Νέα Υόρκη

«Κύριε Ραγκούση,  φίλε Υπουργέ  αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα που έχει και διασύρεται διεθνώς  η Ελλάδα ως   χώρα  σε μια ώρα αυτή την στιγμή!  Άμεσα!  κάντε Copy Paste το σύστημα λειτουργίας των TAXI της Νέας Υόρκης… Κάνω μια δημόσια πρόταση και τους προσκαλώ όλους -υπουργείο και συνδικαλιστές-   να έρθουν εδώ να δουν  πως δουλεύει το σύστημα των ΤΑΧΙ. Να δουν πως η πολιτεία έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα … Προσωπικά προσφέρομαι να έρθω στην Ελλάδα να προσφέρω τεχνογνωσία και οποιαδήποτε βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος. Εντελώς δωρεάν. Δεν θέλω τίποτα! Θα το κάνω για την πατρίδα! Για τον τουρισμό που πλήττετε! Για την Ελλάδα που καταστρέφετε! Για την πατρίδα μου  που την βλέπω να διασύρεται! Θα το κάνω για να σταματήσουν επιτέλους να μιλάνε για την Ελλάδα με τα χειρότερα λόγια για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και δημιούργησε το πολιτικό σύστημα που λέγεται δημοκρατία και το ασπάζεται σχεδόν όλος ο πλανήτης »  Μας λέει ο Βασίλης Μεσσάδος γεμάτος πάθος για την  Ελλάδα αλλά και  οργή και αγανάκτηση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ΤΑΧΙ και τις εικόνες που ταξιδεύουν μέσω των διεθνών ΜΜΕ, Πρόκειται για έναν   νέο  ανερχόμενο  40αρη  πετυχημένο   ΈλληνοΑμερικανό  επιχειρηματία, με επιχειρήσεις ταχέως αναπτυσσόμενες σε όλους τους τομείς και με περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους και συνεργάτες στο δυναμικό του ομίλου των εταιρών του!

Έλληνας   πρώτης γενιάς-ήρθε στην Νέα Υόρκη  από την Ελλάδα κυνηγώντας το όνειρο  το 1985 –  και σήμερα είναι ο πρώτος  εκ των ιδρυτών και συνιδιοκτήτης από κοινού,  με επίσης έναν ακόμα έλληνα της ηλικίας του τον Αντώνη Γεωργαντώνη   μιας σύγχρονης  εταιρία  ΤΑΧΙ στην Αμερική.

Έχουν στην κατοχή και ιδιοκτησία  τους την Queens Medallion την  δεύτερη σε μέγεθος οικονομικά  μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης αδειών  και πώλησης οχημάτων  ΤΑΧΙ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Τον ρωτήσαμε ποια είναι η δική του συγκεκριμένη πρόταση στο πρόβλημα; Και η απάντηση του ευθεία και ξεκάθαρη:  «Να κρατήσει το κράτος το 60% των αδειών και να τις διαθέσουν στην ελεύθερη αγορά για να γίνουν νέες σύγχρονες  εταιρίες παροχής υπηρεσιών και το 40% να το αφήσουν στους ιδιοκτήτες. Να απελευθερωθεί το επάγγελμα για να έρθουν εταιρίες να το οργανώσουν. Να το κάνουν σωστό και κερδοφόρο αμοιβαία για τον οδηγό και ιδιοκτήτη αλλά και για το κοινό! Καμία εταιρία δεν θα έρθει αν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι έτσι!» συνεχίζοντας την συζήτηση μας αναρωτιέται :

«Γιατί δεν υπάρχουν υβριδικά ταξί στην Ελλάδα. Γιατί ο κάθε ένας πάει όπου και αν θέλει;  Δεν πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο; Που πάνε χωρίς σχέδιο;  Να έρθουν εδώ να δούνε πως δουλεύουμε εμείς! Να δουν τι παρέχουμε στους οδηγούς μας. Τα πάντα μέχρι αίθουσες  για ειδικό μασάζ και αποδυτήρια »

Τον ρωτάω « θα ερχόσασταν στην Ελλάδα να κάνετε μια παρόμοια εταιρία όπως αυτή που έχετε εδώ στην Νέα Υόρκη; « όχι! Υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, συνθήκες χάους και αναρχίας όχι! Μόνο αν αλλάξει το σύστημα. Αν λογικευθεί. Μόνο αν δοθούν κίνητρα. Μόνο αν διευκολύνουν τον επιχειρηματία. Μόνο αν ελαχιστοποιήσουν την γραφειοκρατία! Είναι αδιανόητο να περιμένεις δυο και τρία χρόνια στην σειρά για να κάνεις μια επιχείρηση να επενδύσεις δηλαδή στην πατρίδα που σε γέννησε και αυτή να σε διώχνει με το χειρότερο τρόπο παιδεύοντας σε κάνοντας να αγανακτήσεις! Στην Νέα Υόρκη και σε ολόκληρη την Αμερική σε μια ημέρα, τι λέω σε λίγες ώρες ανοίγεις δική σου εταιρία! Με το sell(την σφραγίδα εννοεί) στο χέρια» !

«δεν γνωρίζω ποιο σύστημα πολιτικό υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν ξέρω σε ποιο πολιτικό κείμενο σοσιαλιστικό λέει ότι απαγορεύονται οι μεγάλες εταιρίες; Τι βγάζει η Ελλάδα; Μόνον οπωροκηπευτικά και τουρισμό και τον καταστρέφουν! 62%  πάνε στην Ρουμανία. Πάνε στην Τουρκία. Έχουμε τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και δεν έχουμε μαρίνες. Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος της Μεσόγειος δεν μπορούν τα κότερα να σταματήσουν να εφοδιαστούν! Τι κάνουμε με αυτό το δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός»

Η Ελλάδα –μας λέει με πάθος και αγάπη για την Ελλάδα – δυστυχώς κατατάσσεται στα πιο χαμηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τουρισμό! Την έχουν στην 109 θέση!

Δείτε το σχετικό video με απόσπασμα από την συνέντευξη που αναφέρεται στην  ελληνική και διεθνή οικονομική κρίση αλλά και στο πρόβλημα των ΤΑΧΙ στην Ελλάδα.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ολόκληρη η  αποκλειστική συνέντευξη του ΕλληνοΑμερικανού Επιχειρηματία  στο GreekAmericanNewsAgency.com  την Κυριακή 7 Αυγούστου.