Σημείωση : ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Βρισκόμαστε στην αρχή του γυρίσματος της ρόδας. Όμως μέχρι να τελειώσουν θα μας ταλαιπωρήσουν αφάνταστα. Οφείλουμε να δείξουμε χαρακτήρα. Το παρακάτω άρθρο είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην “Ελίτ”

Γράφοντας στην εφημερίδα Financial Times, ο οικονομολόγος Nouriel Roubini (φωτο), προβλέπει ότι η ευρωζώνη οδεύει προς μια διάσπαση, και περαιτέρω προβλέπει την επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και τον θάνατο του ευρώ μετά από μια περίοδο πέντε ετών.

“Ο τρόπος για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης για τα μέλη της περιφέρειας, είπε ο Roubini, θα ήταν η εγκατάλειψη του ευρώ, η αποκατάσταση των εθνικών νομισμάτων τους, και η “επιτυχία μιας μαζικής ονομαστικής και πραγματικής απόσβεσης”. Ενώ μερικοί μπορεί να αμφιβάλλουν για την προοπτική των χωρών να εγκαταλείψουν το ευρώ, τέτοιο σενάριο «μπορεί να μην είναι τόσο παρατραβηγμένο σε πέντε χρόνια από τώρα, ιδιαίτερα αν κάποιες από τις οικονομίες της περιφέρειας παρουσιάσουν στασιμότητα.”

 

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγωνιζόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες θα μπορούσε να στείλει την ΕΚΤ σε πτώχευση, ειδικά αν η Ελλάδα αθετήσει το χρέος της, που για πολλούς είναι ένα πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody’s, «Η Ελλάδα είναι 50% πιθανότερο να παραβεί ή να αναδιαρθρώσει τα χρέη της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια».

Δεδομένου ότι η επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο του τρέχοντος έτους στο St Moritz ήταν, “Το Ευρώ και οι Προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση,” ένας τυπικά ευφημιστικός τίτλος που χρησιμεύει για να υποβαθμίσει την πραγματικότητα του γεγονότος ότι αυτές δεν ήταν παρά συνομιλίες κρίσης με στόχο την διάσωση του μεγάλου ευρωπαϊκού σχεδίου που η ίδια η Bilderberg διατύπωσε τη δεκαετία του 1950. Πράγματι, ο αντιπρόεδρος της Bilderberg, Étienne Davignon , καυχήθηκε πέρυσι ότι το ενιαίο νόμισμα ήταν πνευματικό τέκνο της Bilderberg.

Ο πραγματικός τόνος της συζήτησης στη συνεδρίαση του τρέχοντος έτους, στο St Moritiz μπορεί να κριθεί καλύτερα από ένα άλλο άρθρο της Financial Times που γράφτηκε από τον συμμετέχοντα στην Bilderberg και καθηγητή του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ, ο οποίος αποκάλυψε πως οι ελίτ εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία ότι μια «κατάρρευση της ευρωζώνης», θα εκτροχιάσει την ευρύτερη ατζέντα για πολυ-περιφερειακά νομίσματα και, τελικά, ένα παγκόσμιο νόμισμα.

“Το ευρώ-πείραμα, μας έφερε επίσης σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά το σύνολο του διεθνούς νομισματικού συστήματος», έγραψε. “Θα κληρονομήσουν τα εγγόνια μας ν ένα κόσμο με ένα τεράστιο αριθμό εθνικών νομισμάτων, ή ένα πολύ μικρό αριθμό πολυκρατικών νομισμάτων;”

Ο βετεράνος ερευνητής της Bilderberg, Τζιμ Τάκερ, του οποίου οι ‘τυφλοπόντικες’ στο εσωτερικό του συνεδρίου συστηματικά του μεταφέρουν ακριβείς πληροφορίες, είπε επίσης στο Alex Jones Show, “Φοβούνται που το ευρώ πηγαίνει προς τα κάτω και φοβούνται ότι το ευρώ απλά θα εξαφανιστεί”, και για αυτό πιθανώς, η Άνγκελα Μέρκελ είχε κληθεί στην ελίτ κουβέντα.

Καθώς είναι η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, η μοίρα του ενιαίου νομίσματος στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη Γερμανία.

Το γεγονός ότι τις καλύτερες προσπάθειές της Λέσχης Bilderberg για τη διάσωση της ευρωζώνης και του ενιαίου νομίσματος φαίνεται να μην επαρκούν, δείχνει ότι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα κίνητρά τους, που επιφέρει η ακούραστη εργασία των αφοσιωμένων ακτιβιστών που έκαναν τους της Bilderberg να τρέχουν φοβισμένοι στη διάσκεψη της περασμένης εβδομάδας στο St. Moritz, καθιστά όλο και πιο δύσκολη για τους παγκοσμιοποιητές την προώθηση της ατζέντας ομόφωνα, κάτι που μπορεί να είναι μόνο καλό για την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία σε μακροπρόθεσμη βάση.

πηγή