισμικότητας που τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση αλλά και να μην ενδώσουν στον πειρασμό συμμαχίας με τους ιδεολογικούς απογόνους του Τρίτου Ράιχ. Μερικές φορές ο τρόπος και τα μέσα του αγώνα που δίνεις είναι εξίσου σημαντικά με τον αγώνα αυτόν κάθ’εαυτόν.

 

Η τυφλή βία είναι η εύκολη λύση. Επιβάλλεται η συγκρατημένη, ώριμη, εντός των πλαισίων του νόμου, αντίδραση των κατοίκων. Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αυτές τις ώρες αλλά επιβάλλεται…

πηγή