Θέματα

Διαφορετικές ιστορίες της Χαλιμάς

της Τατιάνας Παπαναστασίου

Πριν λίγους μήνες με έβγαλε ο δρόμος μου στη Θράκη για μια έρευνα και μία από τις πόλεις που επισκέφτηκα ήταν το Διδυμότειχο. Πανέμορφη πόλη αλλά με εμφανή τα σημάδι α της εγκατάλειψης.

Αυτοκτονία: το μέσο είναι το μήνυμα

της Λίνας Παπαδάκη

Ένας διαφημιστής βούτηξε από το παράθυρο του γραφείου του για να χάσει τη ζωή του. Και την έχασε. Πέτυχε τον στόχο της ημέρας. Μαθημένος σε καθημερινά στοιχήματα με το χρόνο, ήθελε να τελειώνει νωρίς…

 

Μην αντιμιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς

του Δημήτρη Ποταμιάνου

22/09/11, 06:54

Πολύ σωστά παρατηρεί ο κ. Χαρίδημος Τσούκας σε άρθρο του στην Καθημερινή πως ο Βενιζέλος μάς σέρβιρε τις προάλλες έναν “Τσώρτσιλ γιαλαντζί “.

Η γνώση της ημέρας: Όχι άλλα δάκρυα

του Άλκη Γαλδαδά

22/09/11, 06:48

Η πρώτη βροχή έπεσε στους ήδη μουσκεμένους Έλληνες. Οι ποιητές και οι ζωγράφοι φαντάζονται τις σταγόνες της βροχής να έχουν το σχήμα των δακρύων.

Η 6η δόση

του Τάσου Τέλλογλου

22/09/11, 06:39

Η 6η δόση δείχνει ότι το δημόσιο θα ζήσει ως τον Δεκέμβριο χάρη στην καλοσύνη των ξένων – αν πάρουμε τη δόση. Διότι σε διαφορετική περίπτωση μισθοί και συντάξεις δεν θα έπρεπε να πληρωθούν…

Ανερχόμενη χίμαιρα

του Γιάνη Βαρουφάκη

22/09/11, 06:17

Γιατί θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι και η επόμενη δόση θα δοθεί; Η απάντηση είναι απλή: Επειδή δεν μπορούν να προβλέψουν το κόστος μιας στάσης πληρωμών για το τραπεζικό σύστημά τους.

Οι Σεπτέμβριοι της ζωής μας

του Σπύρου Σεραφείμ

22/09/11, 06:13

Όσους Σεπτέμβριους θυμάμαι στη ζωή μου, στο μυαλό μου πρώτα φτάνουν τα άσχημα και μετά έρχονται τα καλά.

Τέρμα τα ψέματα

της Έλενας Παπαδημητρίου

22/09/11, 06:09

Οι αμοιβές και οι συνθήκες σε πολλές αγορές εργασίες του εξωτερικού μοιάζουν με σειρήνες για νέους και μεγαλύτερους επιστήμονες, για ειδικευμένου&sigm af; και ανειδίκευτους εργάτες που βυθίζονται στην απελπισία…

Dolce

Γκρέμισ΄τα!

του κοριτσιού του διπλανού portal

22/09/11, 06:39

Αφού ανέλυσα δεόντως την πολιτικοοικονομική κρίση της Ελλάδος, παίδες μου αγαπημένοι, ήρθε νομίζω η ώραν μου! Γιατί και εγώ όπως ξέρετε ως γνησία ελληνίς περνά&om ega; διαρκώς κρίση.

Βιβλία

«Δέντρο από Καπνό», Ντ. Τζόνσον (Πατάκης)

του Κώστα Γιαννακίδη

22/09/11, 07:42

Η μοναδικότητα στο βιβλίο του Τζόνσον βρίσκεται στον παραλογισμό που φυτεύεται μέσα στην τρέλα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτό το σενάριο για το «Αποκάλυ&psi ;η Τώρα».

Προδημοσίευση: “Στην πόλη του χρυσού και του ασημιού”, Κενιζέ Μουράτ (Ωκεανίδα)

22/09/11, 07:32

Η ομορφιά κι η χάρη της δεκατετράχρονης Χαζράτ Μαχάλ την οδηγούν στο παλάτι του βασιλιά του Αούντ, του πλουσιότερου κράτους των Ινδιών. Εκεί, χάρη στην εξυπνάδα της, γίνεται τέταρτη γυναίκα του…

Video

Ο υπάλληλος

Ο υπάλληλος, ένα εξαιρετικό πολυβραβευμένο animation μικρού μήκους