Σκληρή επίθεση “εφ΄ όλης της ύλης”, εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος την χαρακτήρισε “μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού”.

Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε ότι “αδρανεί για πολλούς μήνες, αποφασίζει σε κατάσταση πανικού, δεν μπορεί να εφαρμόζει αυτά που αποφασίζει, αλλάζει τις αποφάσεις της την τελευταία στιγμή και αναγγέλλει νέες”. Έφερε δε σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα το “χαράτσι στα ακίνητα, τις αποδείξεις και την εργασιακή εφεδρεία”.

Αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπάρχει κατά την άποψη της ΝΔ στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι “διαφωνούν, συγκρούονται, αλληλοϋπονομεύονται ενώ οι αντιπρόεδροι αλληλοϋποβλέπονται”. Έφερε ως παράδειγμα τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και τα όσα είπε για το χαράτσι στα ακίνητα. “ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά δήλωσε ότι προσχωρεί στο κίνημα “δεν πληρώνω” και προκάλεσε τον κ. Βενιζέλο αν δεν καταβάλλει το χαράτσι στα ακίνητα να τον συλλάβει και να τον πάει φυλακή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης και ρώτησε: “ήταν μία σύγκρουση καπετάνιων στο μπουλούκι των ατάκτων, ήταν υποκίνηση ανταρσίας ή ήταν ειρωνεία στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά;”.

Μίλησε και για τα όσα έγιναν με τις αποδείξεις που όπως είπε “αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού και αποκαλύπτουν την έκταση της γονατογραφίας και της έλλειψης σεβασμού στον πολίτη. Άλλα ανακοίνωσε προχθές ο κ. Βενιζέλος άλλα εξήγγειλε χθες το μεσημέρι και εντελώς άλλα τέσσερις ώρες αργότερα”.

Κλιμακώνοντας την επίθεση στον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι “είναι ο υπουργός που έκανε την συμφωνία φιάσκο με την Φινλανδία, είναι ο υπουργός που έκανε την μπλόφα φιάσκο με την Τρόικα, είναι ο υπουργός που είπε ψέματα στην Θεσσαλονίκη, είναι ο υπουργός του είπα ξείπα για το αν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σαν φοροεισπτακτικοί μηχανισμοί, είναι ο υπουργός που άλλα λέει για τις αποδείξεις το πρωί και άλλα το βράδυ”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση”.