Toυ Σταύρου Γεωργίου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη (ή και «απολίτιστη», υποπτεύομαι) χώρα, οι συναντήσεις εργασίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης του δεν αποτελούν είδηση. Ούτε βέβαια οι συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, τυπικές ή «άτυπες», γίνονται αντικείμενο δραματικής προβολής από τα «Μέσα».

Η είδηση βρίσκεται ( εάν πράγματι υπάρχει είδηση) στο θέμα της συνεδρίασης, και όχι στο γεγονός της συνάντησης. Ο πρωθυπουργός συνεργάζεται και πάντως οφείλει να συνεργάζεται σε συνεχή βάση, με τους Υπουργούς που αποτελούν την υπό την προεδρία του κυβερνώσα Ομάδα.

 

Σε περίοδο μάλιστα τόσο μεγάλης Κρίσεως, όσο αυτή που περνά τώρα η χώρα, το υπουργικό Συμβούλιο οφείλει να βρίσκεται σε οιονεί «διαρκή συνεδρίαση» και ο πρωθυπουργός σε μόνιμη επικοινωνία με τα στελέχη της Κυβέρνησης. Είναι βέβαια κομμάτι δύσκολο να γίνεται αυτό από το Όσλο η άλλους πιο εξωτικούς προορισμούς, αλλά πρέπει να γίνεται.

Αυτή πάντως η δραματοποιημένη σκηνοθεσία αυτονόητων συναντήσεων εργασίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, ως εάν επρόκειτο περί «ακροάσεως που ηυδόκησε να παραχωρήσει ο Άναξ στον Α ή Β υπήκοο- αξιωματούχο της Αυλής του», θυμίζουν βαθύ μεσαίωνα.

Ακόμη και ο πολυχρονεμένος Εμίρης του Κατάρ δεν το κάνει, πιστεύω, τόσο πολύ θέμα, όταν προστάζει τον Υπουργό του επί των οικονομικών (π.χ) να τσακιστεί κα να παρουσιαστεί μπροστά του πάραυτα. Και ας είναι και Πρίγκιψ ο υπουργός! «Αληθινός» δε.

Οι εκ των επικοινωνιολόγων «κολλητοί» του κ. Γ.Α Παπανδρέου καλά θα κάνουν λοιπόν να τον ειδοποιήσουν ότι το «κόλπο της χρυσόσκονης» έχει εξαντλήσει την αποδοτικότητα του (και εδώ και έξω από εδώ) και είναι ώρα να περάσουν όλοι στα…σοβαρά.

Το πιθανότερο είναι βεβαίως ότι δεν έχουν καν αντιληφθεί ποια είναι τα σοβαρά. Αυτό, δυστυχώς, είναι το μεγάλο μας δράμα. Γιατί όπως μας λένε τώρα, λεφτά δεν υπάρχουν!!! Μετά μεγάλης βίας, ίσως τη βγάλουμε μέχρι τις 18 Ιουλίου…λένε. Ίσως!