Ο βουλευτής Α Αθηνών Παντελής Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και συζήτησαν για το Σχέδιο Δράσης για το κέντρο της Αθήνας. Ο Βουλευτής Α Αθηνών, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας και υποβαθμίζουν τις συνθήκες της ζωής μας,. έθεσε υπ’ όψιν του Αντιπροέδρου και συντονιστή για την υλοποίηση του σχεδίου, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες προτάσεις :

  1. Χρηματοδότηση των δράσεων από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών και  τα τέλη ή διάθεση εφ άπαξ εισφοράς επί αυθαιρέτων (εκ της οποίας ενδεικτικά 20% να διατεθεί για τη χρηματοδότηση δράσεων, 30% για τη μείωση των δημοτικών τελών και το υπόλοιπο 50% για πολεοδομικές παρεμβάσεις)
  2. Καθορισμός χρήσεων γης στο κέντρο και έλεγχος τήρησής τους.
  3. Απόδοση της ρύθμισης της τροχαίας κίνησης στην Δημοτική Αστυνομία με παράλληλη απελευθέρωση ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.
  4. Αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ για περιστολή του παραεμπορίου (αυτοψίες και παραπομπές σε δικαστικές και οικονομικές αρχές).

Ο Παντελής Οικονόμου επισήμανε την ανάγκη να ενταχθούν όλες οι δράσεις για το κέντρο της Αθήνας σε ένα πλαίσιο πολιτικής αποκέντρωσης και πληθυσμιακής αποσυμφόρησης του Λεκανοπεδίου Αττικής μέσω της αναβίωσης των παραγωγικών δράσεων του πρωτογενούς τομέα και της αναθέρμανσης του κλάδου των οικοδομών με στόχο την αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος.