Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Νύχτα, 18 Ιουλίου(2011) παραμονή του ετήσου μνημόσυνου του Σωκράτη Γκιόλια ανάρτησα και έγραφα  τα εξής. Διαβάστε τα!  Την  επομένη Διαβάζω την  πρώτη επιστολή της Σεμίνας προς τον Χ. Παπουτσή. Την παραθέτω παρακάτω. Και σήμερα πριν από λίγο-μέσα στη μαύρη νύχτα στην Ελλάδα- η Σεμίνα Διγενή  κάνει την παρακάτω ανάρτηση που παραθέτω. Πριν διαβάσετε το χρονικό που παραθέτω με τα κείμενα της Σεμίνας Δ θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω κείμενα (μου) και να τα κρατήσετε! Γιατί σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ή μια νέα αιματοχυσία προκειμένου να κλείσουν στόματα. Εγώ πάντως το δικό μου δεν θα το κλείσω και θα προχωρήσω σε αποκαλύψεις. Σύντομα…Τα άκουσες φίλε “μικρέ Ουδσσέα”  Διαβάστε λοιπόν καλά κύριοι της αντιτρομορατικής καλά όλα τα παρκάτω κείμενα. Και τα προσεχή 24ωρα ίσως να έχουμε και εκπλήξεις. Μετά τα κείμενα μου-τα οποία αν θέλετε για συντομία μπορείτε να παρακάμψετε αλλά κρατείστε τα και διαδώστε τα κάτι ξέρω κρύβουν πολλά…- παραθέτω ένα χρονικό με κείμενα της Σεμίνας Διγενή από την ημέρα της αναγγελίας της δολοφονίας του Σωκράτη μέχρι και την επιστολή που ανάρτησε προ ολίγου (02:00) ξημερώματα 24ης Ιουλίου η Σεμίνα. Και το καλύτερο; Μια συνέντευξη του Σωκράτη Γκιόλια που είχε πάρει η Σεμίνα Διγενή. 

Κείμενα δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, Ιούλιος 2010

 

 

Επιστολή 2 προς Χρήστο Παπουτσή 02:00 ξημερώματα προς 24 Ιουλίου(11)

Αγαπητέ Χρήστο,

αναρωτιέμαι γιατί αποφάσισες να ταλαιπωρήσεις τόσο κόσμο καλοκαιριάτικα, αντί να σηκώσεις ένα τηλέφωνο και να μου απαντήσεις σε όσα σε ρώτησα  ή να μου ζητήσεις -έστω- το λόγο… Παλαιότερα το έκανες  και μάλιστα με άμεσο και ευγενικό τρόπο… Τόσες δεκαετίες φερόσουν έτσι, γιατί ξαφνικά άλλαξες; Την προηγούμενη επιστολή την έστειλα σε σένα  κι από σένα περίμενα μια απάντηση. Αντί γι’ αυτό μου τηλεφώνησε χθες ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Κ. Παπαθανασάκης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να με καλέσει για ένορκη μαρτυρική κατάθεση, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας Γκιόλια. Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημά του, δύο άντρες με μαύρα, ντάλα μεσημέρι στις 2.30, ήλθαν σπίτι μου για τα περαιτέρω. Και επανέρχομαι.


 

Γιατί τους ταλαιπωρείς όλους αυτούς τους ανθρώπους και δε βγαίνεις να πεις κάτι εσύ; Εσύ είσαι ο υπουργός, εσύ κάνεις τις έρευνες, εσύ οφείλεις να ξέρεις, εσύ πρέπει να κινήσεις γη και ουρανό, να βρεις την άκρη. εσένα περιμένουμε να μας πεις. Γι αυτό είσαι εκεί.

Χρήστο, εδώ και καιρό, είσαι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (πολλοί σε αποκαλούν και Υπουργό ΠΡΟ ΠΟ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας) και τα μόνα για τα οποία σε συζητάει ο κόσμος, είναι αυτά για τα οποία δεν θα ευχόταν κανείς να τον συζητάνε (Η υπόθεση ”Σάμινα”, τα αιματηρά επεισόδια στο Σύνταγμα, οι ανεκδιήγητες δηλώσεις μετά και και…)

Αυτές οι πόζες με τα σηκωμένα μανίκια στη φωτογραφία, που σημειολογικά παραπέμπουν σε δουλευτή πολιτικό, σε συνδυασμό με το χρόνιο, όλο σημασία, ανθυπομειδίαμα, πες στον ίματζ μέικερ σου, όχι μόνο δεν πείθουν κανένα, αλλά βγάζουν και γέλιο.

Λοιπόν, εγώ θα πάω στην Αντιτρομοκρατική και στον κ.Παπαθανασάκη, (αφού έτσι το κανόνισες, αλλά μην φανταστείς ότι με φοβερίζεις με κάτι τέτοιο), για να του πω όμως, αυτά που θα του έλεγε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Οφείλεις να ξέρεις Υπουργέ Χρήστο, την αλήθεια για την υπόθεση Γκιόλια,

γιατί αν δεν ξέρεις μετά από ένα χρόνο, κάτι δεν πάει καλά με σένα.

Τι προηγήθηκε…

Ανοιχτή επιστολή προς τον Χρήστο Παπαπουτσή 19 Ιουλίου 2011

 

Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.
Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ”φορτώνεται” με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ’ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ’ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν…
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με τον Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ”περιποιηθεί” τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, την Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα… Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.
Είπα ”δυνάμεις καταστολής” και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ”Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων” και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων

 

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό;  Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε  και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

 


Όμως παρασύρθηκα, (είναι που έχουμε να μιλήσουμε και πάνω από 20 μήνες…) άλλο είναι το θέμα μου σήμερα, για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

 

 

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ’ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ…) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων  ”ερευνών”. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως είναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ”ανοίξει”. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)… Νάτο πάλι το βίντεο ροής… Σε δείχνει να κρατάς, σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να φωτογραφίζω.Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;Υ.Γ.Αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

 

Το τελευταίο πράγμα  που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα  ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Σ.

Σωκράτη Γκιόλια, ιστορία γράφουν πάντα οι χαμένοι!

Sat, 16/07/2011 – 23:57 — Mediasoup

Δεν ξέρω φίλε Σωκράτη αν εκεί, στον Θεοφοβικό Παράδεισο, έφτασαν οι ληγμένες αναθυμιάσεις των ΜΑΤατζίδικων ασφυξιογόνων του Συντάγματος ή οι ανθρωποφάγες φλόγες από τον κρατήρα των τόνων εκρηκτικών στην ελληνόφωνη Κύπρο.

Εδώ πάντως σίγουρα ζούμε μια Ελληνική ανθρωποφοβική Κόλαση.

 

Τυχαία, προχθές άκουσα από το βήμα του Ελληνικού κοινοβουλίου, τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, ντυμένο με αστραφτερό γκρι ταγιέρ, να δηλώνει άγνοια για την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία σου, ομνυόμενος κα με τα δυό χέρια, στο όνομα της αγίας ελληνικής δημοκρατίας να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα τις εκθέσεις για τα περιεχόμενα των σκληρών δίσκων των υπολογιστών σου.

(Σκεφτόμουν πως αν αυτός ο τραγικά αδιέξοδος δημόσιος τύπος, ζούσε στην άδεια πια πολυκατοικία στην Ηλιούπολη στα σκαλιά της οποίας κατακρεουργήθηκες πέρυσι με «δημοκρατικό» τρόπο, κι όχι μερικά μέτρα πίσω από το άγαλμα κάποιου αρχαίου Περικλή στο Χολαργό, να είχε ακούσει τις νύχτες το κλάμα των παιδιών σου ή της γυναίκας σου.

Η σφουγγαρίστρα της κ. Παπουτσή, η ίδια που θα είχε στραγγίσει το δημόσια εκτεθειμένο σου Ιουλιανό αίμα, ίσως να ξέπλενε την δημόσια πολιτική αιδώ από τις στρατιωτικές γαλότσες του υπουργού συζύγου εκπορθητή… Η κόρη Παπουτσή ίσως να μοίραζε στα ορφανά σου παιδιά μπαγιάτικα marsh mallows αγορασμένα από Έλληνα μπακάλη στην Νέα Υόρκη, εκεί που σπουδάζει – κι εκεί που σίγουρα ΔΕΝ θα σπουδάσουν τα δικά σου ορφανά από πατέρα παιδιά. Κι άκου, ρε φίλε, δημόσια αυτό το κυβερνητικό φασιστικό σκουλήκι μας λέει ότι απειλείται η ζωή της γυναίκας και της κόρης του… Σκοτώνουν ρε ποτέ παιδιά πλουσίων οι ”τρομοκράτες”; Τα δικά σου παιδιά σκοτώσαν ρε Σωκράτη.)

Τα βλέπεις, τα ακούς;

Σε αφήνουν να σκεφτείς εκεί ελεύθερα;

Σε λογοκρίνουν;


Έχεις κι εκεί διευθυντές και ρουφιάνους;

Το GPS του Παραδείσου έχει σωστές συντεταγμένες της πλατείας Συντάγματος;

Πάτε κι εκεί διακοπές στη θάλασσα, κι αφήνετε στη μέση «επαναστάσεις»;

Κατηφόριζα τη Σίνα προχθές, και σε είδα να κάθεσαι πάλι στα σκαλοπάτια εκεί, Σίνα και Ακαδημίας γωνία.

 

Στο χέρι η ίδια αθλητική εφημερίδα.

Οι ίδιες αγωνίες.

Το βλέμα πάντα καρφωμένο στο Θεό.

Σωκράτη Γκιόλια, ιστορία γράφουν πάντα οι χαμένοι…

Όλοι οι υπόλοιποι, βάζουν το χέρι πρώτα στα υβριδικά τους γεννητικά όργανα κι ύστερα υπογράφουν δημόσιες εκχωρήσεις, καταδίκες, συνδικαιούχους σε τραπεζικές θυρίδες στην Πανεπιστημίου, τσεκ ελβετικών φράγκων στην Ελβετία και απολύσεις…οπλίζουν τα χέρια τζάμπα ”τρομοκρατών”…

 

Τα παιδιά σου και τα μάτια σου ρε…

(φίλε έχεις χάσει πάντως επεισόδια με αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο…)

 Σεμίνα,Σωκράτης Γκιόλιας η τελευταία συνέντευξη στην Σεμίνα Διγενή:

”Αυτούς τους 4 εννοώ” (αποκλειστικό)

Tue, 16/02/2010 – 05:55 — Mediasoup

Τρία εικοσιτετράωρα, μετά από την αδιανόητη, φασιστική εισβολή, ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, (ύστερα από μήνυση του Γ. Ψαρρά, με μάρτυρα τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο), την απαράδεκτη κι επεισοδιακή σύλληψή του, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού του, αλλά και την ανακοίνωσή του, με το πολυσυζητημένο δεύτερο υστερόγραφο, (που άφηνε υπονοούμενα και αιχμές για κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους), ο συνάδελφος -με αποκλειστικές δηλώσεις του στο mediasoup- αποκαλύπτει με ονόματα και λεπτομέρειες, ποιούς εννοεί και για ποιούς λόγους τους καταγγέλει.

”MOY ZHTOYΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ, ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ”Ο διευθυντής του Ραδιοφ. σταθμού ΘΕΜΑ 98,9, μιλάει χωρίς περιστροφές, για πρόσωπα, γεγονότα και συμπεριφορές και μας ανοίγει με ειλικρίνεια τα χαρτιά του, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τους ασκούς του Αιόλου:”Ας ξεκινήσω με το Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος, όλο το προηγούμενο διάστημα, ποτέ δεν ξεχνούσε, να στείλει μήνυμα για τις δημοσκοπήσεις, που έκανε στο portal του, με στόχο τη διαφήμισή του, αλλά στην κρίσιμη στιγμή, δεν πήρε θέση για το φιάσκο και την σκευωρία, που στήθηκε από δημοσιογράφους και συμβούλους τους.”

—Προφανώς, δεν θεώρησε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, άξιο δημοσιογραφικής αναφοράς…”Ίσως.  Μπορεί να θεώρησε, ότι το πλημμέλημα (με το οποίο δεν έχω καμία σχέση ), είναι μεγαλύτερης σημασίας αδίκημα -άρα έπρεπε να συμβούν, αυτά που συνέβησαν;- από την εξαπάτηση του τηλεοπτικού κοινού, με παραποίηση στοιχείων, σε ρεπορτάζ του- ανταπόκριση από το Αφγανιστάν,  που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Tempo, πριν κάποια χρόνια”.

—Αισθάνθηκες ότι υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος, πίσω από την επίθεση που δέχθηκες, από άλλο γνωστό δημοσιογράφο;

”Εννοείς τον Στέλιο Κούλογλου. Επρόκειτο για μιά εντελώς αναίτια επίθεση, που δέχθηκα από τον εκφραστή των θέσεων του Σημίτη και σύντροφο του Θ.Τσουκάτου, στο ΕΚΚΕ.
Μπήκε στο «ρεπορτάζ» χωρίς σύνορα το 1996, επί Σημίτη και γι αυτό, ξέχασε να αποκαλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και όλα όσα στήθηκαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού, που πληρώνει ακόμα τα σπασμένα των εκσυγχρονιστών και όσων συγκάλυψαν τα μεγάλα σκάνδαλα.

Στα δικαστήρια, εκκρεμεί ακόμα μια υπόθεση του, αναφορικά με οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο μοναδικός δημοσιογράφος, κατά τη γνώμη μου, που καταφέρνει και είναι στην κρατική τηλεόραση, με όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με χαμηλά νούμερα τηλεθέασης”

—Μετά από τα όσα συνέβησαν, με την εισβολή στο σπίτι σου, τη σύλληψη κλπ, σε πείραξε που συνάδελφοί μας, αγνόησαν το θέμα, λες και δεν ήταν είδηση πρώτου μεγέθους, το ότι σε καιρό δημοκρατίας, εφαρμόστηκαν χυδαία τεχνάσματα και πρακτικές χούντας;”Φυσικά και με πείραξε, ειδικά η στάση του Νίκου Χατζηνικολάου.Ο άνθρωπος, δεν έστειλε ούτε ένα προσωπικό μήνυμα συμπαράστασης, για ένα πλημμέλημα, που τελικά αποδείχθηκε φούσκα, αφού στους υπολογιστές μου, δεν βρέθηκε τίποτα. Λίγο με απασχολεί η προσωπική ιστορία, όσο ο φασιστικός νόμος, που επιτρέπει σε εισαγγελείς και αστυνομικούς, να εισβάλουν σε σπίτια και γραφεία δημοσιογράφων, αλλά και ραδιοφωνικών σταθμών, για ένα αδίκημα, που αν είχε γίνει, θα ήταν μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση”!

—Η ΕΣΗΕΑ; Ασχολήθηκε;”Καμμία ΕΣΗΕΑ δεν έκανε παρέμβαση, αλλά θα το πράξει, σίγουρα, όταν σε κανένα μεγαλοδημοσιογράφο κόψουν καμμια κλήση, στο δρόμο!Θα επανέλθω όμως στο Νίκο Χατζηνικολάου, που ξεχνάει ότι έστελνε μηνύματα, για την επίθεση που έκανε στην φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ» του Γιαννακόπουλου, (ότι δήθεν έφερνε τα εμβόλια για την Η1Ν1), αναφέροντας ότι το troktiko, μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια και επηρεάζεται από εταιρείες.Τότε, ήθελε να παρέμβω σε παιδιά του troktikou (κάποια εκ των οποίων γνωρίζω), έτσι ώστε να μην υποστηριχθεί η πλευρά της ΒΙΑΝΕΞ, που τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Διέψευσε όμως, αργότερα, το δημοσίευμα του, με πρωτοσέλιδη αναφορά στην ΒΙΑΝΕΞ, γράφοντας, ότι δεν είχε σχέση με το εμβόλιο της γρίπης”.* 


Πώς προβλέπεις να εξελίσσεται, η γνωστή ιστορία με το κογιότ που κυνηγάει συνέχεια το beep beep;

”Ολοι καταλαβαίνουν πια, τι συμβαίνει με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αυτόν το γνήσιο εκφραστή της αθλιότητας και της συκοφαντίας, αλλά και των ενορχηστρωμένων και αποτυχημένων επιθέσεων σε βάρος μου. Ακριβώς αυτό είναι, το κογιότ, που κυνηγάει λυσσασμένα και διαρκώς το beep beep.Η περίπτωση του, χρήζει άμεσης ψυχιατρικής διερεύνησης, με δεδομένο το ιατρικό παρελθόν, που ο ίδιος έχει αποκαλύψει μέσα από τις εκπομπές του.Ο κυκλοφοριακός κατήφορος της εφημερίδας του, δείχνει ότι ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει πολλά περισσότερα, απ’ όσα του λέμε. Με ικανοποιεί το γεγονός, ότι ένας συνεργάτης του, όπως ήμουν επί 17 χρόνια, ουδέποτε καταγγέλθηκε για τίποτα και μάλιστα ο ίδιος, έβαζε το χέρι του στην φωτιά, για την ακεραιότητα μου.Ίσως όταν παραιτήθηκα από τις εκπομπές του, να άλλαξα εν μια νυχτί. Συμβαίνουν και αυτά. Το ότι παραιτήθηκε όλη η ομάδα, που είχε δίπλα του επί 10 χρόνια, προφανώς δεν του λέει τίποτα. Αν αποφάσιζε να δουλέψει περισσότερο, όταν έπρεπε, ίσως να είχε αποφύγει τον πάτο, που έχει πιάσει. 

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ… ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
Κανένας μεγαλοδημοσιογράφος, δεν ανέδειξε τα μεγάλα σκάνδαλα του Παύλου Ψωμιάδη, του Γιάννη Ραπτόπουλου (κουμπάρου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) και την εμπλοκή του Γιώργου Κουρή με τα εικονικά τιμολόγια.”
”Δημοσιογραφία”, διαμορφωμένη λοιπόν, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τον εαυτό της, τον εργοδότη της και γενικότερα…το κοντρόλ, που υπαγορεύει στο αυτί της.

”Προσωπικά, δεν με απασχολεί να μείνω στην δημοσιογραφία και η αλήθεια είναι, ότι πληρώνω τις επιλογές μου.Όμως, όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα το κάνω με όποιο τίμημα. Το σπίτι μου και το γραφείο μου, θα είναι πάντα ανοιχτό, για νέα εφόδους, ακόμα και από τα μπαλκόνια ή και με ελικόπτερα όπως γίνεται στα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Τελικά, το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια, αποτελεί μια σύγχρονη μορφή της τρομοκρατίας, με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου, μέσα από το χαζοκούτι. Προσωπικά έχω αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν με απασχολεί να κρατήσω την ανωνυμία μου, για να πω όσα υποστηρίζω άρα εξ αντικειμένου, η μήνυση του Γ.Ψαρρά, δεν με αφορά. Η αποδόμηση και η αποκαθήλωση των αστέρων, είναι το ζητούμενο.
Το χειρότερο για όλους εμάς τους δημοσιογράφους, είναι ότι νομίζουμε πως έχουμε κάτι να πούμε, ενώ στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν μας παίρνει στα σοβαρά.”
Σεμ. Δ.


Υ.Γ    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τι λέει άραγε, γι αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με εισβολές σε σπίτια και συλλήψεις, επειδή.. κάποιος έκανε μια μήνυση; Πότε θα βγει να πάρει θέση, για τα σαββατιάτικα παρατράγουδα, με πρωταγωνιστές όργανα της…τάξης και ”σκηνοθέτες” σεσημασμένους γκαιμπελίσκους της συμφοράς;Κύριε Χρυσοχοίδη, εσάς ρωτάμε, ακούτε;


Η Σεμίνα για τον Σωκράτη

Mon, 19/07/2010 – 13:40 — Mediasoup

Με ξύπνησαν στις 7, για να μου πουν ότι σε σκότωσαν.

Το θεώρησα ηλίθιο αστείο και προσπάθησα να ξανακοιμηθώ.

Μου ήλθε όμως, στο μυαλό, το πρόσωπό σου και η συνάντησή μας πριν λίγο καιρό…

Αυτή η μανία σου να μου απευθύνεσαι πάντα, στον πληθυντικό…(Σπάνιο πράγμα, κάποιος

να σέβεται, όχι το πρόσωπο, αλλά τουλάχιστον την εμπειρία του άλλου.) Μιλήσαμε για

πρόσωπα και πράγματα, που διαμορφώνουν τη σύγχρονη χούντα. Μου έλεγες τα σχέδια

σου και τις μεγάλες έρευνες που ετοίμαζες.

Ανοιξα αμέσως, τον υπολογιστή, μπήκα στο μπλογκ και δεν πίστευα στα μάτια μου,

έβαλα ΝΕΤ και μιλούσαν για σένα, ανοίγω μηχανικά το κινητό μου,

”SOCRATES”, ήσουν ακόμη εκεί, μαζί με τα μηνύματά σου.

Ρε συ, σε φάγανε τελικά, θυμάσαι που σου έλεγα συνέχεια -σε κάθε επαφή μας-

πρόσεχε, πρόσεχε, δε είσαι απλώς ένα ποντίκι που βρυχάται,

είσαι ο καθρέφτης του βούρκου τους. Ο ξένος, στη συμμορία τους.

-Μπα δε με χτυπάνε εμένα, δεν τους συμφέρει.

Είδες που δεν τα υπολόγισες σωστά; Τελικά είναι τόσο απλή ιστορία, ένα συμβόλαιο

θανάτου, 13-20 σφαίρες, πριν το ξημέρωμα και καθαρίζουν.

Ομως οι εντολείς, μάλλον την πάτησαν άσχημα, γιατί τώρα και το αρχείο σου θ ανοίξει και

κάποιοι συνεργάτες σου θα μιλήσουν -δεν μπορεί να μη μιλήσουν-

και το Διαδίκτυο που τόσο αγάπησες,

απέκτησε τον γαζωμένο από 13 σφαίρες, μάρτυρά του.

***

Α, ρε Σώκρατες, δεν θα πεις ξανά, απηυδησμένος: -Αμάν ρε παιδιά!

Σεμίνα Διγενή