Πολλά έχουν γραφτεί για την γνωστή πλέον Λέσχη Bilderberg που αναφέρονται σε σενάρια με Εβραίους και Μασόνους. Η φαντασία οργιάζει καθώς ο κόσμος αρέσκεται στο να πλάθει θεωρίες. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Απλά και ζοφερά. Ο ρόλος της Bilderberg ως παγκόσμιου ρυθμιστή περιλαμβάνει απλά οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το πλανήτη ολόκληρο  και οδηγούν τις εξελίξεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν τις ζημιές για τις οικονομικές ελίτ.

Στην τελευταία συνάντηση της Λέσχης στην Ελβετία συζητήθηκε και το ζήτημα της Ελλάδας. Πως θα μπορούσε να μην συζητηθεί άλλωστε; Η Ελλάδα με το δικό της πρόβλημα ανέδειξε το πρόβλημα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ζητήματος και έθεσε προ των ευθυνών τους τόσο τους Ευρωπαίους όσο και τους κατοίκους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Για την Λέσχη, η Ελλάδα είναι “νεκρή“. Στο παρακάτω άρθρο του Daniel Estulin αποκαλύπτονται τα σχέδια και οι συζητήσεις για την Ελλάδα πίσω από τις κλειστές πόρτες του ελβετικού θερέτρου όπου εφέτος μαζεύτηκαν και πάλι οι ισχυροί του κόσμου. Μεταξύ αυτών και Έλληνες. Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Στον κόσμο της διεθνούς οικονομίας υπάρχουν αυτοί που καθοδηγούν τα γεγονότα και αυτοί που αντιδρούν σε αυτά. Παρόλο που οι τελευταίοι είναι οι περισσότερο γνωστοί καθώς είναι πιο πολυάριθμοι και φαινομενικά πιο ισχυροί, εντούτοις η πραγματική εξουσία παραμένει στους πρώτους. Στο επίκεντρο τους διεθνούς οικονομικού συστήματος βρίσκεται η οικονομική ολιγαρχία που σήμερα αντιπροσωπεύεται από την Λέσχη Bilderberg.

Η οργάνωση Bilderberg είναι ένας δυναμικός σχηματισμός υπό την έννοια ότι αλλάζει με τον χρόνο απορροφώντας και δημιουργώντας νέα μέλη ενώ την ίδια στιγμή αποβάλει τα παρακμάζωντα μέλη. Μέλη έρχονται και φεύγουν αλλά το ίδιο το σύστημα δεν αλλάζει. Πρόκειται για ένα αυτο-αιωνίζον σύστημα, ένα δυνητικό ιστό αράχνης από αλληλοσυνδεόμενα οικονομικά, πολιτικά, και βιομηχανικά συμφέροντα.
Σήμερα η Λέσχη Bilderberg δεν είναι μία μυστική κοινότητα. Δεν είναι ένα κακό, μοχθηρό μάτι που βλέπει τα πάντα, ούτε μία εβραιόμασονική συνωμοσία. Δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία παρόλο που πολύ κόσμος με φαντασία μικρού παιδιού την θεωρεί έτσι. Δεν υπάρχει καμία ομάδα ανθρώπων, όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί, που να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και απλώνοντας τα χέρια με μάτια καρφωρμένα σε μία κρυστάλλινη σφαίρα να σχεδιάζουν το μέλλον του κόσμου.

Η Λέσχη Bilderberg δεν είναι ένας καρτεσιανός φανταστικός κόσμος, όπου οι απομονωμένες προθέσεις συγκεκριμένων ατόμων και όχι η δυναμική των κοινωνικών διαδικασιών καθορίζουν την πορεία της ιστορίας ως ροής ιδεών που αναπτύσσονται για τις γενεές του μέλλοντος. Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι οι λαϊκές θεωρίες συνωμοσίας αντανακλούν το ιδιαίτερο παθολογικό στιλ  της παιδικής φαντασίας που συσχετίζεται με την λατρεία του The Lord of the Rings, του Star Wars και του Harry Potter. Η χαρακτηριστική φόρμα πνευματικής λειτουργίας που εκφράζεται μέσω αυτής της λατρείας αυτής εκφράζει την μαγική δύναμη της θέλησης που δρα μακρυά από την χωροχρονική διάσταση.

Αντίθετα η Λέσχη δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη συνάντηση ατόμων που εκφράζουν μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Η Λέσχη είναι ένα μέσο συνάντησης των οικονομικών οργανισμών που συνιστούν τα πιο ισχυρά και περισσότερο αρπακτικά παγκόσμια συμφέροντα. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός την δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί τον χειρότερο εχθρό της ανθρωπότητας.

Ούτε η Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση ούτε η Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Περισσότερο η ιδεολογία μίας Παγκόσμιας S.P.A. Το 1967 ο George Ball, τότε υπουργός οικονομικών υποθέσεων του JFK και του Johnson, σε μία συνάντηση της Bilderberg στον Καναδά ξεκαθάρισε: “Που μπορεί να βρεθεί μια νομιμοποιητική βάση για την διευθύνουσα ισχύ των εταιριών έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων που θα μπορούν να επηρεάζουν βαθιά τον οικονομικό βίο των εθνών για τον οποίο οι κυβερνήσεις έχουν περιορισμένη ευθύνη;

Η ιδέα πίσω από κάθε συνάντηση της Λέσχης είναι η δημιουργία αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν η Αριστοκρατία του Σκοπού ανάμεσα στις ελίτ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τον πλανήτη. Με άλλα λόγια, η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου γιγαντιαίων καρτέλ, πιο ισχυρά από κάθε έθνος πάνω στην Γη, που θα ελέγχει τις βιοτικές ανάγκες της υπόλοιπης ανθρωπότητας.

Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι νεκρή. Το μήνυμα που διαρρέει από την συνάντηση της Λέσχης είναι αδιαμφισβήτητο. Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν εξέθεσαν μόνο τις δομικές αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Κοινότητας, αλλά εξέθεσαν και τα δομικά προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντέδρασαν στο πρόβλημα χρέους προσθέτοντας περισσότερο χρέος. Δυστυχώς η συσσώρευση χρέους στο ήδη υπάρχον δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αυτό μοιάζει με το σχήμα Ponzi, το μυστικό καζίνο του Las Vegas. Προκειμένου να κρατηθεί όρθια η πυραμιδοειδής δομή και να μην καταρρεύσει βίαια, τοποθετείται όλο και περισσότερο χρήμα πάνω της από αυτούς που επιθυμούν την συνέχιση της σπέκουλας.

Η αντίδραση στην κρίση απλά ενίσχυσε την δυναμική που την δημιούργησε: Εύκολη πίστωση σημαίνει χρέος. Ιστορικά οι οικονομικές κρίσεις οδηγούν τυπικά σε κρίσεις χρέους. Και οι κρίσεις χρέους τυπικά οδηγούν σε κρίσεις νομίσματος και σε εξαιρετικά δύσκολες μελλοντικές οικονομικές καταστάσεις.

Η κρίση χρέους εξακολουθεί να ξεδιπλώνεται. Τον περασμένο χρόνο η Ευρώπη προσπαθώντας απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ασθενών χωρών στην Ευρωζώνη υποτίμησε το ευρώ και πληθώρισε το χρέος σε μια προσπάθεια να σταματήσει το καθοδικό σπιράλ. Το πρόβλημα είναι τριπλό. Πρώτον, τα κράτη μέλη δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους καθιστώντας τις εξαγωγές πιο ανταγωνιστικές. Δεύτερον, δεν μπορεί να αναληφθεί επεκτατική νομισματική πολιτική. Και τέλος, δεν μπορεί αν εφαρμοστεί μία κατάλληλη επεκτατική δημοσιονομική πολιτική λόγω των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Έτσι, καθώς ως κράτη μέλη δεν μπορούν να ελέγξουν τις νομισματικές πολιτικές τους, η υποτίμηση του χρέους καθίστανται η μοναδική επιλογή. Η ΕΕ κυριολεκτικά είναι στριμωγμένη στην γωνία.

Όπως και η ίδια η Λέσχη παραδέχεται πίσω από τις κλειστές πόρτες, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει τα χρέη της στις αγορές. Και δεν είναι οι μόνοι. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Willem Vermeend έγραψε στην De Telegraaf ότι “η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ δεδομένου ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της.”  Αυτό είναι κάτι που η ελίτ της  Bilderberg το γνωρίζει και το κατανοεί πολύ καλά. Η πραγματική ανεργία είναι στο 19% . Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Λέσχη, η ανεργία στην Ελλάδα το 2012 θα φθάσει το 25%. Η Λέσχη μπορεί μόνο να προσεύχεται ότι η πληροφορία αυτή δεν θα φθάσει ποτέ στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων εφημερίδων. Στην συνάντηση του 2011, η Bilderberg αναζητούσε τρόπους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όχι προς όφελος της Ελλάδας, αλλά των οικονομικών ελίτ που θα χάσουν πολλά αν αποτύχει η Ελλάδα. Από την άλλη ένα default θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές οδηγώντας σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των υπολοίπων αδύναμων κρατών της ευρωζώνης όπως της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν επανειλημμένως τονίσει τον κίνδυνο μιας αναταραχής στις αγορές εξηγώντας την αντίθεσή τους στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.


Μία επιλογή που εξετάστηκε για την σωτηρία της κατάστασης ήταν εκείνη της ανταλλαγής του χρέους. Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα τα ανταλλάξουν με μακροπρόθεσμης διάρκειας τίτλους  δίνοντας στην Ελλάδα μερικά ακόμα χρόνια για την αποπληρωμή των 340δις ευρώ του χρέους. Όμως για να δουλέψει αυτή η επιλογή θα πρέπει να πειστούν οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στην προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας. Εάν η επιλογή των ιδιωτών επενδυτών δεν δουλέψει η Γαλλία είναι επιφορτισμένη με την παροχή υποστήριξης για την ανταλλαγή του χρέους. Αυτό σύμφωνα με πηγές που ήταν παρούσες στην συνεδρίαση της Λέσχης.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ και το ΔΝΤ προετοιμάζονται να ανακοινώσουν μία ακόμα σωτηρία για την Ελλάδα αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι η πρώτη προσπάθεια των 110δις του Μαΐου του 2010 απέτυχε εντελώς καθώς και η Αθήνα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για την εκπλήρωση των στόχων δημοσιονομικής αλλαγής.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα που αφορά την θέληση ανταλλαγής του χρέους. Πως θα πειστούν εκ νέου οι επενδυτές που εξαπατήθηκαν ήδη μια φορά; Εάν η Bilderberg επιλέξει την λύση αυτή, οι ιδιώτες θα πρέπει να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος του bailout. Μία δεύτερη σωτηρία θα συμπεριλαμβάνει μία δρακόντια εξωτερική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας που θα αφορά τόσο τις δημόσιες δαπάνες όσο και τις ιδιωτικές. Αυτό ανησυχεί την Λέσχη και ιδιαίτερα υπό την πίεση των διαμαρτυριών που έχουν πυροδοτηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Το σενάριο της εξόδου τη Ελλάδας από το ευρώ είναι τώρα επίσημα στο τραπέζι όπως και οι τρόποι διεκπεραίωσης μιας τέτοιας διαδικασίας. Όπως συνέβη στην Ισλανδία, οι περικοπές στον ελληνικό προϋπολογισμό θα υποβληθούν σε εθνικό δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα 85% των Ελλήνων απορρίπτουν το σχέδιο σωτηρία. Τα εργατικά κινήματα στην Ελλάδα ήταν πάντα ισχυρά και η κρίση χρέους τα ριζοσπαστικοποίησε ακόμη περισσότερο. Συνεπώς το ζήτημα για την Bilderberg είναι αποδέσμευση από την Ελλάδα προσποιούμενη ότι την βοηθά να εξέλθει από την ύφεση.

Υπό την απειλή της απόσυρσης υποστήριξης των τραπεζών χωρών όπως η Ελλάδα που θέλουν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, η ΕΚΤ πρακτικά ωθεί την επιδρομή των πολιτών στις τράπεζες και προβοκάρει την έξοδό τους από την Ένωση. Στην Ελλάδα, περισσότερο του 85% αντιτίθενται στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.