Του Ανδρέα Τ. Λουκά,

Συσκέφτηκαν λοιπόν, διαβουλεύτηκαν, αντιπαρατέθηκαν, φώναξαν, διαλάλησαν το πόσο γνοιάζονται τους εργαζόμενους (του Δημοσίου πάντα…), κατηγόρησαν οι μεν τους δε ως φορομπήχτες, βρήκαν διάφορες φαιδρές αιτιάσεις για αδήριτες δήθεν αναγκαιότητες, εφηύραν τις σωστές ατάκες και τις ανάλογες φιλολογικές μπούρδες, μας παραπλανούσαν για βδομάδες ολάκερες και προχτές έστησαν την παράσταση στην βουλή και μας τις έμπηξαν τις νέες φορολογίες. Το επιδιωκόμενο πάντως το κατάφεραν: Η έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ξεχάστηκε και η συνακόλουθη οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε, ενσωματώθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση……Κοντολογίς, ο εσμός των πολιτικάντηδων ολάκερος, άσχετα από το χρώμα της φουστανέλας που φορά ανέλαβε να γεμίσει τον δίσκο της επαιτείας που περιφέρει ο Χριστόφιας, «να περάσουν» μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και πάρα κάτω βλέπουμε……

Ας αφήσουμε όμως τα οικονομικά στους οικονομολόγους, άνκαι οι σοβαροί οικονομολόγοι είναι χασιμιοί και αυτοί που κυκλοφορούν στην πιάτσα, είναι από μαϊμούδες οικονομολόγοι, μέχρι τσαρλατάνοι ή ανίδεοι….

Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα με τα οποία να ασχοληθούμε. Ας αναρωτηθούμε πρωτ’ απ’ όλα, τι γίνονται οι προσφιλείς «φίλοι» του προέδρου της ΚΔ οι Εγγλέζοι! Οι Εγγλέζοι που καταδυνάστευσαν την Κύπρο για 80 χρόνια, οι οποίοι όταν ο Κυπριακός Λαός αποφάσισε να τους διώξει με την βία (αφού με το καλό δεν τσακίζονταν να ξεκουμπιστούν), έκαψαν, κρέμασαν, βασάνισαν, σκότωσαν κόσμο και κοσμάκη και διαμέλισαν τελικά την Κύπρο σε συνεργασία με τους συμμάχους τους τους Τούρκους. Και οι οποίοι πάλι σε συνεργασία με τους ίδιους συμμάχους τους το 2004 αποπειράθηκαν όχι μόνο να μας επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία, αλλά και να αρπάξουν τον πετρελαϊκό πλούτο μας! Πού είναι τον τελευταίο καιρό αυτά τα αγλαΐσματα της  ανθρωπότητας; Προπάντων μετά και που και πάλιν απέτυχαν μέσω και της δικών τους συμφερόντων Σιελλ, να μας υποδουλώσουν οικονομικά και ενεργειακά προ μηνών, όταν ο συνεργάτης τους και κακή τη μοίρα πρόεδρος της ΚΔ ήταν πανέτοιμος να τους τα δώσει και πάλιν όλα; ΑΥΤΟ πρέπει να μην μας αφήνει να κοιμηθούμε! Διότι οι γνωστοί πικράντεροι Εγγλέζοι, δεν είναι από τους λαούς είτε που τα βάζουν κάτω, είτε που ξεχνούν, είτε που συγχωρούν! Θα αφήσουν το φυσικό αέριο και ίσως το πετρέλαιο μας στα χέρια άλλων;

Ας τεθεί εδώ ένα υποθετικό σενάριο, για προβληματισμό, αρχίζοντας με τα γεγονότα:

Γεγονός πρώτο, ο Χριστόφιας, συνεχίζει ακάθεκτος τις «συνομιλίες» με τον εγκάθετο της Τουρκίας με διακηρυγμένο στόχο την «λύση», πριν την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την ΚΔ την 1η Ιουλίου του 2012 με δύο υποστόχους: α) Την από κοινού με τους Τ/Κ ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ, και β) για να «επωφεληθούν και οι Τ/Κ από τα οφέλη από το φυσικό αέριο»!

Γεγονός δεύτερο: Η Τουρκία διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια στην περίπτωση που τον Οκτώβρη η Noble Energy αρχίσει τις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12. Βέβαια κανείς δεν πιστεύει πως η Τουρκία θα κτυπήσει την εξέδρα της Noble Energy, αλλά ήδη η Τουρκία δημοσιοποίησε τις, παράνομες έστω, διεκδικήσεις της και πληροφόρησε τους πάντες περί τούτων, πως πρώτο δεν αναγνωρίζει την ΚΔ και δεύτερο και συνακόλουθο δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ της ΚΔ!!! Μπορεί δηλαδή να δούμε τους φίλους της τους Σουηδούς (ή μήπως τους Εγγλέζους;!!!!) μεθαύριο να στήνουν εξέδρα και να αρχίζουν έρευνες για λογαριασμό της έξω από την Λεμεσό! Με το….Εγγλέζικο ή Τουρκικό ναυτικό  να τους καλύπτει! Και είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι εννοούν να είναι αξιόπιστοι. Και μπορεί να μην ρίχνουν πάντα βόμβες, αλλά την αξιοπιστία τους την συντηρούν ούτως ή άλλως! Από την άλλη αν πάρουμε στα σοβαρά τον Μπεγλίτη (αν είναι ποτέ δυνατόν…..), τον Υπ. Άμυνας της Ελλάδας, «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ»!!!!!! Δηλαδή ξαφνικά θάχουμε, άγνωστο ποιας έκτασης, ένταση ή σύρραξη στην Κύπρο!

Οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι και η ΕΕ βέβαια, με τις σημαίες τους αναπεπταμένες στην εξέδρα τους θα είναι στο οικόπεδο 12, δεν γνωρίζω ακριβώς πόσες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κύπρο, και θα προστατεύουν την εξέδρα τους και τα κοινά μας συμφέροντα, με τους στόλους και την αεροπορία τους, σίγουρα! Εδώ ποιος θα προστατεύει την Κύπρο από τους Τούρκους και τους Εγγλέζους; Η ούτως ή άλλως πάντοτε απούσα Ελλάδα με τα Νατοϊκά όπλα της; Η διαλυμένη επί τούτου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ΕΦ; Ή μήπως οι S-300 από την Κρήτη όπου τους εξόρισαν οι Κληρίδης–Σημίτης; Ή μήπως θα σπεύσουν οι ….Ρώσοι, όπως ανάμενε ο αείμνηστος εθνάρχης να το κάνουν το 1974; (Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα στην εμφάνιση του αστρικού στόλου από τον Γαλαξία την Ανδρομέδας, ο οποίος θα σταλεί επί τούτου στην γη, αλλά αυτοί, υποψιάζομαι πως μάλλον αστεΐζονται……).

Απάντηση: Ή όπως έγραψε ο σκηνοθέτης κ. Σιοπαχάς: «Σε δύο τρεις μήνες, ο Χριστόφιας θα βρίσκεται σε τριμερή μαζί με τον γραμματέα του ΟΗΕ και τον εκπρόσωπο της κατοχής. Είναι ικανός, ακόμη και για να εκδικηθεί το λαό, που σήμερα τον αποκαλεί “φασίστα” και “δολοφόνο”, να συμφωνήσει σε ακόμη χειρότερη λύση, απ’ ό,τι ο ίδιος θα μπορούσε να υπογράψει, με τη βοήθεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, πριν την τραγωδία (στο Μαρί)!», για να μας «γλυτώσει» κιόλας από τους Τούρκους (!!!!!!) ή θα κάνει όπως ο Μακάριος το 1974: Ενώ ο Κυπριακός Λαός θα μακελεύεται και πάλιν στον βωμό των ξένων συμφερόντων και των ιδεοληψιών του κάθε άσχετου και εγκληματία τζιεγκένη  εκείνος και η δική του πολύτιμη οικογένεια θα σηκωθεί επί εγγλέζικων «πτερύγων ανέμων» και θα ξαμοληθεί να «αγωνιστεί για τα δίκαια μας» εις τα πέρατα της οικουμένης καλώντας εμάς να αγωνιστούμε όπως και ο αξέχαστος εθνάρχης, «υπέρ βωμών και εστιών»……..

Όσο για τους υπόλοιπους της συναπαρτζιάς, όπως και το 1974, έτσι και τώρα, θα βρεθούν χώστρες, για να χωστούν!