Του Ευρυπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Εν όψει νέων αποφάσεων του Πρωθυπουργού μας για να «σώσει» πάλιν τη χώρα και τον Ελληνισμό από τα αποτελέσματα της πολιτικής που «επέλεξε» πριν ένα χρόνο για να μας σώσει και τότε, που  την είχε ανακοινώσει τότε πανηγυρικά από το «διαγραφέν» ακριτικό Καστελλόριζο από τον ίδιο και τον ΥΠΕΞ του κ. Δρούτσα (που «ανήκει» μόνο στη Μεσόγειο, τι κατάντια Θεέ μου ή Αλλάχ τους, εννοώ με το τους τους ημετέρους)ας δούμε τι έκανε ο Πρωθυπουργός μας πριν ένα περίπου χρόνο, που όπως φαίνεται θα το επαναλάβει και πάλιν.


 

1.    Δανείστηκε 110 περίπου δις (σε δόσεις) για να εξοφλήσει μέρος του χρέους που ανερχόταν σε 300 δις ευρώ αν ενθυμούμαι καλά.

2.    Συνεπώς το χρέος παρέμενε το ίδιο με τη διαφορά ότι τα 110δις από την τρόϊκα δόθηκαν με υποθήκευση όλης της χώρας ακόμα και για τα παλιά δάνεια των αγορών.

3. Επιπλέουν ανακριβώς (δεν χρησιμοποιώ τη λέξη που αρμόζει στο «λεφτά υπάρχουν») ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους πάντες ότι το 2012 και το 2013 θα εξοφλούσε πλήρως το δάνειο των 110 δις και αφού μάζευε τα οικονομικά της χώρας θα έβγαινε με υπερηφάνεια στις αγορές για να συνεχίσει δανειζόμενη η χώρα μας κατά τα ειωθότα.

4. Αυτό σήμαινε ότι ο ΓΑΠ θα κατάφερνε, εφ όσον οι δόσεις για το 2010 και 2011 πληρωνόντουσαν με το δάνειο των 110 δις, να έχει για τα 2010 και 2011 πλεονασματικό προυπολογισμό περίπου 50 δις για κάθε χρόνο ώστε  να εξοφλήσει άνετα την τρόϊκα το 2012 και 2013. Εκτός αν «ονειρευόταν» αιθεροβαμόνως να εξοφλήσει την τρόϊκα με δάνεια των αγορών (που δεν είναι βέβαια ηλίθιες).

5.   Προσπαθούσε να πείσει αυτοεξαπατώμενος ίσως (επιεικής έκφραση) και αυτός και η ΝΔ καιεξαπατώντας αμφότεροι τον Ελληνικό λαό, ότι το πρόβλημα του τεράστιου χρέους των σήμερα 350 δις ευρώ και πλέον, είναι πρόβλημα «διαρθρωτικών αλλαγών», για φορτηγά, φαρμακοποιούς, εργατικές σχέσεις, ξεπουλήματα που τα λένε αξιοποιήσεις κτλ, και ώ του θαύματος μόλις οι αλλαγές αυτές γινόντουσαν, θα γινόμασταν Κύριε Σαμαρά όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος σας, όπωςοι άλλες χώρες της ΕΕ. Χωρίς προφανώς να ξέρει ότι και αυτές με δανεικά ζούνε!!

6. Το αποτέλεσμα της επιλογής του ΓΑΠ είναι σήμερα γνωστό. Χωρίς καμμία έκφρασης λύπης στον Ελληνικό λαό για τα μάλλον εν γνώσει του ανεδαφικά που υποσχέθηκε για την εξόφληση της τρόϊκας, την ανάκτηση «της αξιοπιστίας του στις αγορές» κτλ, οδήγησε τον Ελληνικό λαό στην καταστροφή και άρχισε να ξεπουλά τα πάντα κάνοντας μία τρύπα στο νερό. Μάλλον ούτε καν  τέτοια τρύπα. «Μηδέν εις το Πηλίκιον» ως θα έλεγε ο Πρωθυπουργός μας.

Και τώρα τι κάνει;;

Όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός, αντί να συζητήσει και να απαιτήσει συμφωνημένη  αναδιάρθρωση μεάνοιγμα του χρόνου εξόφλησης όλων των δανείων και αναπροσαρμογή του επιτοκίου τους που είναι η μόνη λύση που παράλληλα με άλλα μέτρα (λογικό φορολογικό για επενδύσεις κτλ) θα επιτρέψουν στη χώρα να ορθοποδήσει, λέγεται ότι θα δανειστεί και άλλα για να πληρώσει δόσεις των δανείων το 2012 και 2013 υποθηκεύοντας και πάλιν τελειωτικά όλην τη χώρα χωρίς και αυτό να φτάνει για τα δάνεια.

Αξιότιμοι Κύριοι, αν αυτά τα κάνετε είτε από αφέλεια ή εκτελώντας εντολές μανδαρίνων της ΕΕπαρόμοιων με τον ημέτερο κ. Προβόπουλο 

κτλ, συνέλθετε γιατί οδηγείτε τη χώρα σε αφανισμό.

Και εσείς κ. Σαμαρά που δεν ψελλίζετε καν για αναδιάρθρωση είστε συνυπεύθυνος.