Του Μάνου Οικονομίδη, 

Η ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για την εκκωφαντική μείωση του ΑΕΠ κατά 6,9%, το δεύτερο τρίμηνο του 2011, δεν έχει μόνο οικονομικές, αλλά βαθιά πολιτικές παραμέτρους.

Μετά από έναν χρόνο στον Μηχανισμό Στήριξης του Μνημονίου, είναι προφανές ότι η «συνταγή» για την οποία μας μιλούσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν προτού τεθεί σε… περιορισμό, όχι μόνο ήταν λάθος, αλλά προκάλεσε «μεταστάσεις» στον οργανισμό του ασθενούς. Δηλαδή, στην ελληνική οικονομία, η οποία άλλωστε δεν φημιζόταν ποτέ και ιδιαίτερα για τα σταθερά, δομικά θεμέλια ανάπτυξης στα οποία θα έπρεπε να στηρίζεται.

Παρά τη Συμφωνία των Βρυξελλών, που απομάκρυνε από την Ελλάδα το… λαίμαργο βλέμμα των κερδοσκόπων, ακόμη και σήμερα, η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει κουνηθεί ούτε μισό βήμα μπροστά.

Και φυσικά, ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, αλλά σε βάρος μας. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ που ανακοινώθηκε χθες, επιβεβαιώνει πλήρως τη συρρίκνωση του μέλλοντος της Ελλάδας. Τη συρρίκνωση μιας χώρας που απώλεσε μέρος της εθνικής κυριαρχίας της.

Αυτή η συρρίκνωση είναι σχεδόν αποκλειστικά, έργο του ΠΑΣΟΚ. Που διαχειρίστηκε τις τύχες του τόπου, στην πιο παραγωγική για την Ελλάδα περίοδο, μετά την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, για την οποία το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε. Το δίκαιο «ευχαριστώ» των Ελλήνων λοιπόν, θα είναι να… συρρικνώσουν το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

πηγή