Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στο Φανάρι

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης και ο π. Αλέξανδρος. Ο Ιεράρχης και ο Δήμαρχος εκφράζοντας την αφοσίωση και το σεβασμό τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήρθαν για να προσκαλέσουν και διά ζώσης τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Επαρχία τους.

20/09/2011

Μέτρα κατά της παιδοφιλίας από τους Καθολικούς

Οι σπουδαστές ιερατικών σχολών στο Βέλγιο θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ πριν χειροτονηθούν για να εντοπίζονται ανάμεσά τους αυτοί που έχουν τάσης παιδοφιλίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας.

20/09/2011

 

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους στη σχολή της Αγίας Σιών

Τήν Τρίτην, 7ην /20ήν Σεπτεμβρίου 2011, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐτέλεσε τήν τελετήν τοῦ ἁγιασμοῦ εἰς τήν Ἱερατικήν Σχολήν τῆς Ἁγίας Σιών –Γυμνάσιον καί Λύκειον τοῦ Πατριαρχείου, ἐπί τῇ ἐνάρξει τῶν μαθημάτων τοῦ νέου σχολικοῦ ἔτους 2011-2012 εἰς αὐτήν, παρουσίᾳ τοῦ Γενικοῦ Προξένου τῆς Ἑλλάδος εἰς τά Ἱεροσόλυμα κ. Σωτηρίου Ἀθανασίου.

20/09/2011

Ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Την 20η Σεπτεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, Εντιμ.κ. Χρήστο Καποδίστρια. Κατά την επίσκεψή του στο παλαίφατο Πατριαρχείο ο κ.Γενικό Πρόξενος περιηγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου και της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

20/09/2011

Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Τήν 24ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. ἡ νῆσος τῶν Κυθήρων ἑορτάζει πανηγυρικῶς τήν Πολιοῦχον, Ἔφορον καί Προστάτιδα αὐτῆς Παναγίαν Μυρτιδιώτισσαν εἰς τήν ὁμώνυμον Ἱεράν Μονήν.

 

20/09/2011

Για ιατρικές εξετάσεις στη Γερμανία μεταβαίνει ο Ιερώνυμος

Για τη Γερμανία θα ταξιδέψει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στο λακωνικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σημειώνεται ότι “ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει σήμερα στο Γκίσεν της Γερμανίας για ιατρικές εξετάσεις”.

20/09/2011

Κύπρου Χρυσόστομος: «Η Τουρκία θα φωνάξει,θα γαβγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει»

Μοναδική ευκαιρία για την σωστή επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί την παρούσα συγκυρία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Μακαριώτατος προέβη σε δηλώσεις, αμέσως μετά την τέλεση αγιασμού στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, όταν κλήθηκε από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι θα δημιουργηθούν δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού, λόγω της έναρξης ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

20/09/2011

Αρχαιρεσίες στον ΙΣΚΕ τον Νοέμβριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.), συνήλθε σήμερα 19| 9|2011 σε συνεδρία καί ομόφωνα αποφάσισε σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, την σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των μελών του τήν 14ην Νοεμβρίου 2011 στόν Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών με μοναδικό θέμα: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε., καί ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. καί ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ι.Σ.Κ.Ε. γιά την τριετία 2011-2014.

20/09/2011