Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2011. Εθνική συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Παπανδρέου  «πλειοψηφική, γιατί δεν είμαστε κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας. Είμαστε πολυσυλλεκτικό Κίνημα, που αντανακλά τα συμφέροντα της ευρύτερης πλειοψηφίας. Είμαστε δύναμη κυβερνητικής ευθύνης, δημιουργίας και αλλαγής. Είμαστε δύναμη πατριωτική, γιατί πάνω απ’ όλα θέτουμε το συμφέρον του τόπου και πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας και του Ελληνισμού».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια πλειοψηφική πολιτική και κοινωνική δύναμη της πατριωτικής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και οικολογικής Αριστεράς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος, 37 χρόνια μετά την ίδρυσή του.

«Πατριωτικό για εμάς», υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, «είναι ό,τι ενώνει και εμπνέει τους Έλληνες. Και θεμέλιος λίθος του πατριωτισμού μας είναι το κεκτημένο μιας ελεύθερης, παραγωγικής  και ανεξάρτητης πατρίδας». 

«είμαστε δύναμη δημοκρατική, γιατί η Δημοκρατία για εμάς δεν είναι απλώς ένα μέσο, είναι καταρχήν αυτοσκοπός. Απελευθερώνει τους πολίτες, τις δυνατότητές τους, τη φωνή τους, την προσωπικότητά τους. Είμαστε δύναμη σοσιαλιστική, γιατί γνώμονας των επιλογών μας είναι ο άνθρωπος, η ζωή του, η ευημερία του. Και κριτήριο της πράξης μας, η δικαιότερη κατανομή του πλούτου και το κράτος Δικαίου. Είμαστε δύναμη οικολογική, γιατί πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των γενεών, προστατεύουμε την κληρονομιά μας, την παγκόσμια κληρονομιά, υπερασπίζουμε τη ζωή στον πλανήτη, αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής. Είμαστε Αριστερά, γιατί παραμένουμε πάντα φορέας ριζοσπαστισμού, μεταρρύθμισης και ανατροπής, που στοχεύει στη βαθιά κοινωνική δικαιοσύνη και αλλαγή. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το αξιακό μας πλαίσιο, ο λόγος ύπαρξης της παράταξής μας, της φυσιογνωμία μας».  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ακολουθούν οι ομιλίες και οι εισηγήσεις των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος