Ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απέρριψε την πιθανότητα να συλληφθούν τα τέσσερα στελέχη του κινήματός του εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα από το δικαστήριο του ΟΗΕ που εξετάζει τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

«Καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να συλλάβει αυτούς που αναφέρονται στο κατηγορητήριο (…) Δεν θα καταφέρουν να τους συλλάβουν ούτε σε 30 μέρες, ούτε σε 30 χρόνια, ούτε σε 300 χρόνια», είπε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το Αλ-Μανάρ, το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ.

Ο Νασράλα κατηγόρησε το ειδικό δικαστήριο για το Λίβανο (TSL) λέγοντας ότι έχει πολιτικοποιηθεί και έχει «πουληθεί» στο Ισραήλ ενώ χαρακτήρισε την έρευνα που διεξάγει «μεροληπτική».

 

«Τα πράγματα θα πάνε μέχρι τη δίκη ερήμην, η απόφαση είναι ήδη έτοιμη», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο προσπαθεί να βλάψει τη Χεζμπολάχ.

Την Πέμπτη το ειδικό δικαστήριο εξέδωσε τέσσερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μουστάφα Μπαντρεντίν, Σαλίμ Αγιάς, Άσαντ Σάμπρα και Χουσέιν Ανάισι. Είναι άγνωστο όμως πού βρίσκονται τα τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ.

Πηγή