«Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρουςΗράκλειτος“.

Γράφει ο *Αμφικτύων 

Όταν η χώρα τελεί υπό κατοχή των ξένων τοκογλύφων ,  έχει απολεσθεί η Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία, διαμοιράζεται  η χώρα στους ξένους, όταν η Ελληνική Πολιτεία (Πρόεδρος Δημοκρατίας, Κυβέρνηση , Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη) έχουν αυτοκαταργηθεί από την Τροικα ,  η  κοινωνία έχει βυθισθεί σε   καταστροφική λιτότητα , όταν τέλος η Δημοκρατία βιάζεται , τότε ο λαός έχει ιερό καθήκον να προστατεύσει   Πατρίδα,   Εστίες και το Δημοκρατικό μας πολίτευμα.


 

Μετά από ετήσια απελπιστική άλεση στις μυλόπετρες του 1ου Μνημονίου , αίφνης ξεφυτρώνει  και  2ου πιο επώδυνο .   Οι αγανακτισμένοι Πολίτες βγήκαν ειρηνικά στις Πλατείες για να εκδηλώσουν την οργή  τους .  Μετά όμως από την πρώτη αθώα συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος–και όχι μόνον –  των πρωτοπόρων και την ανέλπιστη , αν και αναμενομένη , μαζικοποίηση του κινήματος , ξεκίνησε  ένας γόνιμος διάλογος για την έξοδο από την κρίση. Σε αυτές τις  8-10 ημέρες ζωής του Κινήματος  Αγανακτισμένων Πολιτών τούτο αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία του λαού μας , όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως κομματικής προελεύσεως και λοιπών πεποιθήσεων .  Η δύναμη του έγκειται στο ότι δεν κομματικοποιήθηκε και κρατήθηκε μακριά τα αδηφάγα πλοκάμια των κόμματων,  που ανεζήτησαν ανεπιτυχώς ευκαιρίες καπελώματος του.  Μολονότι ως τώρα είναι ειρηνικό , εκτιμάται  ότι τελικά δεν θα το αποφύγει τη βία του Κατεστημένου. Και τούτο  διότι η Ειρηνική Επανάσταση ξαπλώθηκε σαν φωτιά στο Πανελλήνιο . Αυτό ενόχλησε  έντονα το Κατεστημένο.

Δεν αρκούν πλέον τα πηγαδάκια της Πλατείας. Χρειάζονται επειγόντως ικανά όργανα  για   την χάραξη  της πορείας  και την περαιτέρω καθοδήγηση της Ειρηνικής Επαναστάσεως. Χρειάζεται επειγόντως αυτοργάνωση -τύπου   ΕΑΜ -προσαρμοσμένα στην εποχή του Διαδικτύου, ήτοι:  5μελές Επαναστατικό Συντονιστικό Συμβούλιο για τον συντονισμό του αγώνα.   Τούτο  πρέπει να αποτελεστεί από τις πλέον έμπειρους ώριμους (ακομμάτιστους),  αλλά και από  χαρισματικούς νέους (με υψηλή μόρφωση, υψηλό δείκτη νοημοσύνης και φλογερό αγωνιστικό πνεύμα)  .  Τούτο να  πλαισιωθεί από  Κεντρική Επαναστατική Επιτροπή( 300 μελών), εκλεγμένη στις πλατείες , από τους Πολίτες όλης της Ελλάδος.  Παρόμοια οργάνωση πρέπει να γίνει σε κάθε πόλη και χωριό σε όλη τη επικράτεια –ακόμη και στη διασπορά. Οι περιφερειακές επιτροπές   να έχουν  ανεξάρτητη δράση,   στα πλαίσια  όμως   των γενικών οδηγιών  της Κεντρικής Επαναστατικής Επιτροπής  .  Αυτές  πρέπει να οργανώσουν επί μέρους  Επιτροπές για την μελέτη-προώθηση ειδικών θεμάτων – δραστηριοτήτων🙁 λ.χ Διαφωτίσεως – αντιμετωπίσεως  Παραπληροφόρησης, στιγματισμού δωσιλόγων, Εθνικής Αλληλεγγύης,  Καλλιτεχνών-Συγγραφέων, Επιτροπή Διαδικτύου –Πληροφόρησης, Λαϊκής Επαγρύπνησης κ.ο.κ)

Ο μεγάλος μας Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε  παρόμοια οργάνωση, με τις «Σπίθες».  Δεν είμαι  ενήμερος σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η οργάνωση τους .   Όπως και να έχει το πράγμα επείγει η αυτοργάνωση της Επαναστάσεως  και η λαϊκή Αυτοάμυνα,  διότι το Κατεστημένο καραδοκεί. Όπως αποδεικνύει η κλιμάκωση των αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων (2ο Μνημόνιο-Δανεισμός 60-80 δις- Ξεπούλημα  Κρατικής Περιουσίας σε τοκογλύφους,  επιβολή  εγκαθέτων στις υπηρεσίες,  περιθωριοποίηση   Κυβέρνησης  και  Κοινοβουλίου κ.α) προχωρεί ακάθεκτο ,  χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την καθολική αντίσταση του λαού μας. Εκτιμάται ότι   η κατοχική κυβέρνηση  του  γκαουλάιτερ ΓΑΠ , ή αυτή που θα τον διαδεχθεί,  θα χτυπήσει ανελέητα το επαναστατικό λαϊκό κίνημα .

Οπως χτύπησε η Αγγλοκρατία με  το κράτος της Δεξιάς το Κίνημα του ΕΑΜ μετά την Βάρκιζα, ,  όπως   Αμερικανοί ,   Θρόνος και  Αποστάτες , χτύπησαν το λαϊκό κίνημα το 1965  και έφεραν τη δικτατορία των Συντ/ρχών,  όπως καταδολίευσαν τα αγνά αισθήματα της νεολαίας μας στο Πολυτεχνείο για να διχοτομήσουν την Κύπρο με τον Αττίλα . Έτσι θα αλώσουν  και το σημερινό επαναστατικό κίνημα, αν δεν οργανωθεί . Με εγκάθετους και  κακοήθη καρκινώματα-  τύπου Δαμανάκη – και  των επιβητόρων της εξουσίας  που μας οδήγησαν στην σημερινή  Μνημονοκρατία.

Η πρώτη αθωότητα τελείωσε. Το παιχνίδι χοντραίνει. Εδώ που φθάσαμε, ή αυτοί ή εμείς. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αν επιτύχουμε    ελευθερώνουμε   Πατρίδα και   Ελευθερία  .  Σώσουμε βωμούς και εστίες, Ξαναζωντανεύουμε την ελπίδα για το αύριο. Γλυτώσουμε την ταπείνωση, τη δουλεία και τον εξανδραποδισμό που μας ετοιμάζουν. Αν αποτύχουμε τότε θα μας περάσουν και πάλι δια πυρός και σιδήρου, όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλαιοί. Θα αναβιώσουν αποσπάσματα συμμοριών –τύπου Σούρλα -θα ζήσουμε Ασφάλειες, Δικαστήρια και Στρατοδικεία, θα ζήσουμε την Ευρυβία των ΜΑΤ και των ξένων ράμπο-θα ζήσουμε ημερομίσθια , μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, θα μεταβληθούμε σε Νότια Αλβανία, θα ζήσουμε ακόμη και ξένα στρατεύματα για την επιβολή του Νόμου των τοκογλύφων και των δωσιλόγων τους . Θα   δούμε λιμάνια τούρκικα στο Αιγαίο, αεροδρόμια Σκοπιανά  στη Μακεδονία,  τη Θράκη να αυτονομείται, νησιά να ιδιωτικοποιούνται,  τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου να προσκολλώνται- για οικονομικούς λόγους – στην Τουρκία κ.ο.κ. θα γίνουμε χώρα Λαιστριγόνων . Τέλος δεν θα αποφύγουμε μια νέα φοβερή Δικτατορία, που αυτή του 1967 θα φαντάζει «παιδική χαρά»

ΕΠΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ  !!!!

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών