Ζητούμε την προσοχή σας.Δείτε με μεγάλη προσοχή και σημειώστε-καλού κακού κρατήστε σημειώσεις για τα όσα λέει -για τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής (Banque d' Orient)- ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. 

κρατήστε την έκπληξη του  διακεκριμένου και εγνωσμένου υψηλού και αδιαμφισβήτου επαγγελματικού  κύρους για το οικονομικό ρεπορτάζ και τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις του δημοσιογράφου Χρήστου Κώνστα   ο οποίος -καθώς και οι άλλοι συνάδελφοι παρακολουθούν το ίδιο έκπληκτοι τον "γνωστό" Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να ξετυλίγει το "ρεπορτάζ" του περί της "αξίας" και υπερ αξίας-κατά τον κ. Γιώργο Αυτιά (αλήθεια πότε πρόλαβε σε διάστημα λίγων τηλεοπτικών λεπτών και on air να αποφανθεί  και έκανε τις εκτιμήσεις του) για τις μετοχές και την υπερ άξια της μετοχής της  "Τράπεζας της Ανατολής"; Λέμε εμείς τώρα…   

Και τώρα διαβάστε με προσοχή  όλο το "ρεπορτάζ" μέχρι τελείας… όπως πρωτοεμφανίστηκε στη zougla.gr του κ. Μάκη  Τριανταφυλλόπουλου και αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες….κάποιες-δυστυχώς πολύ λίγες- εκ των οποίων διατύπωσαν εξ αρχής ζωηρές επιφυλάξεις παραθέτωντας και μια σειρά στοιχείων, ενώ οι περισσότερες έσπευσαν να "υιοθετήσουν" το "ρεπορτάζ" της zougla.gr ξεχνώντας ποιος ακριβώς είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος!…

 

Δωρεά μετοχής 670 δις ευρώ σώζει την Ελλάδα;

 

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως  «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

 
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. 
 

 
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
 
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

 

 

 

 
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
 
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»). 
 
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
 
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.. 
Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
 

 

 

 
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». 
 
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
 
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
 
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
 
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
 
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
 
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους). 
 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 
 
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.
ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR
 
 
 
 
….και τώρα σας καλούμε να παρακολουθήσετε την αναπαραγωγή στο ελληνικό διαδίκτυο καθώς  και μερικές από  τις σχετικές αναδημοσιεύσεις και τις απαραίτητες επισημάνσεις αρκετών φίλων ελεύθερων Bloger –  για το  "ρεπορτάζ" της zougla.gr του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου – που εν τω μεταξύ ακολούθησαν στο διαδίκτυο… 
 

 

 

Η Τράπεζα της Ανατολής,τα 2,7 τρις ευρώ,το ΤΕΛΟΣ του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και… "ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα"!!!!

Τράπεζα της Ανατολής… 670 δισ. ευρώ η μετοχή…

Χρυσή μετοχή-ομόλογο Τράπεζας της Ανατολής σώζει την Ελλάδα;

Τράπεζα Ανατολής: η αλήθεια για μετοχές-ομόλογα χρυσού

Η μετοχή της "Τράπεζας της Ανατολής" των 670 δις ευρώ! Μυστήριο!

Φωτιά στο Ebay από την “Τράπεζα της Ανατολής”!

Η Τράπεζα της Ανατολής (Banque d’ Orient) και οι 4 μετοχές που θα σώσουν την Ελλάδα!

Τράπεζα της Ανατολής. Βρέθηκαν ομόλογα. Τι είναι αυτό;;;

 

ΕΔΩ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE  ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΩΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ "ρεπορτάζ' του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

και τώρα πάμε στο κανονικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ…στο ζουμί δηλαδή της υπόθεσης…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΆΛΥΣΗ, ΚΕΙΜΕΝΟ ΡΟΗΣ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν αρχίσουμε να παραθέτουμε ονόματα…στοιχεία του ρεπορτάζ …αποδείξεις, ντοκουμέντα και εύλογα ερωτηματικά που ανακύτπουν από αυτή την θολή όσο και σκοτεινή  υπόθεση αναφέρουμε το εξής ως γεγονός. Επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα…πράγματα.. και  καταστάσεις εδώ στην Αμερική και ειδικά στην Νέα Υόρκη, από όπου ξεκίνησε το όλον ζήτημα… Παρακολουθήσαμε εξ αρχής το όλο θέμα  όταν "έσκασε" εδώ  στην Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2011, ύστερα από μια περίεργη ύποπτη όσο και θολή δημόσια δήλωση -παρακάτω στην συνέχεια της έρευνας και του ρεπορτάζ  θα πούμε που;  πότε; και από ποιον;  έγινε αυτή η δήλωση και στο πλαίσιο ποιας;  εκδήλωσης εδώ στην Νέα Υόρκη έγινε αυτή η δήλωση που προανήγγειλε " είδηση βόμβα"  για την αποπληρωμή του  δημόσιου χρεους της Ελλάδος… Αρχίσαμε  λοιπόν να παρακολουθούμε, εδώ και ημέρες όταν "έσκασε το θέμα"  εκ του σύνεγγυς την υπόθεση απο μακριά(…), διακριτικά αλλά με πρόσβαση σε  αξιόπιστες πηγές και πληροφορίες που δεν επιδέχονται διάψευσης όπως εν συνεχεία θα δούμε… Έτσι αρχίσαμε να ερευνούμε και να παρακολουθούμε στενότοτα την υπόθεση αυτή μιας και γνωρίζαμε αξ αρχής  ποιος την  ξεκίνησε και πως την υποκίνησε… Πάντα διακριτικά και με μεγάλη προσοχή.   

Σήμερα -21 Σεπτεμβρίου 2011- και έχοντας δει το χθεσινό δελτίο του Alter Channel  τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο{{{ – τον οποίο γνωρίζουμε αρκετά καλά-ως  πρώην συνεργάτης του επί σειρά ετών και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η δημοσιογραφική πίατσα χρόνια τώρα (και ας τολμήσει να πει το αντίθετο υπάρχουν αδιάψευστα ντοκουμέντα που το καταδεικνύουν και το αποδεικνύουν ασχέτως αν σήμερα απαξιώνει συνεργάτες του που του έδωσαν πρωτιές και τηλεθέαση με αληθινά και πραγματικά ρεπορτάζ και όχι μαϊμού θέματα). Κάπως έτσι ξεκινήσαμε την έρευνα και το ρεπορτάζ,   πάνω και πέρα από όλα επειδή γνωρίζουμε  και  το πως ακριβώς  κινείται  ως "δημοσιογράφος"  ο "άγνωστος" και γνωστότατος κύριος Μ.Τ. σε διάφορα κυκλώματα της νύχτας…των υπογείων και καταγωγείων της πολιτικής…της διαπλοκής… και παραπολιτικής των διαφόρων κρατικών  υπηρεσιών…αλλά και το  πως ακριβώς δρά…πως ενεργεί… και κυρίως αν και κατά πόσο κάνει ρεπορτάζ -ο ίδιος- ή κατευθύνει επιφανειακά πάντα άλλους…με γνώμονα ΠΑΝΤΑ(!) το εύκολο κέρδος(την τηλεθέαση άρα και την "εύκολη" αναγνωσιμότητα επομένως το χρήμα!  Δείτε τις διαφημίσεις στην σελίδα του και θα καταλάβετε πολλά…)   Και εν προκειμένω κατυεθύνει -τις περισσότερες φορές λάθος ή με ιδιοτέλεια και υποτέλεια στα δικά του κατά καιρούς αφεντικά- του συνεργάτες του, τους οποίους και  καθοδηγεί στο πως  να κάνουν ή καλύτερα στο πως να στήνουν τα ρεπορτάζ  {αν τις περισσότερες φορές είναι στο πόδι  και ανεύθυνα!  Προσβλέποντας και επιδιόκωντας  πάντα  στην  εύκολη και χωρίς κόπο και μόχθο -και προ πάντων μακράν κάθε  ουσιαστικής δημοσιογραφικής έρευνας-  για αυτό και έχει επιλέξει την εύκολη  τηλεθέαση} εξ ου και οι γνωστές και μεγάλες καταδίκες του–υπόθεση Στέφανου Κορκολή, ιατρού Σπύρου και πλήθος άλλων υποθέσεων για τις οποίες  έχει καταδικαστεί και για τις οποίες ανερυθρίαστα και ανεύθυνα αλλά και με εμπάθεια που χρήζει ψυχιατρικής ερεύνης  στοχοποίησε -και συνεχίζει να στοχοποιεί – για αυτό και διέλυσε οικογένειες σπιλώνοντας συστηματικά κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση υπολήψεις μόνο και μόνο για την τηλεθέαση= όπου τηλεθέαση ισούται με χρήμα! Πολύ χρήμα! Εκατομμύρια euros! Για τα οποία ποτέ δεν μιλά παριστάνοντας των "ρομπεν των φτωχών" αυτός που σήμερα δεν ξέρει τι έχει και που το έχει(για τα γεράματα όπως είχε πει και ο Αττικής κ.Μπεζενίτης…ξέρει ο Μάκης τι λέω…! Μέρισμα των κερδών -που υποτίθετε έφερνε η τηλεθέαση των εκπομπών του – και που πάντα απαιτούσε ᾱπό  τους καναλάρχες -να πηγαίνει στην τσέπη του!   Λόγω διαφημιστικών πακέτων  που κάποτε επένδυαν οι σταθμοί πάνω στην εκπομπή και την δουλειά των συνεργατών -όχι την δική του ο ίδιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει ρεπορτάζ(!)-  αν και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και αυτά -τα εκατομμύρια – πάνε τώρα! Φύγανε! Πετάξανε κάνανε φτερά!  Γιατί μια του κλέφτη δυο του κλέφτη… Πάτωσε πια και η εκπομπή και ο ίδιος απώλεσε κάθε αξιοπιστία και ας ματαιωπονεί για το αντίθετο!  Για αυτό και ανεύθυνα συνεχίζει να κάνει τα πάντα για την εύκολη τηλεθέαση άρα και την εύκολη διαδικτυακή  αναγνωσιμότητα προσβλέποντας πάντα στο εύκολο κέρδος.  Δηλαδή δεν κάνει ρεπορτάζ και έρευνα! Για να ξέρουμε τι λέμε!  Απλά κάνει  οτιδήποτε νομίζει πως  "πουλάει" και θα τον επαναφέρει στην δημοσιότητα και το προσκήνιο προσβλέποντας όπως είπαμε στα διαφημιστικά πακέτα,  είτε της τηλεθέασης είτε της διαδικτυακής διαφίμησης.  Αυτό που έκανε πάντα δηλαδή!  Επί πλέον δε,  ξεκινήσαμε την έρευνα αυτή και το ρεπορτάζ  για την ΜΚΟ Η ΕΛΛΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ του Ιατρού Εμμανουήλ Λαμπράκη (και λοιπών αγνώστων μελών, προθέσεων  και στόχων)… πάντα διακριτικά –  λόγω της "εμπλοκής" και του "κυρίου" αυτού που ανεύθυνα χωρίς ρεπορτάζ  ανέδειξε το ζήτημα  με την Τράπεζα Ανατολής όπως του εδόθη από τους "εμπνευστές και εγκεφάλους" στην Νέα Υόρκη.. Δηλαδή τον ιατρό κ. Εμμανουλή Λαμπράκη. "Γνωστό σωτήρα" του Ελληνισμού  Μεσιανικών αντιλήψεων και με ακόμα πιο ασαφείς προθέσεις και διαθέσεις…   Συν τοις άλλοις και πέρα από όλα τα άλλα (…) στα οποία έχουμε αναφερθεί  κατά καιρούς και έχοντας κατά βάση κυρίως και πρωτίστως  υπόψη μας την ηθική αυτουγία και συναυτουργία του "κυρίου" Μάκη Τριαναταφυλλόπουλου  στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια τον οποίο είχε στοχοποιήσει και είχαμε το τραγικό αποτέλεσμα που είχαμε την 19 Ιουλίου του 2010 }  και εδώ προς το παρόν κλείνουμε την παρένθεση περί Μάκη Τριανταφυλλόπουλου,}}} επικοινωνήσαμε λοιπόν  με πηγή μας ανώτατο στέλεχος- στην εθνική τραπέζα και ζητήσαμε περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα. Η  πηγή μας είπε ""το θέμα θεωρείται λήξαν για την τράπεζα και μας παρέπεμψε στην  γνωστή επιστολή προς  από το υποκατάστημα της Τριπόλεως. Έχουμε απαντήσει  υπεύθυνα με επιστολή μας""

Επιμείναμε να έχουμε μια επίσημη και  δημόσια υπεύθυνη, έστω και επανατοποθέτηση επί του θέματος με περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις, θέμα  που αν δεν προσέξουν κάποιοι είναι δυνατόν να προσλάβει  και εθνικές διαστάσεις και μάλιστα με τραγική κατάληξη, αποζητώντας πάντα μια υπεύθυνη και δημόσια δήλωση εκ μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).

Λίγες ώρες αργότερα-αργά το απόγευμα λίγο μετά τις 18:30  ώρα Ελλάδος- ήρθε η επίσημη απάντηση στο επίμονο αίτημα μας η οποία έχει ως εξής: 

Διευκρινίσεις της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολης Αθήνα : 21/09/2011

Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο  χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς  μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών.ΕΔΩ ΚΑΙ  ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

***22.09.2011 ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Em_LamprakisΣτο μεσοδιάστημα -της ίδιας ημέρας 21 09 2011 εδώ στην Νέα Υόρκη-και ενώ ετοιμάζονταν η ανακοίνωση εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας η οποία όπως είναι σαφές ξεκαθαρίζει αυτό που επιμελώς και με σκοπιμότητα, απέκρυψε ο ιατρός κύριος Εμμανουήλ Λαμπράκης(και οι συνεργοί του σε αυτή την υπόθεση) ότι το 1936 έγινε οριστική και αμετάκλειτη εκκαθάριση της "Τράπεζας Ανατολής", συνεργάτες μας έκαναν ρεπορτάζ -και στην συνέχεια θα δείτε τι ανακάλυψαν. Εμείς, εν τω μεταξύ και όσο περνούσε η ημέρα στην ΝΥ είχαμε αναλυτική και ενδελεχή συζήτηση-δια ζώσης σε τετ α τετ προσωπική συνάντηση  με τον Ν. Γεωργαντζά  σε γνωστό στέκι της Αστόριας και εμπάση περιπτώση συνεχή επικοινωνία και με τους δυο διακεκριμένους  εμπειρογνώμονες κ.κ. Νικόλαο Γεωργαντζά και σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον γνωστό και διακεκριμένο επιστήμονα και πατέρα της Ελληνικής ΑΟΖ κ.  Θεόδωρο Καρυώτη, οι οποίοι πλέον μετά την τροπή που λαμβάνει η υπόθεση αποστασιοποιούνται πλήρως από την υπόθεση αυτή με σαφή και ξεκάθαρη δήλωση. Μιλήσαμε και με τους δυο  θέτωντας τους,  μια σειρά προβληματισμούς, σκέψεις, στοιχεία του ρεπορτάζ,  αλλά και μια σειρά εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν και τα οποία θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας το Α Μέρος της οποίας δημοσιεύεται σήμερα (21.09.2011).

Ερωτηματικά τα οποία, αφορούν κυρίως όχι τόσον το ζήτημα, των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής αυτό πλέον είναι άλλο ρεπορτάζ και πάντως  ζήτημα νομικό και χρήζει άλλης αντιμετώπισης, -και όχι από τα ΜΜΕ γιατί  είναι δυνατόν να δημιουργείσει  και σοβαρούς  εθνικούς κινδύνους με απίστευτες διαστάσεις – όσο το ζήτημα της δημιουργίας της ΜΚΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΩΝ 13.572.959.579,71 ΕΥΡΩ!  Θέμα που ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη άρα είχαμε κάθε λόγο να το διερευνήσουμε, έχοντας επί πλέον και γνώση των καταστάσεων… του κοινωνικού περιβάλλοντος, περίγυρου αλλά και της παριρέουσας ατμόσφαιρας στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ αλλά κυρίως το πως εύκολα και αβασάνιστα χάρην της αυτοπροβολής και της δημιουργίας εντυπώσεων ο καθείς αυτοαναγορεύεται σε Σωτήρα του έθνους ἠ της πατρίδος και μάλιστα άνευ κόστους… Επισημάναμε, λοιπόν και θέσαμε και προς τους δυο  διακεκριμένους επιστήμονες   για το όλο ζήτημα που έχει ανακύψει -της ΜΚΟ  "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ! του Ιατρού Εμμανουήλ Λαμπράκη όχι αυτά που σήμερα δημοσίως αναφέρουμε όσο μια σειρά από στοιχεία του ρεπορτάζ τα οποία εν συνεχεία, και στην πορεία του ρεπορτάζ, θα δούμε αναλυτικά και διεξοδικά ειδικά ως προς την  συγκεκριμένη  ΜΚΟ… ΜΚΟ ή εταιρία   που ξεφύτρωσε  μέσα σε λιγότερο από τρείς μήνες-και συγκεκριμένα άρχισε να ετοιμάζεται από τον Ιούνιο του 2011 και μάλιστα με αδιαφανείς και εντελώς συνοπτικές διαδικασίες γεγονός που προβλημάτισε και τους δυο κορυφαίους επιστήμονες. ΜΚΟ που στήθηκε με πρόσχημα και προκάλυμα την διάσωση της Ελλάδας -΄αραγε με ποια πραγματικά κεφάλαια αλλά κυρίως με ποια σκοπιμότητα και κυρίως αυτό που ανυσηχεί και ανήκει πλέον στην ευθύνη του εισαγγελέως πρωτιδικών στην Ελλάδα είναι κάτω από ποιες  αδιαφανείς διαδικασίες στήθηκε αυτή η ΜΚΟ και με ποια στο βάθος σκοπιμότητα έστω αν υποτεθεί ότι είχαν αντίκρυσμα αυτές οι περιβόητες μετοχές που τελικά δεν είναι τίποτα άλλο από άλλη μια φούσκα!… Άλλη μια ανεύθυνη και ανέξοδη παροχολογία και "σωτηριολογία" ΕλληνοΑμερικανικής προελεύσεως τα κίνητρα της οποίας είναι σχεδόν βέβαιο πως αγνοούσαν και οι δυο Ν. Γεωργαζντάς και Θ. Καρυώτης.   Θέσαμε λοιπόν μια σειρά ερωτηματικά προς τους κ. Ν. Γεωργαντζά και Θ Καρυώτη  ως προς  την δική τους εμπλοκή. Και ιδού τι απαντούν πως αποστασιοποιούνται από την υπόθεση  και τι συνάγεται ελεύθερα και αβίαστα  από τα όσα μας είπανε:

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ σήμερα  ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ

Και οι δυο  σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μας δήλωσαν από κοινού τα οποία και συνοψίζουμε στα εξής : 

1.  Μας ζητήθηκε, τον Ιούλιο(2011) μια εκτίμηση και οικονομική ανάλυση από τον ιατρό καρδιολόγο κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη και αυτό πράξαμε με την πεποίθηση ότι θα βοήθησουμε την κοινή εθνική προσπάθεια προς όφελος της πατρίδος χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας ή  προσπάθειας εκ μέρους μας για οποιαδήποτε οικονομική απολαβή. Δηλαδή δεν λάβαμε ούτε ζητήσαμε οποιαδήποτε αμοιβή για την μελέτη και οικονομική ανάλυση μας.Ούτε και διεκδικούμε ή ζητούμε κάποια οικονομική απολαβή. Κίνητρο μας στην όλη προσπάθεια μας εξ αρχής στην όλη εμπλοκή μας η οποία ξεκινά και σταματά με την επίδοση της οικονομικής ανάλυσης στον ιατρό κ. Ε. Λαμπράκη.  

2. Δώσαμε την εκτίμηση μας για την αξία της μετοχής αυτού του χρηματοσπιστωτικού ιδρυματος – δηλαδή της Τράπεζας της Ανατολής. Εκτίμηση και οικονομική ανάλυση η οποία έγινε κετ εκτίμηση   με βάση τα στοιχεία που μας παρέδωσε ο ιατρός κ. Εμμανούήλ Λαμπράκης. 

3. Μας ζητήθηκε από τον ιατρό κ. Ε. Λαμπράκη να συμμετέχουμε σε μια ΜΚΟ με την επωνυμία "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ"  δεχθήκαμε υπό τον όρο ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια ενεργειών, δράσεων και κινήσεων. Ωστόσο μέχρι σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2011,  παρόλο που επισταμένως ζητήσαμε-από τον ιατρό κ. Λαμπράκη- πλήρη ενημέρωση έστω  και ανάρτηση στην σχετική ιστοσελίδα,  του καταστατικού  των εώς τώρα  εγγεγραμμένων  μελών, του Δοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ κτλ, στην οποία μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε. Τέτοια στοιχεία μέχρι σήμερα  δεν έχουν παρουσιαστεί. 

4. Προσωπικά ως Θεόδωρος Καρυώτης ουδέποτε ρωτήθηκα από κανέναν(!) για την χρησμοποιήση του ονόματος μου και μάλιστα δημόσια σε συζητήσεις ή πολύ περισσότερου  φερόμενου  ως αντιπροέδρου μιας ΜΚΟ για την   οποία δεν γνωρίζω το πλήρες νομικό και διοικητικό καθεστώς ούτε ποιοι;  και πολύ περισσότερο  υπό ποια ιδιότητα συμμετέχουν και με ποια  ακριβώς θέση και αξιώματα  σε αυτή την ΜΚΟ καθώς δεν γνωρίζω πότε; από ποιόν;  και αν;  έγιναν αρχιαιρεσίες ή όλες οι άλλες προβελεπόμενες εκ του νόμου, διαδικασίες για την ανάδειξη Δοικητικού Συμβουλίου, Γενικής Συνέλευσης μελών κτλ και  επί πλέον δεν γνωρίζουμε επίσης ποια είναι στο σύνολο τους τα  εώς τώρα εγγεγραμμένα μέλη καθώς επίσης αγνοούμε  και μια σειρά άλλα στοιχεία τα οποία δεν αναφέρονται ούτε και στην ιστοσελίδα της εν λόγω ΜΚΟ με την επωνυμία "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" 

5. Προσωπικά και οι δυο -Θεόδωρος Καρυώτης και Νικόλαος Γεωργαντζάς – μετά την σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας θεωρούμε ότι το θέμα πλέον είναι νομικής φύσεως και διαστάσεως και ως κε τούτου ουδεμία εμπλοκή ή ανάμειξη έχουμε στο εξής  γι αυτό και απαγορεύουμε την χρήση του ονόματος μας -ΧΩΡΙς ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΆΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑς – για την υπόθεση αυτή. Υπόθεση   στην οποία θεωρούμε  πως ότι είχαμε να προσφέρουμε το προσφέραμε ανιδιοτελώς και ουδεμίαν  περαιτέρω ανάμειξη επιθυμούμε!

6. Προς διερεύνηση του όλου θέματος εάν και εφόσον εξακολουθεί να  υφίσταται μετά και την σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, συνιστούμε προς κάθε ενδιαφέρομενη πλευρά: 

α) την συγκρότηση μεικτής  επιστημονικής  ερευνητικής ομάδος η οποία θα  διευρευνήσει σε βάθος το όλο ζήτημα και σε κάθε πτυχή του (οικονομική, και νομική  διάσταση), αποτελούμενης από γνωστούς και διακεκριμένους  νομικούς και οικονομολόγους οι οποίοι θα διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και θα εκδώσουν σχετικό πόρισμα. 

β) θέτουμε στην διάθεση της ομάδος αυτής όταν και όποτε συγκροτηθεί τις αναλύσεις μας επί του θέματος τις οποίες έχουμε παραδόσει προς τον ιατρό Εμμανουήλ Λαμπράκη.

 

Ειδικότερα  ο κ. Θεώδορος Καρυώτης μας τόνισε τα εξής με  σχετική ενόχληση και έμφαση λέγοντας μας  ότι "ουδέποτε ερωτήθηκα ή υπέργραψα ή συναίνεσα ή εξελέγην αντιπρόεδρος της ΜΚΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!" και απορώ και αξίσταμαι πως το όνομα μου παρουσιάζεται ως να είμαι αντιπρόεδρος αυτής της ΜΚΟ. Επί πλέον δεν γνωρίζω κάτω από ποιες διαδικασίες πότε με εξέλεξαν αντιπρόεδρο αλλά το κυριώτερο δεν γνωρίζω τα μέλη -πλην ελαχίστων ανθρώπων σε κατάλογο που μου παρουσιάσε ο ιατρός κ. Λαμπράκης. Νομίζω ότι το θέμα -για μένα θεωρείται λήξαν και δεν επιθυμώ οποιαδήποτε ανάμειξη πλέον στην υπόθεση αυτή -μετά και την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας. Παρέδωσα μια εκτίμηση -οικονομική ανάλυση αλλά πλέον πιστεύω το όλο θέμα χρήζει νομικής υποστηρίξεως και περαιτέρω διαρεύνησης αν και εφόσον τα στοιχεία που μας δόθηκαν και βάση αυτών, που είχαμε στα χέρια μας από τον ιατρό κ. Ε. Λαμπράκη,   εκδώσαμε ένα επιστημονικό οικονομικό πόρισμα ανάλυση πέραν τούτου ουδεμία άλλη ανάμειξη έχω ή επιθυμώ να έχω".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τηλεοπτική αδιάψευστη δήλωση του καθηγητή Νικόλαου Γεωργαντζά που έκανε αποκλειστικά στο GreekAmericanNewsAgency

Η ΜΚΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ" ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ…

Επί πλέον διερευνώντας την θολή  όσο και αρκετά σκοτεινή υπόθεση με την ανύπαρκτη ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ 13.572.959.579.71 ΕΥΡΩ   πέραν όλων των άλλων που εν συνεχεία θα δούμε και θα αποκαλύψουμε,  ανακαλύψαμε και  τα εξής απλά και προφανή:

1. Η Ιστοσελίδα της εν λόγω ΜΚΟ κατασκευάστηκε με εντολή και προτροπή του ιατρού καρδιολόγου γνωστού (σε όλους στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ πλέον)  για τις απόψεις… τις αντιλήψεις-θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας τι ακριβώς  διακηρύσει και τι αντιλήψεις  πρεσβεύει ακριβώς, με διαπρύσια πομπόδη όσο και στομφώδη "κυρήγματα" και διαλέξεις ο   κύριος  Εμμανουήλ Λαμπράκης

2. Τα περισσότερα κείμενα-πέραν των σχετικών επισυναπτόμενων εγγράφων(ΦΕΚ, ισολογισμοί τραπέζης, επιδόσεις εξώδικων προς Γ. Παπανδρέου Α.Σαμαρά κτλ που αφορούν την υπόθεση "Τράπεζα Ανατολής" και για την οποία εξεδόθη μετά από επίμονη παρέμβαση και ερωτήσεις μας σχετική επίσημη απάντηση από την Εθνική Τράπεζα,   το ύφος και το γράψιμο ανήκει πράγματι στον ιατρό Ε. Λαμπράκη. Το εκπληκτικότερο όλων δε είναι ότι ο ιατρός κ. Ε. Λαμπράκης -στην συνέχεια της έρευνας θα δούμε ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του, τι ευαγγελίζεται, τι πιστεύει  και ποιους στόχους εξυπηρετεί στο εσωτερικό της ομογένειας της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ, ευχαριστεί τον εαυτό του-ναι όπως το διαβάζετε- ευχαριστεί τον εαυτό του(!)  για την "μεγάλη προσφορά" που θα σώσει την Ελλάδα από το χρέος και σώσει  τον Ελληνισμό με την ανύπαρκτη δωρέα των 2,7 τρις!

3. Το κυρώτερο δε ψάνχοντας να βρούμε τα άλλα μέλη της ΜΚΟ δεν βρήκαμε ένα κατάλογο μελών ή έστω μια λίστα μελών που έχουν υπογράψει διαδικτυακά άρα στηρίζουν ενστερνίζονται ή  ότι αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις της  εν λόγω ΜΚΟ ενώ δεν εμφανίζεται στην  ιστοσελίδα που στήθηκε εν μια νυκτί ή έστω ένα διοικητικό σώμα  που να απαρτίζει άρα και να διοικεί την συγκεκριμένη ΜΚΟ του ιατρού (και αγνώστων λοιπόν μελών) Εμμανουήλ Λαμπράκη

4. Πήγαμε στην  ενότητα -σελίδα "ποιοι είμαστε" και αντί να δούμε κάποιο κατάλογο μελών και ένα διοικητικό σώμα αυτό που βλέπουμε είναι το ΑΦΜ της πρωτοεμφανιζόμενης ΜΚΟ του Ιατρού κ. Ε. Λαμπράκη (και αγνώστων λοιπών μελών). 

5. Παττήσαμε στο δημαγωγικό όσο και έξυπνο (αβανταδόρικο δε λέμε) τίτλο:2,7 τρις ευρώ για την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι αλήθεια: 2.714.591.915.942 ευρώ !!!  και αυτό που βλέπουμε είναι ένα επίσης δημαγωγικό όσο και αβανταδόρικο  λογίδριο περί της ανύπαρκτης ΔΩΡΕΑΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ΤΩΝ 13.572.959.579,71 ευρώ!

6.Συνεχίσαμε την περίηγηση μας ψάχνοντας και πιστεύοντας ότι κάπου θα  βρούμε το  καταστατικό διοίκησης της εν λόγω ΜΚΟ και αντί αυτού βρίσκουμε-για άλλη μια φορά το "ιστορικό" της πορείας των 40 μετοχών που της Τράεπζας της Ανατολής που έχει στην διάθεση της η οικογένεια του Άρτεμη  Ζώρα και διβάζουμε για ακόμα μια φορά την φλύαρη- επανάληψη των λόγων χωρίς αντίκρυσμα περί της ανύπαρκτης ΔΩΡΕΑΣ ΤΩΝ 13.572.959.579,71 ευρώ! 

7. Συνεχίζουμε την περιήγηση αναζητώντας απεγνωσμένα το νομικό status της ΜΚΟ και πατάμε στην ενότητα Νομική Ανάλυση και Τεκμηρίωση όπου διαβάζουμε ένα νομικού χαρακτήρα κείμενο από το οποίο όμως και πάλι λείπει η υπογραφή! Ποιος νομικός -επιφανής ή όχι στην παρούσα φάση λίγη σημασία έχει-   υπογράφη αυτό το κατά τ άλλα άξιο ερεύνης και διερεύνησης νομικό κείμενο τεκμηρίωσης; Ποιος είναι αυτός που αναλύει τόσο επιφανειακά και στο πόδι αυτή την τόσο σοβαρή αλλά θολή όσο και σκοτεινή υπόθεση των μετοχών της Τραπέζης Ανατολής;;Ποιος;

8. Συνεχίζουμε την περίηγηση στην κατά τ άλλα ενδιαφέρουσα προσπάθεια του Ιατρού καρδιολόγου  κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη που εξ όσων δείχνει το ρεπορτάζ,  μόνος του αναλύει, μόνος του ερμηνεύει -κατά την συνήθη πρακτική και γνωστή σε εμάς στην Νέα Υόρκη  επιφανειακή και πολλές φορές ανεύθυνη επιστημονικά συλλογιστική του- και μόνος του  αποφαίνεται (sic) και πάμε στην ενότητα Το «ανεύθυνον της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος εκ διαχειρίσεως» . Και εδώ διαβάζουμε μια από τα ίδια χωρίς ουσιαστική ανάλυση απλά μια επιφανειακή και στο πόδι -ως συνήθως -δημαγωγική εύκολη παροχολογία περί της ΑΝΥΠΡΑΡΚΤΗς ΔΩΡΕΑΣ ΤΩΝ 13.572.959.579,71 ευρώ!

9. Πάμε στην ενότητα "Το οδοιπορικό του δωρητή των μετοχών" και αντί να διαβάσουμε το πραγματικό οδοιπορικό της πορείας των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής και τα πραγματικά στοιχεία και τις αδιάσειστες αποδείξεις και τα αδιάψεστα ντοκουμέντα  περί της "μεγάλης δωρεάς της μετοχής των 670 δις" ευρώ  που ανέδειξε ως θέμα ο  γνωστός άγνωστος Μ κ. Τριανταφυλλόπουλος που θα σώσει την Ελλάδα από το -ουδείς αμφιβάλει ότι είναι πράγματι  επαχθές και απεχθές το δημόσιο χρέος της πατρίδας αν και περί αυτού έχουν διατυπωθεί πλήθος νομικών αδιάσειστων πραγματικών αποδείξεων-  και θα ανακηρύξει μεγάλους ευεργέτες τον ιατρό κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη (και τους αγνώστων λοιπών στοιχείων και μελών ΜΚΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!) και τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο -που είχε την ευγενή καλοσύνη ως άλλος "ρομπέν των φτωχών" με τα αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, τις άγνωστες καταθέσεις σε τράπεζες,   τα φοβερά σπίτια,   την ομάδα αστυνομικών που τους πληρώνουμε εμείς οι έλληνες πολίτες  δηλαδή -ΕΣΥ και ΕΓΩ αγαπητοί φίλοι συνέλληνες και συμπολίτες για να τον φυλάνε – άραγε από ποιους;;

10. Πάμε στην ενότητα Εύλογα Ερωτήματα της ιδίας πάντα ιστοσελίδας και αναζητώντας πάντα το νομικό status, το καταστατικό, τα μέλη που έχουν αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις  ύπαρξης αυτής της ΜΚΟ που στήθηκε εν μια νυκτί,  και αντί αυτών όλων των απαντήσεων που  εναγωνίως αναζητούμε απελπισμένα εδώ και ημέρες, βρίσκουμε ένα αίολο και μετέωρο ερωτηματολόγιο που θέτει ποιος; προς ποιον; Και το κυριώτερο καυτό ερώτημα -για τον σκεπτόμενο και υποψιασμένο πολίτη αλλά και τον ερευνητή ρεπόρτερ-είναι  ποιος απαντά υπεύθυνα; Ποιος και εν ονόματι ποιου αποφαίνεται; Η απάντηση και εδώ είναι μια! Ένας ρωτά ωσάν να απευθύνεται σε ανόητους ανεγκέφαλους, απερίσκεπτους, και ένας απαντά! Ποιος;Μα ποιος άλλος από τον ιατρό καρδιολόγο Εμμανουήλ Λαμπάράκη που κατά την συνήθη πρακτική του μόνος ρωτά, μόνος ερμηνεύει, μόνος απαντά(!) μόνος αποφαίνεται! Επί παντός επιστητού… Εμείς που τον ζούμε εδώ στην ΝΥ κάτι ξέρουμε και έχουμε ουκ ολίγα αδιάσειστα στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα περί των οραμάτων των πιστεύω και των βαθύτερων στόχων περί του ανδρός… και φυσικά επί της ουσίας όλων των ρητορικών και δημαγωγικών ερωτήσεων έχει απαντήσει η εθνική τράπεζα! Εδώ όμως προκύπτουν μια σειρά άλλα πραγματικά εύλογα και καυτά ερωτηματικά προς την εν λόγω οργάνωση και  προς τον έντιμο κατά τα άλλα,  άξιο διαπρεπή εγνωσμένου κύρους και πάθους  ιατρό κύριο Εμμανουήλ Λαμπράκη ο οποίος διατείνεται ότι επιδιώκει να σώσει την Ελλάδα -χαρακτηριστικό γνώρισμα των γνωστών ανεύθυνων  ΕλληνοΑμερικανικής προέλευσης "Σωτήρων" Μεσιανικής τάχατες αντιλήψεως και διάθεσης να σώσουν την Ελλάδα μόνο με αοριστολογίες και ανεύθυνες και ανέξοδες γνωστές παροχολογίες που πολλές φορές αποδεικνύονται φρούδες και ανεύθυνες υποσχέσεις(ας ρωτήσουν τους πρώην  πρωθυπουργούς της Ελλάδος πόσα έχουν ακούσει 10ετιες τώρα από ανθρώπους σαν τον κύριο Εμμανουήλ Λαμπράκη που ήρθε να σώσει την Ελλάδα, χωρίς καν να βάλει  καν το χέρι στην τσέπη εύκολα και χωρίς να πράξει τι  για να συμβάλει στην απάλειψη ή έξάλειψη του  πράγματι επαχθές και ειδεχθούς εθνικού δημόσιου χρέος. Εύκολα λόγια και ακόμα ευκολότερες παρολοχολογίες  με την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ  13.572.959.579,71 ΕΥΡΩ! που ανερυθρίαστα περιέφερε εκθέτωντας όχι μόνο -για άλλη μια φορά τον εαυτό του -αλλά κυρίως την πολύπαθη Ελληνική και αξιοπρεπή Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ

Πολλά,  εύλογα και καυτά τα ερωτηματικά προς τον κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη και την ΜΚΟ,  τα οποία θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας αλλά το ένα ουσιαστικό και βασικό ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ΑΜΜΕΣΑ ο ιατρός κ. Ε.  Λαμπράκης πέραν όλων των άλλων-ας βγει στον φίλο του τον Μάκη Τ να απολογηθεί-, διότι από αυτή την υπόθεση που βρομάει πολύ και έχει όσμοση  τεράστιου οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου-μιας και το θέμα έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής κύριος Κυριάκος Βελλόπουλος του ΛΑΟΣ μάλλον προς ανεύθυνη φθηνή και δημαγωγική εξυπηρέτηση αλότριων σκοπών… Καλά θα έκανε λοιπόν  να ερευνήσει σε βάθος  αυτή την υπόθεση ένας εισαγγελέας, μιας και προκύπτει ένα μεγάλο και ουσιώδες και μάλιστα  καυτό  ερώτημα που  εύλογα προκύπτει για όλους αυτούς που στήσανε αυτή την εκτός των άλλων και εθνικά επικύνδινη υπόθεση. Για να πάμε και στο διαταύτα, ρωτάμε ευθέως τον ιατρό κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη με όλα αυτά τα κενά που παροσιάζει η υπόθεση με τα προφανή, τα οποία και αναδείξαμε, γιατί υπάρχουν και τα άλλα σκοτεινά σημεία,  αν αυτό όλο δεν είναι μια καλοστημένη απάτη εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου, άρα και εμπαιγμός  του Ελληνικού λαού και μάλιστα σε τέτοιους επικίνδυνους καιρούς,  τότε τι είναι  εντιμότατε και αξιότιμε κύριε Εμμανουήλ Λαμπράκη;

Ποια ακριβώς είναι η απόπειρα μεγάλης  απάτης και εξαπάτησης του Ελληνικού δημοσίου;και ποιος ακριβώς είναι ο ιατρός κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης θα το δούμε στην συνέχεια της έρευνας και του ρεπορτάζ

σε λίγο η συνέχεια…