Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει σαφές ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εξαρτάται από την ολοκλήρωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, ενώ αναμένει θετικό αποτέλεσμα από την συνάντηση του Eurogroup της Κυριακής. Σε ανακοίνωση της η Caroline Atkinson, διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του οργανισμού, αναφέρεται ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, υπό τον όρο τα οικονομικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί ως μέρος του πακέτου διάσωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υιοθετηθούν.

“Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας προς Ελλάδα υπό τον όρο έγκρισης των οικονομικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές,” ανέφερε σε δήλωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Η κα Ατκινσον τόνισε ότι «Σημειώνεται πρόοδος στις συζητήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρη χρηματοδότησης του προγράμματος, και αναμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup. Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει ακόμα να εγκρίνει τη «συμπεράσματα της έκθεσης της τρόικας.”