Του Ευριπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από τους τούρκους δεν σήμανε το τέλος του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία παρά τα όσα υφίστατο. Όπως μπορείτε να δείτε στα, τρίτο συνημμένο (τούρκικο) και έβδομο συνημμένο, η Μικρά Ασία παρέμενε μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 παρά τις γενοκτονίες,  Ελληνική.

Σύμφωνα επίσης με τον Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή ο Ελληνικός στρατός μετά την Μικρασιατική Καταστροφή θα μπορούσε να προελάσει εύκολα και να καταλάβει την Ελληνική τότε Ανατολική Θράκη και την Κωσταντινούπολη.

Όσον αφορά την Κωνσταντινούπολη και παρά τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από τους τούρκους (τελευταίο συνημμένο, εξαιρετική εργασία του  φίλου Βασίλη Κυρατζόπουλου, «The violations of the treaty of Lausanne by Turkish Republic 1923 to 1999») η καταστροφή του Ελληνισμού της Πόλης οφείλεται στα γεγονότα του 1955 (Σεμπτεβριανά)  και του 1964 και κυρίως εις την τεράστια ανοχή για τα συμβαίνοντα  των τότε προδοτικών του Ελληνισμού κυβερνήσεων.

Του υπάιτιου (και για την καταστροφή του Ελληνισμού της Κύπρου από το 1955 έως και το 1974  και λίγο μετάπειτα) «εθνάρχη» Καραμανλή το 1955 και το 1964 της Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Για το 1964 σημειώνω την απαράδεκτη δήλωση του τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδας όταν καταστρεφόταν ο Ελληνισμός της Πόλης,  μετέπειτα αποστάτη Κωστόπουλου, ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε αντίποινο:

«ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Κωστόπουλος σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα milliyet καταγγέλλοντας ως αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις ηθικές αρχές τις τουρκικές ενέργειες , δήλωσε ότι η Ελλάδα δε θα προβεί σε κανένα αντίποινο».

Σήμερα ο διάδοχος των ανωτέρω καταστροφέας της χώρας μας και του Ελληνισμού Γιώργος Παπανδρέου, αφού το 2004  προσπάθησε να δώσει στους τούρκους την Κύπρο με το σχέδιο Ανάν, αφού σκλάβωσε την Ελλάδα στην χούντα των αγορών με το άρθρο 14.5 της Δανειακής Σύμβασης (που οι άθλιοι μαζί με τους Δασκλοπουλαίους και λοιπούς συναινετικούς,  θέλουν να θέσουν παραπλανητικά στον Ελληνικό λαό για έγκριση), ετοιμάζεται να θέσει τις βάσεις στο Αιγαίο απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πράγμα που θα σημάνει τη σταδιακή τουρκοποίηση του.

Πράγμα που θα σημάνει επίσης και την τελική συρρίκνωση και εξαφάνιση του Ελληνισμού.