Πρόσωπα

Ο δημοδιδάσκαλος Αντ. Σαμαράς

του Γιάννη Σιδέρη

Ο Αντ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη εκφώνησε ένα λόγο που πάγωνε τον χρόνο, αναβίωνε δεκάρικους δημοδιδασκάλων σε σχολικές παραστάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε επαρχιακές αίθουσες…

Θέματα

Οι (πολιτικές) ζωές των άλλων

του Ανδρέα Ε. Παπαδόπουλου

Τούτες τις ώρες η χώρα έχει τη δυστυχία να διοικείται από το πολιτικό σύστημα που την οδήγησε στην ξέρα. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να γκρεμίσει όσα «έχτιζε» όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Η Εθνική μας οντισιόν

της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

20/09/11, 07:11

Ο σύγχρονος Έλληνας ενσωμάτωσε πλήρως την ευριπίδεια τραγωδία. Και πως αλλιώς; Αφού για άλλη μια φορά είμαστε σε ελεύθερη πτώση και με κραταιά πεποίθηση αναμένουμε τον από μηχανής θεό.

Τσίρκο η Ελλάς

της Τζίνας Δαβιλά

20/09/11, 06:54

Δεν είμαστε και η καλύτερη φάρα. Όποιος διαβάζει από μόνος του ιστορία ξέρει τι λέω. Αλλά μιας και απεδείχθη η «πλατεία των αγανακτισμένων» μια οπή εις το ύδωρ, ας το πάρουμε αλλιώς.

Αθήνα: η νέα Ομόνοια

του Μόδεστου Σιώτου

20/09/11, 06:38

Τώρα που ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε πλατεία Ομονοίας, ο κύριος Δήμαρχος τι έχει να πει και -ακόμα πιο σημαντικό- τι σκοπεύει να κάνει;

Χωρίς ρεύμα

του Στάθη Παχίδη

20/09/11, 06:34

Εισφοροδάνεια δεν άκουσα να χορηγούν οι Τράπεζες και επειδή τη στερεμένη κάνουλα την πουλήσαμε κι αυτή σαν παλιοσίδερα, παίρνω τοις μετρητοίς τις προβλεπόμενες ποινές και προσπαθώ να εγκλιματιστώ…

Μπροστά στο σοκ

του Κώστα Γιαννακίδη

20/09/11, 06:34

Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου θα βρεθούν χωρίς δουλειά. Αυτό μετά από είκοσι χρόνια θα φαίνεται σαν την αναγκαία τομή που απομάκρυνε την κύστη και καθάρισε το πύο.

Μέρα Μπένι, μέρα βγαίνει

της Λουκρητίας

20/09/11, 06:33

Μπορείς να βγεις έξω, να πάρεις λίγο αέρα και όταν επιστρέψεις αυτός θα είναι πάλι εκεί. Κι αν όχι ο ίδιος ως φυσική παρουσία στην οθόνη, θα έχει αφήσει πίσω νέα μέτρ&al pha; σαν μυρωδιά από ασβό.

Αλαζόνες παντού

του Σταύρου Θεοδωράκη

20/09/11, 06:23

Οι μόνοι που δεν τους φταίνε είναι οι ίδιοι που παίρνουν και τις αποφάσεις! Δέκα μήνες τώρα – κάθε μήνα!- σαλπίζουν την επανεκκίνηση της πολιτικής τους.

Dolce

Τι-ΤV-ζουν τα μάτια μου

της Ίνας Ταράντου

20/09/11, 06:44

Περπατούσα βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας όταν ξαφνικά κάπου εκεί στην οδό Βουκουρεστίου, συναντώ, δια ζώσης, όλο το μιντιο-διαφημιστικό τσίρκουλο.

Αναγνώστες

Παραμύθια για μεγάλους : Ρε, αϊ στα διάλα!

Του Δημήτρη Φιλίππου

20/09/11, 00:00

Ο Χάρος σε κοίταξε με νόημα και σου κλεισε το μάτι. «Έρχομαι αγάπη μου, έρχομαι», είπες στη γυναίκα σου, χαμογελώντας με αμηχανία στο νέο σου φίλο. «Αντίο και κουράγιο», είπες στο Χάρο και απομακρύνθηκες με ταχύ βήμα. «Στο επανειδείν», ψιθύρισε ο Χάρος και ας έκανες πως δεν άκουσες.

“Αγανακτισμένοι” + στόχοι

Του Άγγελου Καραλή

20/09/11, 00:00

Ζούσαμε με την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούμε σε αγώνες. Πιστεύαμε ότι το να φωνάζουμε στα πεζοδρόμια θα ήταν υπεραρκετό…

Βιβλία

“Το ημίχρονο του θανάτου”, Χρίστος Χαραλαμπόπουλος (Ελληνικά Γράμματα)

του Γιάννη Γεωργακόπουλου

20/09/11, 06:35

Έντεκα ιστορίες που έχουν την αφετηρία τους στη μυθολογία του ποδοσφαίρου και που όμως όλες ανεξαιρέτως προσγειώνονται στη απόλυτη πραγματικότητa