Συμμαχία για να μην πεινάσει κανείς στην Ηλιούπολη

Συνάντηση εκπροσώπων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων Ηλιουπόλεως με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, έγινε το βράδυ της Παρασκευής 16/9/2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλεως.

17/09/2011

Ο εορτασμός της μνήμης του Πατριάρχου Ιωακείμ του Πάνυ στην Αλεξάνδρεια

Την 17η Σεπτεμβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συμπροσευχήθη κατά την Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη σε κλίμα κατανύξεως στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου και των Αγίων Πατριαρχών Αλεξανδρείας, της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα, επί τῃ ιερά μνήμῃ του Αγίου Ιωακείμ του Πάνυ, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

 

17/09/2011

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Πρέσβης των ΗΠΑ (φώτο)

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Άγκυρα, Φράνσις Τζ. Ριτσιαρντόνε, συνοδευόμενος από την σύζηγό του και συνεργάτες του. Τον Αμερικανό Πρέσβη, ο οποίος της περασμένη Τρίτη επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, νέος ηγούμενος αυτής.

17/09/2011

Με λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Σοφίας στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Λαμπρά πανηγυρίστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, η Εορτή της Αγίας Σοφίας και των Τριών αυτής Θυγατέρων, Πίστεως Αγάπης και Ελπίδος. Στο μικρό χωριό της Κυνουρίας, Αγ. Σοφία, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Γυναικών, συνεπικουρούμενος από πολλούς κληρικούς της περιοχής. Παρέστη στην εορτή ταύτη, πλήθος κόσμου, ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών. Τίμησε με την παρουσία του, την πανήγυρη του μικρού αυτού χωριού της Αγ. Σοφίας και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Μανώλης Σκαντζός.

17/09/2011

Το Ναύπλιο εόρτασε την Αγία Σοφία

Πανηγυρικά εόρτασε η πόλη του Ναυπλίου την μνήμη των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στο ομώνυμο Βυζαντινό εκκλησάκι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, το μοναδικό ναό που είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία σε όλη την επαρχία της Ναυπλίας. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

17/09/2011

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Χρέος μας είναι ο πολιτισμός της αγάπης”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την Θ. Λειτουργία επί τη μνήμη της Αγίας Ευφημίας στον Πατριαρχικό Ναό, μίλησε στους προσκυνητές και καλωσόρισε την Ένωση Σμυρναίων, ο πρόεδρος της οποίας προσφωνώντας τον Πατριάρχη είπε ότι τα μέλη της Ένωσης υποβάλλουν τα σέβη τους στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων ιερωσύνης και 20 πατριαρχίας.

17/09/2011

Ο Αρχιεπίσκοπος στον ΣΚΑΪ για την φορολόγηση της Εκκλησίας

Νέα απάντηση σε όλα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα της φορολόγησης της Εκκλησίας και την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα έδωσε, αυτή την φορά μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΚΑΪ 100,3, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

17/09/2011

Η Ιερή Εικόνα της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, η πόλη της Μεσσήνης θα υποδεχθεί για μια ακόμη χρονιά την θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουλκανιωτίσσης, εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου. Κατά το έθος, το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινή Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ Β΄.

17/09/2011

Διάλογος Ορθοδόξων – Αγγλικανών

 

Με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των Μακαριωτάτων Προκαθημέντων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, με πρόσκληση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αλβανίας κ. Αναστασίου, συνέρχεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου στην Αλβανία, η Διεθνής Μικτή Επιτροπή του Διεκκλησιαστικού Διαλόγου Ορθοδόξων Αγγλικανών, από σήμερα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου, για να εξετασθούν, πρώτον, οι ευθύνες των Χριστιανών για τη Δημιουργία του Θεού και για το Περιβάλλον, και δεύτερον, οι ευθύνες των Χριστιανών για τη προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

17/09/2011

Προσευχή για το Κοσσυφοπέδιο

O Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος λειτούργησε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, με συλλειτουργούς και άλλους αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας, για την έναρξη πανσερβικής προσευχής για ειρήνευση στην περιοχή και παραμονή των Σέρβων στις πατρογονικές τους εστίες.

17/09/2011