Ποιες είναι οι εθνικές προτεραιότητες της πατρίδος μας της Ελλάδος; Εδώ είναι μια σύντομη λίστα, ως ένα παράδειγμα μίας λίστας εθνικών προτεραιοτήτων:

1) Η επιβίωση του σημερινού πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος
2) Η ευμάρεια των δανειστών του νυν πολιτικού συστήματος της Ελλάδος
3) Η επιβίωση και η συλλογική ευδαιμονία της ελληνικής κοινωνίας

Αν η προτεραιότητα #1 είναι η πλέον φλέγουσα, τότε ας πάμε όλοι στα σπίτια μας και ας προχωρήσει η πατρίδα μας η Ελλάδα σε εκλογές. Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν όλες και όλοι με πολλή αγάπη και πάθος φλογερό την δυναστική κομματοκρατία μας, έστω και αν τούτη δεν πρεσβεύει ούτε την πλειοψηφία ούτε το κοινό συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική δηλαδή επιλογή η οποία αντιστοιχεί στην προτεραιότητα #1 είναι η επιλογή των εκλογών. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί ατόφιο το νυν πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας της Ελλάδος, δηλαδή η θεοκρατική δυναστική κομματοκρατία που μας κυβερνα εδώ και 190 περίπου χρόνια. Παράδοση 190 ετών είναι τούτη, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Αν η προτεραιότητα #2 είναι η πλέον φλέγουσα, τότε ας πάμε πάλι όλοι στα σπίτια μας και ας αφήσουμε την σημερινή μας κυβέρνηση να αποδομήσει την ελληνική κοινωνία και να ξεπουλήσει όσο-όσο την πατρίδα μας την Ελλάδα, γιά την ευμάρεια των δανειστών του νυν πολιτικού συστήματος της Ελλάδος. Έτσι, η επιλογή που αντιστοιχεί στην προτεραιότητα #2 είναι όχι οι εκλογές, αλλά η παροχή στήριξης όλων μας στην τρέχουσα κυβέρνησή μας.

Τέλος, αν η προτεραιότητα #3 είναι η πλέον φλέγουσα, τότε ας ζητήσουμε την συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική της πατρίδος μας της Ελλάδος, μέσα από ένα νέο πολιτικό σύστημα αληθινής ή πραγματικής εκπροσώπησης. Η πολιτική δηλαδή επιλογή που αντιστοιχεί στην προτεραιότητα #3 είναι η άμεση ανατροπή του νυν πολιτικού συστήματος της Ελλάδος και ο σχεδιασμός ενός νέου πολιτικού συστήματος, γιά μία αληθινή εκπροσώπηση της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Χωρίς αλλαγή της δομής του πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος, ούτε προκοπή ούτε ευμάρεια ούτε και συλλογική ευδαιμονία δεν πρόκειται να δούμε, ούτε ως συλλογικότητα ούτε ως άτομα. Διότι είναι η δομή του πολιτικού συστήματος που καθορίζει την νοοτροπία των ανθρώπων που ζουν μέσα σε αυτό. Και ενάντια σε κάθε συμβατική διαίσθηση, μόνον με την επιλογή τούτη μπορεί να υπάρξει ευμάρεια των δανειστών μας διαχρονικά.

Όποιες και αν είναι οι πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να βγουν μέσα από την αδιάσπαστη ενότητα του ωραίου και ενιαίου ελληνικού μας κόσμου. Διότι το ωραίο έχει κάτι να κάνει με την ώρα, δηλαδή την έγκαιρη στιγμή, που είναι το αέναο παρόν της ανάγκης.

Φίλτατοι συνάδελφοι λαλούν και γράφουν γιά το τι και πως πρέπει να αλλάξει τώρα. Λαλούν συνεχώς και γράφουν γιά το πως πρέπει να δράσουμε, όχι μόνον ως άτομα αλλά κυρίως ως συλλογικότητα, σχετικά με τον πολιτικό μας έρωτα, την οικονομία, την χρηματιστική και το πολιτικό σύστημα της πραγματικής αντιπροσώπευσης και εκπροσώπησης της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Είναι κάτι σαν οδηγίες αυτές προς τους… ναυτιλομένους, που ‘βούλιαξαν’ το Σύνταγμα μέσα σε μία εκκωφαντική λαοθάλασσα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011:

 

John P. Anton ή Ιωάννης Π. Αντωνόπουλος

Δημήτρης Καζάκης

Γιώργος Κοντογιώργης